SHBA/ Parada e komunitetit shqiptar që kremtoi shenjtërimin e Nënë Terezës

E premte, 17 Shtator, 2021
E premte, 17 Shtator, 2021

SHBA/ Parada e komunitetit shqiptar që kremtoi shenjtërimin e Nënë Terezës

Në kishën Zoja Pajtore e Shqiptarëve në Michigan është kremtuar me një paradë nga busti i Nënë Terezës për të vijuar më pas me një festival, shentërimi i Nënë Terezës.

Të pranishëm në paradë ishin breza të ndryshëm, të cilët të veshur me kostume popullore dhe flamurin kuq e zi në duar kujtuan shenjtoren shqiptare.

Në qershor të vitit 1977, u hap për herë të parë kisha Zoja Pajtore e Shqiptarëve nga i ndjeri Dom Prek Ndervashaj, i pari prift katolik shqiptar që ngriti shërbimin meshtar në gjuhën shqipe për besimterët katolik shqiptarë të Michiganit. Ka filluar me 200 familje anëtare të kishës dhe kapaciteti i saj ishte 350-400 vende. Pranë kësajë kishe u mlodhën besimtaret katolik shqiptarë, e cila u kthye dalengadalë në një qendër atdhetare e kulturore, ku filloj të festohej festa e flamurit, më vonë filloj të organizohej festivali i kulturës dhe traditës.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Në kishën Zoja Pajtore e Shqiptarëve në Michigan është kremtuar me një paradë nga busti i Nënë Terezës për të vijuar më pas me një festival, shentërimi i Nënë Terezës.

Të pranishëm në paradë ishin breza të ndryshëm, të cilët të veshur me kostume popullore dhe flamurin kuq e zi në duar kujtuan shenjtoren shqiptare.

Në qershor të vitit 1977, u hap për herë të parë kisha Zoja Pajtore e Shqiptarëve nga i ndjeri Dom Prek Ndervashaj, i pari prift katolik shqiptar që ngriti shërbimin meshtar në gjuhën shqipe për besimterët katolik shqiptarë të Michiganit. Ka filluar me 200 familje anëtare të kishës dhe kapaciteti i saj ishte 350-400 vende. Pranë kësajë kishe u mlodhën besimtaret katolik shqiptarë, e cila u kthye dalengadalë në një qendër atdhetare e kulturore, ku filloj të festohej festa e flamurit, më vonë filloj të organizohej festivali i kulturës dhe traditës.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.