Rregullat e reja për pasagjerët që fluturojnë drejt Francës dhe Belgjikës

E premte, 3 Dhjetor, 2021
E premte, 3 Dhjetor, 2021

Rregullat e reja për pasagjerët që fluturojnë drejt Francës dhe Belgjikës

Pasagjerët që udhëtojnë nga Tirana drejt Francës dhe drejt Belgjikës që nuk janë rezident duhet të jenë të pajisur me pasaportën e vaksinimit, test PCR, ose duhet të paraqesin provën e kalimit të infeksionit Sars-Cov-2.

Tirana International Airport, kompania që menaxhon aeroportin ndërkombëtar “Nënë Tereza” bën të ditur se personat që nuk janë të vaksinuar mund të udhëtojnë drejt Francës vetëm për arsye të rëndësishme.

Sipas TIA-s, fëmijët deri në 12 vjeç nuk i nënshtrohen këtyre rregullave për udhëtimet drejt Francës dhe Belgjikës.

“Të gjithë personat që udhëtojnë nga Tirana International Airport drejt Francës duhet të jenë të pajisur me pasaportën e vaksinimit, ku nga data e vaksinimit të plotë të kenë të paktën dy javë, testin PCR negativ brenda 72 orëve ose testin e shpejtë të antigenit brenda 48 orëve, ose provë të kalimit të infeksionit Sars-Cov-2, të vlefshme deri në 6 muaj pas shërimit. Personat që nuk janë të vaksinuar mund të udhëtojnë drejtë Francës vetëm për arsye të rëndësishme. Fëmijët deri në 12 vjeç nuk i nënshtrohen këtyre rregullave”, informoi TIA.

TIA thekson se, pasagjerët që nuk janë rezident në Belgjikë duhet të testohen përsëri në ditën e shtatë.

“Të gjithë personat që udhëtojnë nga Tirana International Airport drejt Belgjikës dhe që nuk janë rezident në Belgjikë duhet të jenë të pajisur me pasaportën  e vaksinës ose testin PCR, të testohen përsëri në ditën e 7 ose provë të kalimit të infeksionit Sars-Cov2, e vlefshme deri në 6 muaj pas shërimit”, thekson TIA.

TIA bën të ditur se, personat që janë rezident në Belgjikë duhet të testohen në ditën e parë ose të dytë.

“Të gjithë personat që udhëtojnë nga Tirana International Airport drejt Belgjikës dhe janë rezident Belgjikë duhet të testohen në ditën e parë ose të dytë, të testohen përsëri në ditën e 7 ose të paraqesin provë të kalimit të infeksionit Sars-Cov2, e vlefshme deri në 6 muaj pas shërimit”, bën të ditur TIA.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Pasagjerët që udhëtojnë nga Tirana drejt Francës dhe drejt Belgjikës që nuk janë rezident duhet të jenë të pajisur me pasaportën e vaksinimit, test PCR, ose duhet të paraqesin provën e kalimit të infeksionit Sars-Cov-2.

Tirana International Airport, kompania që menaxhon aeroportin ndërkombëtar “Nënë Tereza” bën të ditur se personat që nuk janë të vaksinuar mund të udhëtojnë drejt Francës vetëm për arsye të rëndësishme.

Sipas TIA-s, fëmijët deri në 12 vjeç nuk i nënshtrohen këtyre rregullave për udhëtimet drejt Francës dhe Belgjikës.

“Të gjithë personat që udhëtojnë nga Tirana International Airport drejt Francës duhet të jenë të pajisur me pasaportën e vaksinimit, ku nga data e vaksinimit të plotë të kenë të paktën dy javë, testin PCR negativ brenda 72 orëve ose testin e shpejtë të antigenit brenda 48 orëve, ose provë të kalimit të infeksionit Sars-Cov-2, të vlefshme deri në 6 muaj pas shërimit. Personat që nuk janë të vaksinuar mund të udhëtojnë drejtë Francës vetëm për arsye të rëndësishme. Fëmijët deri në 12 vjeç nuk i nënshtrohen këtyre rregullave”, informoi TIA.

TIA thekson se, pasagjerët që nuk janë rezident në Belgjikë duhet të testohen përsëri në ditën e shtatë.

“Të gjithë personat që udhëtojnë nga Tirana International Airport drejt Belgjikës dhe që nuk janë rezident në Belgjikë duhet të jenë të pajisur me pasaportën  e vaksinës ose testin PCR, të testohen përsëri në ditën e 7 ose provë të kalimit të infeksionit Sars-Cov2, e vlefshme deri në 6 muaj pas shërimit”, thekson TIA.

TIA bën të ditur se, personat që janë rezident në Belgjikë duhet të testohen në ditën e parë ose të dytë.

“Të gjithë personat që udhëtojnë nga Tirana International Airport drejt Belgjikës dhe janë rezident Belgjikë duhet të testohen në ditën e parë ose të dytë, të testohen përsëri në ditën e 7 ose të paraqesin provë të kalimit të infeksionit Sars-Cov2, e vlefshme deri në 6 muaj pas shërimit”, bën të ditur TIA.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.