SHBA/Viti i ri shkollor, shoqata “Duar të hapura” ndihma për fëmijët shqiptar

E enjte, 28 Tetor, 2021
E enjte, 28 Tetor, 2021

SHBA/Viti i ri shkollor, shoqata “Duar të hapura” ndihma për fëmijët shqiptar

Në pragun e fillimit të vitit të ri shkollor 2021-2022 “Shoqata Shqiptaro- Amerikane Duar të Hapura” me seli në Bronx New York organizoi një ceremoni mbresëlënëse për fëmjët dhe prindërit. Kjo shoqatë bamirësie tashmë e ka bërë si tradite të vazhdueshme që pak ditë para fillimit të vitit të ri shkollor, të shpërndajë për qindra fëmijë çanta dhe materiale shkollore të domosdoshme për përmbushjen me sukses të një viti shkollor të plotë për çdo fëmijë. “Shoqata Shqiptaro- Amerikane Duar të Hapura” me seli në Bronx New York pati fatin e madh që falë kontributorëve të vazhdueshëm dhe mbështetësve bamirës të panumërt, të shpërndajë më shumë se 600 çanta dhe paisje shkollore për fëmijët e Bronxit. Kjo ceremoni fisnike u mundësua falë përkrahjes së vazhdueshme e ndihmës së pandërprerë të dhuruesve të shoqatës qofshin ata nga fusha politike apo biznese e shoqata amerikane duke shkuar deri tek përfaqësues të FB që ishin me prezencën e tyre e deri tek Kongresisti i sapo zgjellur Ritchie Torres, të cilët vlerësuan shumë këtë gjest që u vjen sado pak në ndihmë këtyre fëmijëve e familjeve të tyre.

Materialet shkollore u shpërndanë ditën e Diel më 29 gusht 2021 nga ora 13:00 deri në orët e vona të ditës ku fëmijët e moshave të ndryshme patën mundësi përveç materialeve shkollore, të argëtohen dhe  të marrin edhe biskota karamele akullore e gjëra të tjera duke e kthyer pasditen në një festë të vërtetë për fëmijët dhe familjet e tyre.

“Shoqata Shqiptaro- Amerikane Duar të Hapura” me seli ne Bronx New York po përgatitet për dërgimin e mbi 300 çantave shkollore drejt Shqipërisë e Kosovës me qëllim ndihmën e disa fëmijëve të familjeve në nevojë. Përveç shoqatës së bamirësisë “Duar të Hapura” me seli ne Bronx New York kontribuan në këtë ceremoni edhe Miriam Quin, Pelham Parkway Neighborhood Association etj. Kanë mbështetur fuqishëm organizimin e dhurimit të çantave e materialeve shkollore: Congressmen Ritchie Torres, State Senator Alessandra Biaggi, NYC Councilman Mark Gjonaj, Assemblywoman Nathalia Fernandez, NYS D.C-80AD Joe McManus, Community Organizer Professor Remy Salas. Nga organizatat kanë ndihmuar edhe Federata Panshqiptare e Amerikës Vatra, gazeta Dielli, Destination Tomorrow, Empire BlueCross BlueShield, Catholic Charities, Bake Back Amerika, Dardania European Market, Familja Musaj, ICNA Relief, New York Botanical Garden Elizabeth Figueroa, International Alliance of Chaplain and Law Enforcement NYPD, Bell Marya, Clancy Charities INC, Helping Hands Community Service Westchester. “Shoqata Shqiptaro- Amerikane Duar të Hapura” do dërgojë 250 çanta shkolle e materiale shkollore në Kosovën lindore për të ndihmuar fëmijët dhe familjet në nevojë, gjithashtu do të dërgojë edhe 50 çanta e materiale shkollore në Vukel -Kelmend, Malësi e Madhe. Për punën e shkelqyer dhe gjestin human të shoqatës “Duart e Hapura” shprehën falenderime Këshilltari Mark Gjonaj, Assemblywomen Nathalia Fernandez, State Senator Alessandra Biaggi si dhe përfaqësuas të shoqatave Amerikane të cilët vlerësuan ndihmën dhe traditën e krijuar në çdo fillim viti shkollor. Në fund të ceremonisë përshëndeti fëmijët, prindërit dhe organizatat partnere edhe Aleksandër Nilaj drejtuesi i Shoqatës Shqiptaro Amerikane “Albanian American Open Hand Association Inc (AAOHA) i cili shprehu mirënjohjen më të thellë dhe vlerësimin më të lartë për autoritetet e pranishme, vullnetarët dhe ata që e suportojnë çdo ditë në projektin e tij të bamirësisë. / Dielli

