Finlandë/ Shkrimtari shqiptar boton në gjuhën angleze romanin “Bolla”

E premte, 17 Shtator, 2021
E premte, 17 Shtator, 2021

Finlandë/ Shkrimtari shqiptar boton në gjuhën angleze romanin “Bolla”

Shkrimtari shqiptaro-finlandez, Pajtim Statovci, sjell në gjuhën angleze romanin e tij të tretë “Bolla”. Ky roman u publikua në SHBA këtë javë. Në vitin 2019 romani “Bolla” fitoi çmimin “Finland Prize”.

Pajtim Statovci lindi Në Kosovë në vitin 1990. Në moshën dy vjeçare emigroi me familjen e tij në Finlandë për t’i shpëtuar luftës. Kështu ai mësoi të jetojë në ekuilibër midis kombësive, gjuhëve, kulturave dhe gjinive të ndryshme.

Në vitin 2017 ka përfunduar Masterin e Arteve në Universitetin e Helsinkit për Letërsi të Krahasuar dhe vijoi më tej studimet në Universitetin Aalto për Skenografi. Krijimtaria e tij nisi në vitin 2014 me romanin “L’ultimo parallelo dell’anima”. Për romanin e dytë “Le transizioni” ka marrë në vitin 2018 çmimin “Shkrimtari i Vitit” në Helsinki.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Shkrimtari shqiptaro-finlandez, Pajtim Statovci, sjell në gjuhën angleze romanin e tij të tretë “Bolla”. Ky roman u publikua në SHBA këtë javë. Në vitin 2019 romani “Bolla” fitoi çmimin “Finland Prize”.

Pajtim Statovci lindi Në Kosovë në vitin 1990. Në moshën dy vjeçare emigroi me familjen e tij në Finlandë për t’i shpëtuar luftës. Kështu ai mësoi të jetojë në ekuilibër midis kombësive, gjuhëve, kulturave dhe gjinive të ndryshme.

Në vitin 2017 ka përfunduar Masterin e Arteve në Universitetin e Helsinkit për Letërsi të Krahasuar dhe vijoi më tej studimet në Universitetin Aalto për Skenografi. Krijimtaria e tij nisi në vitin 2014 me romanin “L’ultimo parallelo dell’anima”. Për romanin e dytë “Le transizioni” ka marrë në vitin 2018 çmimin “Shkrimtari i Vitit” në Helsinki.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.