13 vjet në listën e trashëgimisë botërore të UNESCO,Berati ndër më të vizituarit

E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021
E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021

13 vjet në listën e trashëgimisë botërore të UNESCO,Berati ndër më të vizituarit

Më 8 korrik 2008 Berati u përfshi në sitet e UNESCO-s, duke qenë tashmë një pasuri ndërkombëtare, si pjesë e listës së Trashëgimisë Botërore dhe dëshmi e vlerave të rralla arkitektonike dhe njerëzore.

Sot në këtë qytet muze ofrohen guida në monumentet e qytetit dhe Berati është një nga qytetet më të vizituara për turistët e huaj.

Si një muze i gjallë në natyrë Berati renditet ndër qyteteve më të bukura në botë dhe destinacionet me kryesore për tu vizituar nga turistët në çdo periudhe te vitit. Aty ku në mënyrën më perfekt ndërthuren monumentet e kulturës me monumentet e natyrës,tradita me mikëpritjen dhe vlerën e shtuar të këtij qytetit harmoninë fetare.


Pas 1 viti të vështirë ku jeta duket se ka rifituar ritmin e humbur rrugicat e kalldrëmta dhe banoret me mikpritjen e tyre ne bujtinat tradicionale janë ne pritje te mijëra vizitoreve për te rrëfyer histori njerëzore dhe për ti dhënë frymëmarrjen e duhur ekonomisë lokale.

Shqipëria u bë pjesë e UNESCO rreth 63 vite më parë. Diplomacia kulturore nxjerr në pah vlerat universale të padiskutueshme e të vyera të trashëgimisë tonë kulturore, shpirtërore dhe natyrore.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

 

Më 8 korrik 2008 Berati u përfshi në sitet e UNESCO-s, duke qenë tashmë një pasuri ndërkombëtare, si pjesë e listës së Trashëgimisë Botërore dhe dëshmi e vlerave të rralla arkitektonike dhe njerëzore.

Sot në këtë qytet muze ofrohen guida në monumentet e qytetit dhe Berati është një nga qytetet më të vizituara për turistët e huaj.

Si një muze i gjallë në natyrë Berati renditet ndër qyteteve më të bukura në botë dhe destinacionet me kryesore për tu vizituar nga turistët në çdo periudhe te vitit. Aty ku në mënyrën më perfekt ndërthuren monumentet e kulturës me monumentet e natyrës,tradita me mikëpritjen dhe vlerën e shtuar të këtij qytetit harmoninë fetare.


Pas 1 viti të vështirë ku jeta duket se ka rifituar ritmin e humbur rrugicat e kalldrëmta dhe banoret me mikpritjen e tyre ne bujtinat tradicionale janë ne pritje te mijëra vizitoreve për te rrëfyer histori njerëzore dhe për ti dhënë frymëmarrjen e duhur ekonomisë lokale.

Shqipëria u bë pjesë e UNESCO rreth 63 vite më parë. Diplomacia kulturore nxjerr në pah vlerat universale të padiskutueshme e të vyera të trashëgimisë tonë kulturore, shpirtërore dhe natyrore.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.