Zgjedhjet në Kosovë, regjistrimi i votuesve jashtë vendit afat deri më 18 gusht

E premte, 26 Nëntor, 2021
E premte, 26 Nëntor, 2021

Zgjedhjet në Kosovë, regjistrimi i votuesve jashtë vendit afat deri më 18 gusht

Në Kosovë më 17 tetor do të mbahen zgjedhjet lokale. Nga ane Komisionit Qendror të Zgjedhjeve atje është lënë afati 10 korrik deri më 18 gusht për shqiptarët jashtë vendit që të marrin pjesë në këto votime.

Sipas Kosova Press pak ditë më parë, deri më 3 gusht kanë pranuar 2 mijë e 102 aplikacione për t’u regjistruar si votues jashtë Kosovës, për zgjedhjet lokale që do të mbahen në tetor në Kosovë.

Prej këtyre aplikacioneve, janë aprovuar 1 mijë e 960, ndërsa 141 të tjera nuk i kanë plotësuar kriteret juridike.

Aplikuesit të cilët i plotësojnë kriteret ligjore si regjistrues jashtë vendit, mund te votojnë përmes postës, votim ky i cili fillon më 15 shtator, ndërsa fletëvotimet duhet të pranohen nga KQZ deri me 15 tetor 2021.

Aplikimi për regjistrim i shtetaseve të Kosovës që jetojnë jashtë vendit, për te votuar me postë, mund te bëhet deri më 18 gusht.

Në mbledhjen e sotme të KQZ-së u tha se deri tani rreth – mijë qytetarë kanë kërkuar të ndërrojnë qendrën e tyre të votimit.

Janë 933 kërkesa lidhur me këtë, prej tyre 783 janë paraqitur.

Periudha për ndërrimin e qendrës së votimit vetëm brenda komunës do të përfundojë̈ më 7 shtator.

Ndërsa periudha e aplikimit për certifikim për pjesëmarrje në zgjedhjet lokale të tetorit, përfundon më 16 gusht për partitë politike, gjithashtu edhe për dorëzimin e listës me emrat e kandidatëve për kryetar te komunave apo kuvende komunale.

Në mbledhjen e KQZ-së u tha se deri më tani kanë pranuar 7 aplikime të subjekteve politike, prej tyre 4 iniciativa qytetare, 1 parti politike dhe 2 kandidatë të pavarur.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Në Kosovë më 17 tetor do të mbahen zgjedhjet lokale. Nga ane Komisionit Qendror të Zgjedhjeve atje është lënë afati 10 korrik deri më 18 gusht për shqiptarët jashtë vendit që të marrin pjesë në këto votime.

Sipas Kosova Press pak ditë më parë, deri më 3 gusht kanë pranuar 2 mijë e 102 aplikacione për t’u regjistruar si votues jashtë Kosovës, për zgjedhjet lokale që do të mbahen në tetor në Kosovë.

Prej këtyre aplikacioneve, janë aprovuar 1 mijë e 960, ndërsa 141 të tjera nuk i kanë plotësuar kriteret juridike.

Aplikuesit të cilët i plotësojnë kriteret ligjore si regjistrues jashtë vendit, mund te votojnë përmes postës, votim ky i cili fillon më 15 shtator, ndërsa fletëvotimet duhet të pranohen nga KQZ deri me 15 tetor 2021.

Aplikimi për regjistrim i shtetaseve të Kosovës që jetojnë jashtë vendit, për te votuar me postë, mund te bëhet deri më 18 gusht.

Në mbledhjen e sotme të KQZ-së u tha se deri tani rreth – mijë qytetarë kanë kërkuar të ndërrojnë qendrën e tyre të votimit.

Janë 933 kërkesa lidhur me këtë, prej tyre 783 janë paraqitur.

Periudha për ndërrimin e qendrës së votimit vetëm brenda komunës do të përfundojë̈ më 7 shtator.

Ndërsa periudha e aplikimit për certifikim për pjesëmarrje në zgjedhjet lokale të tetorit, përfundon më 16 gusht për partitë politike, gjithashtu edhe për dorëzimin e listës me emrat e kandidatëve për kryetar te komunave apo kuvende komunale.

Në mbledhjen e KQZ-së u tha se deri më tani kanë pranuar 7 aplikime të subjekteve politike, prej tyre 4 iniciativa qytetare, 1 parti politike dhe 2 kandidatë të pavarur.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.