Foto dite/ Viti 1920 dhe kartolina e mirënjohjes shqiptare ndaj SHBA-ve

E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021
E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021

Foto dite/ Viti 1920 dhe kartolina e mirënjohjes shqiptare ndaj SHBA-ve

Spiridon Ilo, një nga 40 firmëtarët e pavarësisë së Shqipërisë i dedikoi një kartolinë mirënjohje Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Risjellim këtë kartolinë në kuadër të 100 vjetorit të zgjedhjes si president i 28-të i SHBA, i Thomas Woodrow Wilson, i cili këmbënguli fort në mbështetje të kërkesave legjitime për mbijetesë të kombit tonë, gjatë debateve të Konferencës së Paqes në Paris”.

Kartolina ka dalë në qarkullim më 1920, kur presidenti Wilson i dërgoi krerëve të Konferencës kabllogramin e famshëm: “As unë, as kombi amerikan nuk do të lejojmë që kombi shqiptar që lufton për lirinë e vet prej tashmë 2000 vjetësh, të sakrifikohet për ambicie politike”. Foto kortezi e USA Albanian Society

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Spiridon Ilo, një nga 40 firmëtarët e pavarësisë së Shqipërisë i dedikoi një kartolinë mirënjohje Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Risjellim këtë kartolinë në kuadër të 100 vjetorit të zgjedhjes si president i 28-të i SHBA, i Thomas Woodrow Wilson, i cili këmbënguli fort në mbështetje të kërkesave legjitime për mbijetesë të kombit tonë, gjatë debateve të Konferencës së Paqes në Paris”.

Kartolina ka dalë në qarkullim më 1920, kur presidenti Wilson i dërgoi krerëve të Konferencës kabllogramin e famshëm: “As unë, as kombi amerikan nuk do të lejojmë që kombi shqiptar që lufton për lirinë e vet prej tashmë 2000 vjetësh, të sakrifikohet për ambicie politike”. Foto kortezi e USA Albanian Society

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.