1980, një foto e rrallë e vëllait të Nënë Terezës në Palermo, Itali

E premte, 3 Dhjetor, 2021
E premte, 3 Dhjetor, 2021

1980, një foto e rrallë e vëllait të Nënë Terezës në Palermo, Itali

Kolonel Lazër Bojaxhiu ishte Oficer i Ushtrisë Shqiptare, aktiv në të gjitha manifestimet kombëtare në  mërgim.

Në një foto të rrallë të vellait të Anjezë Gonxhe Bojaxhiut alias Nënës Terezë (Shën Terezës së Kalkutës), kortezi e Micky Haxhiislami, realizuar në vitin 1980, kolonel Lazër Bojaxhiut shihet në Palermo, Italy.

Nënshkroi shumë intervista dhe opinione mbi gjendjen në Shqipëri në njërën prej tyre do të shprehej.

“Ne jemi shqiptarë, jo jugosllavë si shkruajnë nga pak gjithë gazetat e botës. Keqkuptimi ka ardhur nga që Shkupi, qyteti ku jemi lindur, më parë ishte shqiptar dhe pastaj i kaloi Jugosllavisë. Po ne të gjithë vazhdojmë të flasim shqip dhe motra ime (e cila di edhe anglisht dhe pak frëngjisht) letrat m’i shkruan shqip.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Kolonel Lazër Bojaxhiu ishte Oficer i Ushtrisë Shqiptare, aktiv në të gjitha manifestimet kombëtare në  mërgim.

Në një foto të rrallë të vellait të Anjezë Gonxhe Bojaxhiut alias Nënës Terezë (Shën Terezës së Kalkutës), kortezi e Micky Haxhiislami, realizuar në vitin 1980, kolonel Lazër Bojaxhiut shihet në Palermo, Italy.

Nënshkroi shumë intervista dhe opinione mbi gjendjen në Shqipëri në njërën prej tyre do të shprehej.

“Ne jemi shqiptarë, jo jugosllavë si shkruajnë nga pak gjithë gazetat e botës. Keqkuptimi ka ardhur nga që Shkupi, qyteti ku jemi lindur, më parë ishte shqiptar dhe pastaj i kaloi Jugosllavisë. Po ne të gjithë vazhdojmë të flasim shqip dhe motra ime (e cila di edhe anglisht dhe pak frëngjisht) letrat m’i shkruan shqip.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.