 

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Në pragun e fillimit të vitit të ri shkollor 2021-2022 “Shoqata Shqiptaro- Amerikane Duar të Hapura” me seli në Bronx New York organizoi një ceremoni mbresëlënëse për fëmjët dhe prindërit. Kjo shoqatë bamirësie tashmë e ka bërë si tradite të vazhdueshme që pak ditë para fillimit të vitit të ri shkollor, të shpërndajë për qindra fëmijë çanta dhe materiale shkollore të domosdoshme për përmbushjen me sukses të një viti shkollor të plotë për çdo fëmijë. “Shoqata Shqiptaro- Amerikane Duar të Hapura” me seli në Bronx New York pati fatin e madh që falë kontributorëve të vazhdueshëm dhe mbështetësve bamirës të panumërt, të shpërndajë më shumë se 600 çanta dhe paisje shkollore për fëmijët e Bronxit. Kjo ceremoni fisnike u mundësua falë përkrahjes së vazhdueshme e ndihmës së pandërprerë të dhuruesve të shoqatës qofshin ata nga fusha politike apo biznese e shoqata amerikane duke shkuar deri tek përfaqësues të FB që ishin me prezencën e tyre e deri tek Kongresisti i sapo zgjellur Ritchie Torres, të cilët vlerësuan shumë këtë gjest që u vjen sado pak në ndihmë këtyre fëmijëve e familjeve të tyre.

Materialet shkollore u shpërndanë ditën e Diel më 29 gusht 2021 nga ora 13:00 deri në orët e vona të ditës ku fëmijët e moshave të ndryshme patën mundësi përveç materialeve shkollore, të argëtohen dhe  të marrin edhe biskota karamele akullore e gjëra të tjera duke e kthyer pasditen në një festë të vërtetë për fëmijët dhe familjet e tyre.

“Shoqata Shqiptaro- Amerikane Duar të Hapura” me seli ne Bronx New York po përgatitet për dërgimin e mbi 300 çantave shkollore drejt Shqipërisë e Kosovës me qëllim ndihmën e disa fëmijëve të familjeve në nevojë. Përveç shoqatës së bamirësisë “Duar të Hapura” me seli ne Bronx New York kontribuan në këtë ceremoni edhe Miriam Quin, Pelham Parkway Neighborhood Association etj. Kanë mbështetur fuqishëm organizimin e dhurimit të çantave e materialeve shkollore: Congressmen Ritchie Torres, State Senator Alessandra Biaggi, NYC Councilman Mark Gjonaj, Assemblywoman Nathalia Fernandez, NYS D.C-80AD Joe McManus, Community Organizer Professor Remy Salas. Nga organizatat kanë ndihmuar edhe Federata Panshqiptare e Amerikës Vatra, gazeta Dielli, Destination Tomorrow, Empire BlueCross BlueShield, Catholic Charities, Bake Back Amerika, Dardania European Market, Familja Musaj, ICNA Relief, New York Botanical Garden Elizabeth Figueroa, International Alliance of Chaplain and Law Enforcement NYPD, Bell Marya, Clancy Charities INC, Helping Hands Community Service Westchester. “Shoqata Shqiptaro- Amerikane Duar të Hapura” do dërgojë 250 çanta shkolle e materiale shkollore në Kosovën lindore për të ndihmuar fëmijët dhe familjet në nevojë, gjithashtu do të dërgojë edhe 50 çanta e materiale shkollore në Vukel -Kelmend, Malësi e Madhe. Për punën e shkelqyer dhe gjestin human të shoqatës “Duart e Hapura” shprehën falenderime Këshilltari Mark Gjonaj, Assemblywomen Nathalia Fernandez, State Senator Alessandra Biaggi si dhe përfaqësuas të shoqatave Amerikane të cilët vlerësuan ndihmën dhe traditën e krijuar në çdo fillim viti shkollor. Në fund të ceremonisë përshëndeti fëmijët, prindërit dhe organizatat partnere edhe Aleksandër Nilaj drejtuesi i Shoqatës Shqiptaro Amerikane “Albanian American Open Hand Association Inc (AAOHA) i cili shprehu mirënjohjen më të thellë dhe vlerësimin më të lartë për autoritetet e pranishme, vullnetarët dhe ata që e suportojnë çdo ditë në projektin e tij të bamirësisë. / Dielli

 

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.