SHBA/ Restoranti i njohur i vëllezërve shqiptarë në Ann Arbor të Miçiganit

E enjte, 18 Prill, 2024
E enjte, 18 Prill, 2024

SHBA/ Restoranti i njohur i vëllezërve shqiptarë në Ann Arbor të Miçiganit

Jeff dhe Andy Demitri janë dy shqiptarët të cilët menaxhojnë restorantin Fletwood Diner në Ann Arbor, i cili ka hapur dyert normalisht pas vitit sfidues të shkaktuar nga pandemia e COVID-19.

Ata e morën ndërtesën bashkë me George Fotiadis në 1992 dhe lokali 24-orësh u bë i famshëm pasi pjata baze ka qenë ajo me prodhime ferme nga Shqipëria, vendi i tyre i lindjes, të cilën e kanë quajtur “hippie hash”.

Emri ka si qëllim të pasqyrojë natyrën vegjetariane të jatës ndërsa vëllezërit Demitri kujtojnë dhe kundërkulturën që mbizotëroi në skenën politike në Ann Arbor në vitet ’60-’70.

“Unë jam rritur në një fermë në Evropë, kështu që ishte e përditshmja ime – merrja perime nga ferma dhe gatuaja, duke u përpjekur të bëja veten çfarë të mundja – darkë ose mëngjes,” tha Jeff Demitri. “Unë thashë: Epo, i kam të gjitha këto gjëra këtu, duhet ta bëj edhe këtu – provoju për njerëzit në Ann Arbor. Kam dëgjuar se kishte shumë njerëz që ishin vegjetarianë, veganë. Ishte një sukses i madh”, vijon ai.

Për vite, qytetarë dhe studentë janë dyndur në restorantin e vogël, duke festuar një kulturë darke në zemër të qendrës së qytetit.

Menuja është zgjeruar me kalimin e viteve për të përfshirë një propozim të gjerë të opsioneve tradicionale të mëngjesit, sanduiçe me mish viçi Reuben, roletë në stilin xhiro, si dhe hamburgerë dhe kone.

Hippie Hash është rritur bashkë me restorantin, me Demitri që shton në pjatë viçin e grirë, mishin role, pulën dhe madje edhe tempeh për të ofruar diçka për të gjithë. Hasha madje mund të përgatitet vegan me heqjen e djathit feta.

Fleetwood mbyll dyert e saj vetëm një ditë të plotë në vit – Krishtlindjet – dhe është e hapur për gjysmën e ditës në Falënderimet dhe në prag të Krishtlindjeve.

Restoranti u mbyll për vetëm dy muaj kur filloi pandemia në mars 2020, përpara se të rihapej vetëm për porosira – vendet e brendshme do të thoshin se klientët duhet të porosisnin dhe të prisnin jashtë.

Kohët e fundit, restoranti është rihapur për darkë në ambiente të mbyllura, por Jeff Demitri tha se nuk do ta bënte atë pa ndihmën e klientëve të rregullt dhe studentëve të Universitetit të Miçiganit.

“Shumë njerëz që erdhën këtu ishin të rregullt – ata e mbështetën këtë vend gjatë pandemisë,” tha ai. “Ne kemi falënderime të veçanta për të gjithë ata që na mbështetën gjatë kohërave të vështira.”

Shërbyesja e restorantit Brisilda Methasani tha se ajo dhe punonjësit e tjerë të restorantit janë të ngazëllyer që do të kthehen për të parë fytyra të njohura.

“Njerëz që nuk i keni parë një vit, ju jeni si” O zot, unë jam shumë e lumtur që në të vërtetë po shoh fytyrën tënde “, tha ajo.

Me fillimin e pandemisë, restoranti shpreson të përfitojë nga eventet verore të Ann Arbor – veçanërisht Panairi i Artit – dhe kthimi i studentëve në vjeshtë.

“Kjo verë do të jetë një verë rinovuese për të gjithë,” tha Methasani. “Ajo që është kaq e veçantë për Ann Arbor është se ata bëjnë kaq shumë ngjarje për të tërhequr njerëzit dhe për të mbajtur gjërat në qendër të qytetit. Kjo është ajo në të cilën kemi mbështetur gjithmonë ”.

Jeff Demitri tha se shpreson që kurrë të mos i duhet të mbyllë dyert e Fleetwood përsëri, si për hir të punonjësve të tij ashtu edhe për mendjen e tij të shëndoshë.

