Arbëreshi Enriko Kuça, një prej figurave kyçe të sistemit bankar italian

E premte, 17 Shtator, 2021
E premte, 17 Shtator, 2021

Arbëreshi Enriko Kuça, një prej figurave kyçe të sistemit bankar italian

Më 4 gusht shënohet 21-vjetori i vdekjes së një prej figurave kyçe të sistemit bankar italian, arbëreshit Enriko Kuça (Enrico Cuccia).

Ai ka qenë një nga figurat më të rëndësishme të ekonomisë italiane për 50 vjet; njeriu i pakteve dhe i marrëveshjeve të brendshme në familjet e mëdha të kapitalizmit të sotëm italian e evropian.
Personazh i famshëm për maturinë e tij, për refuzimin e tij, për të folurit përpara publikut. Ai ishte presidenti i parë dhe më jetëgjatë i bankës më të fuqishme të kohës, Mediobanca.

Gjeniu arbëresh i financave italiane të bumit ekonomik, është shumë i njohur për shprehjen: “historia nuk bëhet në skenat e mëdha, por në paradhomat e vogla”.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Më 4 gusht shënohet 21-vjetori i vdekjes së një prej figurave kyçe të sistemit bankar italian, arbëreshit Enriko Kuça (Enrico Cuccia).

Ai ka qenë një nga figurat më të rëndësishme të ekonomisë italiane për 50 vjet; njeriu i pakteve dhe i marrëveshjeve të brendshme në familjet e mëdha të kapitalizmit të sotëm italian e evropian.
Personazh i famshëm për maturinë e tij, për refuzimin e tij, për të folurit përpara publikut. Ai ishte presidenti i parë dhe më jetëgjatë i bankës më të fuqishme të kohës, Mediobanca.

Gjeniu arbëresh i financave italiane të bumit ekonomik, është shumë i njohur për shprehjen: “historia nuk bëhet në skenat e mëdha, por në paradhomat e vogla”.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.