Arbëreshë nga Italia dhe SHBA në simpoziumin ndërkombëtar

E shtunë, 13 Prill, 2024
E shtunë, 13 Prill, 2024

Arbëreshë nga Italia dhe SHBA në simpoziumin ndërkombëtar

Më 20 korrik mbahet seanca virtuale e simpoziumit të 12-të ndërkombëtar të Akademisë pegasiane të arbëreshëve të Italisë ku do të marrin pjesë edhe arbëreshë të Amerikës.

Kjo seancë zhvillohet për herë të parë dhe gjatë këtyre ditëve do të publikohen materialet që do të prezantohen gjatë simpoziumit, si “Zjarri Arbëror i pashuar” i Bexhet Asanit, i cili përmbledh në mënyrë të detajuar veprimtarinë shumëdimensionale të arbëreshëve të Italisë.

Simpoziumi do të mbahet në udhëheqjen e arbëresheit Mimmo Imbrogno, ku do të marrin pjesë Cettina Mazzei, Frncesco Seniuse, Elena Busciaço, Giovanni Buono Buscaçio, Francesco Marchiano, Lucia Martino, Leonardo Belevdere, etj. Secili prej tyre do të sjellë menyrën si ka jetuar dhe jeton, gjuhën dhe kulturën arbëreshe.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Më 20 korrik mbahet seanca virtuale e simpoziumit të 12-të ndërkombëtar të Akademisë pegasiane të arbëreshëve të Italisë ku do të marrin pjesë edhe arbëreshë të Amerikës.

Kjo seancë zhvillohet për herë të parë dhe gjatë këtyre ditëve do të publikohen materialet që do të prezantohen gjatë simpoziumit, si “Zjarri Arbëror i pashuar” i Bexhet Asanit, i cili përmbledh në mënyrë të detajuar veprimtarinë shumëdimensionale të arbëreshëve të Italisë.

Simpoziumi do të mbahet në udhëheqjen e arbëresheit Mimmo Imbrogno, ku do të marrin pjesë Cettina Mazzei, Frncesco Seniuse, Elena Busciaço, Giovanni Buono Buscaçio, Francesco Marchiano, Lucia Martino, Leonardo Belevdere, etj. Secili prej tyre do të sjellë menyrën si ka jetuar dhe jeton, gjuhën dhe kulturën arbëreshe.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Më 20 korrik mbahet seanca virtuale e simpoziumit të 12-të ndërkombëtar të Akademisë pegasiane të arbëreshëve të Italisë ku do të marrin pjesë edhe arbëreshë të Amerikës.

Kjo seancë zhvillohet për herë të parë dhe gjatë këtyre ditëve do të publikohen materialet që do të prezantohen gjatë simpoziumit, si “Zjarri Arbëror i pashuar” i Bexhet Asanit, i cili përmbledh në mënyrë të detajuar veprimtarinë shumëdimensionale të arbëreshëve të Italisë.

Simpoziumi do të mbahet në udhëheqjen e arbëresheit Mimmo Imbrogno, ku do të marrin pjesë Cettina Mazzei, Frncesco Seniuse, Elena Busciaço, Giovanni Buono Buscaçio, Francesco Marchiano, Lucia Martino, Leonardo Belevdere, etj. Secili prej tyre do të sjellë menyrën si ka jetuar dhe jeton, gjuhën dhe kulturën arbëreshe.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.