“Ishte brutale për mua, sepse unë duhej të isha këtu çdo ditë për t’u siguruar që t’i bëja të njohur njerëzit që ishim akoma këtu, nuk do të shkonim askund”, tha ai.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Jeff dhe Andy Demitri janë dy shqiptarët të cilët menaxhojnë restorantin Fletwood Diner në Ann Arbor, i cili ka hapur dyert normalisht pas vitit sfidues të shkaktuar nga pandemia e COVID-19.

Ata e morën ndërtesën bashkë me George Fotiadis në 1992 dhe lokali 24-orësh u bë i famshëm pasi pjata baze ka qenë ajo me prodhime ferme nga Shqipëria, vendi i tyre i lindjes, të cilën e kanë quajtur “hippie hash”.

Emri ka si qëllim të pasqyrojë natyrën vegjetariane të jatës ndërsa vëllezërit Demitri kujtojnë dhe kundërkulturën që mbizotëroi në skenën politike në Ann Arbor në vitet ’60-’70.

“Unë jam rritur në një fermë në Evropë, kështu që ishte e përditshmja ime – merrja perime nga ferma dhe gatuaja, duke u përpjekur të bëja veten çfarë të mundja – darkë ose mëngjes,” tha Jeff Demitri. “Unë thashë: Epo, i kam të gjitha këto gjëra këtu, duhet ta bëj edhe këtu – provoju për njerëzit në Ann Arbor. Kam dëgjuar se kishte shumë njerëz që ishin vegjetarianë, veganë. Ishte një sukses i madh”, vijon ai.

Për vite, qytetarë dhe studentë janë dyndur në restorantin e vogël, duke festuar një kulturë darke në zemër të qendrës së qytetit.

Menuja është zgjeruar me kalimin e viteve për të përfshirë një propozim të gjerë të opsioneve tradicionale të mëngjesit, sanduiçe me mish viçi Reuben, roletë në stilin xhiro, si dhe hamburgerë dhe kone.

Hippie Hash është rritur bashkë me restorantin, me Demitri që shton në pjatë viçin e grirë, mishin role, pulën dhe madje edhe tempeh për të ofruar diçka për të gjithë. Hasha madje mund të përgatitet vegan me heqjen e djathit feta.

Fleetwood mbyll dyert e saj vetëm një ditë të plotë në vit – Krishtlindjet – dhe është e hapur për gjysmën e ditës në Falënderimet dhe në prag të Krishtlindjeve.

Restoranti u mbyll për vetëm dy muaj kur filloi pandemia në mars 2020, përpara se të rihapej vetëm për porosira – vendet e brendshme do të thoshin se klientët duhet të porosisnin dhe të prisnin jashtë.

Kohët e fundit, restoranti është rihapur për darkë në ambiente të mbyllura, por Jeff Demitri tha se nuk do ta bënte atë pa ndihmën e klientëve të rregullt dhe studentëve të Universitetit të Miçiganit.

“Shumë njerëz që erdhën këtu ishin të rregullt – ata e mbështetën këtë vend gjatë pandemisë,” tha ai. “Ne kemi falënderime të veçanta për të gjithë ata që na mbështetën gjatë kohërave të vështira.”

Shërbyesja e restorantit Brisilda Methasani tha se ajo dhe punonjësit e tjerë të restorantit janë të ngazëllyer që do të kthehen për të parë fytyra të njohura.

“Njerëz që nuk i keni parë një vit, ju jeni si” O zot, unë jam shumë e lumtur që në të vërtetë po shoh fytyrën tënde “, tha ajo.

Me fillimin e pandemisë, restoranti shpreson të përfitojë nga eventet verore të Ann Arbor – veçanërisht Panairi i Artit – dhe kthimi i studentëve në vjeshtë.

“Kjo verë do të jetë një verë rinovuese për të gjithë,” tha Methasani. “Ajo që është kaq e veçantë për Ann Arbor është se ata bëjnë kaq shumë ngjarje për të tërhequr njerëzit dhe për të mbajtur gjërat në qendër të qytetit. Kjo është ajo në të cilën kemi mbështetur gjithmonë ”.

Jeff Demitri tha se shpreson që kurrë të mos i duhet të mbyllë dyert e Fleetwood përsëri, si për hir të punonjësve të tij ashtu edhe për mendjen e tij të shëndoshë.

