Sot në Vatër promohet libri “Lideri nuk lind …bëhet” i studiueses Iris Halili

E enjte, 28 Tetor, 2021
E enjte, 28 Tetor, 2021

Sot në Vatër promohet libri “Lideri nuk lind …bëhet” i studiueses Iris Halili

Libri i autores shqiptare, Iris Halili “Lideri nuk lind …bëhet” do të prezantohet në ambientet e Vatrës paraditen e sotme.

Ky libër vjen në dorën e lexuesit si një përmbledhje esenciale studimesh disavjeçare të autores, të fokusuara veçanërisht në tiparet dhe cilësitë e lindura apo të fituara të liderëve.

Nuk ke se si të mos i kthehesh dy herë në lexim konceptit të Lidershipit toksik ku Iris Halili nw librin e saj rendit :

1.Liderët e paaftë; 2.Liderët e ngurtë dhe jofleksibël; 3. Liderët e papërmbajtur; 4.Liderët e pashpirt,pa emtati, pa ndjenja 5.Liderët e korruptuar; 6.Liderët izolacionalistë 7. Liderët diktatorë.

Mjafton ky narracion tiparesh që të qartëson edhe pamjen e shoqërive ku jetojnë e veprojnë këto lloj liderash të pranishëm në skenën politike shqiptare dhe jo vetëm, çka është e ngulitur në mënyrë postulare në fjalët e Kasit tek ”Jul Cezari”, -“Dështimi i dashur Brut qëndron te vetja jonë”.

Lexo edhe: Iris Halili, për emigrimin, integrimin dhe komunikimin në shekullin e XXI

Ky moment dhe shumë të tjera analoge e sjellin Iris Halilin në rrafshin e analistes që politikën dhe shoqërinë me të gjitha tiparet kulturore e historike di ti vendosë në një rrafsh studimor duke e bërë veprën mjaft të dobishme për studentët, gazetarët dhe politikanët , për të gjithë dhe për çdo moshë që të dijë e të mundë ta dallojë liderin.

Rasti i Shqipërisë nuk solli vetëm diktaturën e egër hoxhiane por edhe Liderin që duhet imituar duke pasqyruar kështu në mënyrë tejet emocionale Nënë Terezën si një nga katër Lideret më të mëdhenj të njerëzimit përkrah Gandit, Martin Luter Kingut dhe Mandelës.

Një model frymëzimi për shumë shkolla amerikane të cilat liderin shërbëtor e konsiderojnë si lidership moral që udhëheq përmes shembullit personal plot me vlera e virtyte sublime ku në thelb qëndron shpirti human dhe respekti maksimal për njeriun. Ky moment i veprës është i mbushur me analiza studimore, përqasje mendimesh, përvoja jetësore, fakte historike dhe teologjike ku dominon njerëzorja Terezë, arsyeja legjitime krenarie për përkatësinë etnike të përbashkët por edhe mëkatin e madh po aq të përbashkët që ajo aq pak njihet dhe studiohet në shkollat shqiptare. Ky studim është një version ndryshe që Shenjtoren Terezë e radhit në rrafshet më të larta që udhëheqin njerëzimin (Gand, Luter King, Mandelë)”.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Libri i autores shqiptare, Iris Halili “Lideri nuk lind …bëhet” do të prezantohet në ambientet e Vatrës paraditen e sotme.

Ky libër vjen në dorën e lexuesit si një përmbledhje esenciale studimesh disavjeçare të autores, të fokusuara veçanërisht në tiparet dhe cilësitë e lindura apo të fituara të liderëve.

Nuk ke se si të mos i kthehesh dy herë në lexim konceptit të Lidershipit toksik ku Iris Halili nw librin e saj rendit :

1.Liderët e paaftë; 2.Liderët e ngurtë dhe jofleksibël; 3. Liderët e papërmbajtur; 4.Liderët e pashpirt,pa emtati, pa ndjenja 5.Liderët e korruptuar; 6.Liderët izolacionalistë 7. Liderët diktatorë.

Mjafton ky narracion tiparesh që të qartëson edhe pamjen e shoqërive ku jetojnë e veprojnë këto lloj liderash të pranishëm në skenën politike shqiptare dhe jo vetëm, çka është e ngulitur në mënyrë postulare në fjalët e Kasit tek ”Jul Cezari”, -“Dështimi i dashur Brut qëndron te vetja jonë”.

Lexo edhe: Iris Halili, për emigrimin, integrimin dhe komunikimin në shekullin e XXI

Ky moment dhe shumë të tjera analoge e sjellin Iris Halilin në rrafshin e analistes që politikën dhe shoqërinë me të gjitha tiparet kulturore e historike di ti vendosë në një rrafsh studimor duke e bërë veprën mjaft të dobishme për studentët, gazetarët dhe politikanët , për të gjithë dhe për çdo moshë që të dijë e të mundë ta dallojë liderin.

Rasti i Shqipërisë nuk solli vetëm diktaturën e egër hoxhiane por edhe Liderin që duhet imituar duke pasqyruar kështu në mënyrë tejet emocionale Nënë Terezën si një nga katër Lideret më të mëdhenj të njerëzimit përkrah Gandit, Martin Luter Kingut dhe Mandelës.

Një model frymëzimi për shumë shkolla amerikane të cilat liderin shërbëtor e konsiderojnë si lidership moral që udhëheq përmes shembullit personal plot me vlera e virtyte sublime ku në thelb qëndron shpirti human dhe respekti maksimal për njeriun. Ky moment i veprës është i mbushur me analiza studimore, përqasje mendimesh, përvoja jetësore, fakte historike dhe teologjike ku dominon njerëzorja Terezë, arsyeja legjitime krenarie për përkatësinë etnike të përbashkët por edhe mëkatin e madh po aq të përbashkët që ajo aq pak njihet dhe studiohet në shkollat shqiptare. Ky studim është një version ndryshe që Shenjtoren Terezë e radhit në rrafshet më të larta që udhëheqin njerëzimin (Gand, Luter King, Mandelë)”.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.