Itali/ “Ballkani dhe kinemaja”, kurs falas nga regjisori shqiptar

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

Itali/ “Ballkani dhe kinemaja”, kurs falas nga regjisori shqiptar

“Ballkani dhe kinemaja: një udhëtim në katër takime”, quhet Kursi i filmit që në pritje të Festivalit të Filmit Ballkanik 2021, do të mbahet nga regjisori shqiptar Roland Sejko dhe eksperti i kinemasë Ballkanike Nicola Falcinella. Regjisori shqiptar, anëtar në drejtimin artistik të Festivalit të Filmit Ballkanik, me 30 shtator 2021 do të mbajë leksionin “Horizonte të mbyllura, ishulli i kinemasë të realizmit socialist në Shqipëri”.

Me rastin e nisjes së edicionit të dytë të Festivalit të Filmit Ballkanik (6-10 Tetor në Kinemanë Casa del në Romë dhe 15-18 Tetor në Matera), fillon “Ballkani dhe kinemaja: një udhëtim në katër takime” më 24 qershor, kurs trajnimi falas përmes transmetimit në kinematografinë ballkanike të organizuar nga Shoqata Occhio Blu. Një udhëtim në 4 takime në periudhën nga 24 qershor deri më 30 shtator, përmes prodhimeve më prestigjioze ballkanike të shoqëruara nga regjisori Roland Sejko dhe Profesori dhe Ekspertja e Kinemasë Ballkanike Nicola Falcinella, të dy anëtare të Drejtimit Artistik të Festivalit të Filmit Ballkanik.

Festivali organizohet nga Shoqata e Syrit të Kaltër në bashkëpunim me qendra të shumta të filmit në Ballkan dhe në edicionin e këtij viti 12 filma të fundit nga nëntë vende të rajonit do të paraqiten për publikun.

Qëllimi i kursit është të njoh nga afër disa nga prodhimet më interesante ballkanike të kinemasë ndërkombëtare, për të prezantuar audiencat e interesuara dhe të gjithë entuziastët e kinemasë në Festival, të cilët do të jenë në gjendje të zbulojnë më nga afër botën e filmit Ballkanik.

Takimet – plotësisht falas – janë planifikuar për në 24 Qershor, 22 Korrik, 16 dhe 30 Shtator dhe do të fillojnë në 5.30 pasdite. Ato do të transmetohen si në platformën Zoom ashtu edhe në faqen në Facebook të Shoqatës së Syrit të Kaltër.

Për t’u regjistruar në kurs është e nevojshme të dërgoni një email deri më 28 shtator, përveç dy ditëve para mësimeve, duke treguar emrin, mbiemrin dhe emailin në [email protected]

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

“Ballkani dhe kinemaja: një udhëtim në katër takime”, quhet Kursi i filmit që në pritje të Festivalit të Filmit Ballkanik 2021, do të mbahet nga regjisori shqiptar Roland Sejko dhe eksperti i kinemasë Ballkanike Nicola Falcinella. Regjisori shqiptar, anëtar në drejtimin artistik të Festivalit të Filmit Ballkanik, me 30 shtator 2021 do të mbajë leksionin “Horizonte të mbyllura, ishulli i kinemasë të realizmit socialist në Shqipëri”.

Me rastin e nisjes së edicionit të dytë të Festivalit të Filmit Ballkanik (6-10 Tetor në Kinemanë Casa del në Romë dhe 15-18 Tetor në Matera), fillon “Ballkani dhe kinemaja: një udhëtim në katër takime” më 24 qershor, kurs trajnimi falas përmes transmetimit në kinematografinë ballkanike të organizuar nga Shoqata Occhio Blu. Një udhëtim në 4 takime në periudhën nga 24 qershor deri më 30 shtator, përmes prodhimeve më prestigjioze ballkanike të shoqëruara nga regjisori Roland Sejko dhe Profesori dhe Ekspertja e Kinemasë Ballkanike Nicola Falcinella, të dy anëtare të Drejtimit Artistik të Festivalit të Filmit Ballkanik.

Festivali organizohet nga Shoqata e Syrit të Kaltër në bashkëpunim me qendra të shumta të filmit në Ballkan dhe në edicionin e këtij viti 12 filma të fundit nga nëntë vende të rajonit do të paraqiten për publikun.

Qëllimi i kursit është të njoh nga afër disa nga prodhimet më interesante ballkanike të kinemasë ndërkombëtare, për të prezantuar audiencat e interesuara dhe të gjithë entuziastët e kinemasë në Festival, të cilët do të jenë në gjendje të zbulojnë më nga afër botën e filmit Ballkanik.

Takimet – plotësisht falas – janë planifikuar për në 24 Qershor, 22 Korrik, 16 dhe 30 Shtator dhe do të fillojnë në 5.30 pasdite. Ato do të transmetohen si në platformën Zoom ashtu edhe në faqen në Facebook të Shoqatës së Syrit të Kaltër.

Për t’u regjistruar në kurs është e nevojshme të dërgoni një email deri më 28 shtator, përveç dy ditëve para mësimeve, duke treguar emrin, mbiemrin dhe emailin në [email protected]

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

“Ballkani dhe kinemaja: një udhëtim në katër takime”, quhet Kursi i filmit që në pritje të Festivalit të Filmit Ballkanik 2021, do të mbahet nga regjisori shqiptar Roland Sejko dhe eksperti i kinemasë Ballkanike Nicola Falcinella. Regjisori shqiptar, anëtar në drejtimin artistik të Festivalit të Filmit Ballkanik, me 30 shtator 2021 do të mbajë leksionin “Horizonte të mbyllura, ishulli i kinemasë të realizmit socialist në Shqipëri”.

Me rastin e nisjes së edicionit të dytë të Festivalit të Filmit Ballkanik (6-10 Tetor në Kinemanë Casa del në Romë dhe 15-18 Tetor në Matera), fillon “Ballkani dhe kinemaja: një udhëtim në katër takime” më 24 qershor, kurs trajnimi falas përmes transmetimit në kinematografinë ballkanike të organizuar nga Shoqata Occhio Blu. Një udhëtim në 4 takime në periudhën nga 24 qershor deri më 30 shtator, përmes prodhimeve më prestigjioze ballkanike të shoqëruara nga regjisori Roland Sejko dhe Profesori dhe Ekspertja e Kinemasë Ballkanike Nicola Falcinella, të dy anëtare të Drejtimit Artistik të Festivalit të Filmit Ballkanik.

Festivali organizohet nga Shoqata e Syrit të Kaltër në bashkëpunim me qendra të shumta të filmit në Ballkan dhe në edicionin e këtij viti 12 filma të fundit nga nëntë vende të rajonit do të paraqiten për publikun.

Qëllimi i kursit është të njoh nga afër disa nga prodhimet më interesante ballkanike të kinemasë ndërkombëtare, për të prezantuar audiencat e interesuara dhe të gjithë entuziastët e kinemasë në Festival, të cilët do të jenë në gjendje të zbulojnë më nga afër botën e filmit Ballkanik.

Takimet – plotësisht falas – janë planifikuar për në 24 Qershor, 22 Korrik, 16 dhe 30 Shtator dhe do të fillojnë në 5.30 pasdite. Ato do të transmetohen si në platformën Zoom ashtu edhe në faqen në Facebook të Shoqatës së Syrit të Kaltër.

Për t’u regjistruar në kurs është e nevojshme të dërgoni një email deri më 28 shtator, përveç dy ditëve para mësimeve, duke treguar emrin, mbiemrin dhe emailin në [email protected]

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.