“Ishte brutale për mua, sepse unë duhej të isha këtu çdo ditë për t’u siguruar që t’i bëja të njohur njerëzit që ishim akoma këtu, nuk do të shkonim askund”, tha ai.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Jeff dhe Andy Demitri janë dy shqiptarët të cilët menaxhojnë restorantin Fletwood Diner në Ann Arbor, i cili ka hapur dyert normalisht pas vitit sfidues të shkaktuar nga pandemia e COVID-19.

Ata e morën ndërtesën bashkë me George Fotiadis në 1992 dhe lokali 24-orësh u bë i famshëm pasi pjata baze ka qenë ajo me prodhime ferme nga Shqipëria, vendi i tyre i lindjes, të cilën e kanë quajtur “hippie hash”.

Emri ka si qëllim të pasqyrojë natyrën vegjetariane të jatës ndërsa vëllezërit Demitri kujtojnë dhe kundërkulturën që mbizotëroi në skenën politike në Ann Arbor në vitet ’60-’70.

“Unë jam rritur në një fermë në Evropë, kështu që ishte e përditshmja ime – merrja perime nga ferma dhe gatuaja, duke u përpjekur të bëja veten çfarë të mundja – darkë ose mëngjes,” tha Jeff Demitri. “Unë thashë: Epo, i kam të gjitha këto gjëra këtu, duhet ta bëj edhe këtu – provoju për njerëzit në Ann Arbor. Kam dëgjuar se kishte shumë njerëz që ishin vegjetarianë, veganë. Ishte një sukses i madh”, vijon ai.

Për vite, qytetarë dhe studentë janë dyndur në restorantin e vogël, duke festuar një kulturë darke në zemër të qendrës së qytetit.

Menuja është zgjeruar me kalimin e viteve për të përfshirë një propozim të gjerë të opsioneve tradicionale të mëngjesit, sanduiçe me mish viçi Reuben, roletë në stilin xhiro, si dhe hamburgerë dhe kone.

Hippie Hash është rritur bashkë me restorantin, me Demitri që shton në pjatë viçin e grirë, mishin role, pulën dhe madje edhe tempeh për të ofruar diçka për të gjithë. Hasha madje mund të përgatitet vegan me heqjen e djathit feta.

Fleetwood mbyll dyert e saj vetëm një ditë të plotë në vit – Krishtlindjet – dhe është e hapur për gjysmën e ditës në Falënderimet dhe në prag të Krishtlindjeve.

Restoranti u mbyll për vetëm dy muaj kur filloi pandemia në mars 2020, përpara se të rihapej vetëm për porosira – vendet e brendshme do të thoshin se klientët duhet të porosisnin dhe të prisnin jashtë.

Kohët e fundit, restoranti është rihapur për darkë në ambiente të mbyllura, por Jeff Demitri tha se nuk do ta bënte atë pa ndihmën e klientëve të rregullt dhe studentëve të Universitetit të Miçiganit.

“Shumë njerëz që erdhën këtu ishin të rregullt – ata e mbështetën këtë vend gjatë pandemisë,” tha ai. “Ne kemi falënderime të veçanta për të gjithë ata që na mbështetën gjatë kohërave të vështira.”

Shërbyesja e restorantit Brisilda Methasani tha se ajo dhe punonjësit e tjerë të restorantit janë të ngazëllyer që do të kthehen për të parë fytyra të njohura.

“Njerëz që nuk i keni parë një vit, ju jeni si” O zot, unë jam shumë e lumtur që në të vërtetë po shoh fytyrën tënde “, tha ajo.

Me fillimin e pandemisë, restoranti shpreson të përfitojë nga eventet verore të Ann Arbor – veçanërisht Panairi i Artit – dhe kthimi i studentëve në vjeshtë.

“Kjo verë do të jetë një verë rinovuese për të gjithë,” tha Methasani. “Ajo që është kaq e veçantë për Ann Arbor është se ata bëjnë kaq shumë ngjarje për të tërhequr njerëzit dhe për të mbajtur gjërat në qendër të qytetit. Kjo është ajo në të cilën kemi mbështetur gjithmonë ”.

Jeff Demitri tha se shpreson që kurrë të mos i duhet të mbyllë dyert e Fleetwood përsëri, si për hir të punonjësve të tij ashtu edhe për mendjen e tij të shëndoshë.

“Ishte brutale për mua, sepse unë duhej të isha këtu çdo ditë për t’u siguruar që t’i bëja të njohur njerëzit që ishim akoma këtu, nuk do të shkonim askund”, tha ai.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.