Remitancat, Lussi: Diaspora shqiptare e angazhuar me projekte konkrete

E premte, 24 Maj, 2024
E premte, 24 Maj, 2024

Remitancat, Lussi: Diaspora shqiptare e angazhuar me projekte konkrete

Në Ditën Ndërkombëtare të Remitancave Familjare, Menaxherja e Programit të Diasporës së IOM në Shqipëri, Znj. Manoela Lussi flet për rolin e diasporës, e cila gjatë viteve të fundit ka qenë gjithnjë e më e angazhuar jo vetëm përmes remitancave, por edhe me transferimin e dijeve dhe projekteve konkrete.

“Remitancat e emigrantëve kanë qenë dhe vazhdojnë të jenë një burim i rëndësishëm i të ardhurave për familjet shqiptare. Sipas Bankës së Shqipërisë, afërsisht 34% e familjeve shqiptare kanë mbuluar nevojat e tyre themelore, kanë akses në arsim dhe kontribuojnë në zhvillimin e komunitetit të tyre falë remitancave. Gjithashtu, anëtarët e Diasporës shqiptare theksojnë arsyet përse i mbështesin familjet e tyre, të afërmit dhe vendin e tyre përmes remitancave”, shprehet znj. Lussi.

Sipas saj, gjatë viteve të fundit Diaspora shqiptare ka qenë gjithnjë dhe më e angazhuar jo vetëm përmes remitancave, por edhe me transferim njohurish, projekte konkrete dhe mbështetje të qenësishme gjatë emergjencave, siç e kemi parë, pas tërmetit në 2019-ën dhe pandemisë Covid-19.

“Sot, Diaspora shqiptare ka një mundësi, jo vetëm për të mbështetur familjet dhe të afërmit e tyre përmes remitancave, por edhe për t’u kanalizuar në zhvillimit ekonomik të Shqipërisë, duke përdorur Connect Albania, që angazhon anëtarët e Diasporës si Agjentë Zhvillimi, duke synuar rritjen dhe lehtësimin e investimeve në vendlindje”, thotë më tej ajo.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Në Ditën Ndërkombëtare të Remitancave Familjare, Menaxherja e Programit të Diasporës së IOM në Shqipëri, Znj. Manoela Lussi flet për rolin e diasporës, e cila gjatë viteve të fundit ka qenë gjithnjë e më e angazhuar jo vetëm përmes remitancave, por edhe me transferimin e dijeve dhe projekteve konkrete.

“Remitancat e emigrantëve kanë qenë dhe vazhdojnë të jenë një burim i rëndësishëm i të ardhurave për familjet shqiptare. Sipas Bankës së Shqipërisë, afërsisht 34% e familjeve shqiptare kanë mbuluar nevojat e tyre themelore, kanë akses në arsim dhe kontribuojnë në zhvillimin e komunitetit të tyre falë remitancave. Gjithashtu, anëtarët e Diasporës shqiptare theksojnë arsyet përse i mbështesin familjet e tyre, të afërmit dhe vendin e tyre përmes remitancave”, shprehet znj. Lussi.

Sipas saj, gjatë viteve të fundit Diaspora shqiptare ka qenë gjithnjë dhe më e angazhuar jo vetëm përmes remitancave, por edhe me transferim njohurish, projekte konkrete dhe mbështetje të qenësishme gjatë emergjencave, siç e kemi parë, pas tërmetit në 2019-ën dhe pandemisë Covid-19.

“Sot, Diaspora shqiptare ka një mundësi, jo vetëm për të mbështetur familjet dhe të afërmit e tyre përmes remitancave, por edhe për t’u kanalizuar në zhvillimit ekonomik të Shqipërisë, duke përdorur Connect Albania, që angazhon anëtarët e Diasporës si Agjentë Zhvillimi, duke synuar rritjen dhe lehtësimin e investimeve në vendlindje”, thotë më tej ajo.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Në Ditën Ndërkombëtare të Remitancave Familjare, Menaxherja e Programit të Diasporës së IOM në Shqipëri, Znj. Manoela Lussi flet për rolin e diasporës, e cila gjatë viteve të fundit ka qenë gjithnjë e më e angazhuar jo vetëm përmes remitancave, por edhe me transferimin e dijeve dhe projekteve konkrete.

“Remitancat e emigrantëve kanë qenë dhe vazhdojnë të jenë një burim i rëndësishëm i të ardhurave për familjet shqiptare. Sipas Bankës së Shqipërisë, afërsisht 34% e familjeve shqiptare kanë mbuluar nevojat e tyre themelore, kanë akses në arsim dhe kontribuojnë në zhvillimin e komunitetit të tyre falë remitancave. Gjithashtu, anëtarët e Diasporës shqiptare theksojnë arsyet përse i mbështesin familjet e tyre, të afërmit dhe vendin e tyre përmes remitancave”, shprehet znj. Lussi.

Sipas saj, gjatë viteve të fundit Diaspora shqiptare ka qenë gjithnjë dhe më e angazhuar jo vetëm përmes remitancave, por edhe me transferim njohurish, projekte konkrete dhe mbështetje të qenësishme gjatë emergjencave, siç e kemi parë, pas tërmetit në 2019-ën dhe pandemisë Covid-19.

“Sot, Diaspora shqiptare ka një mundësi, jo vetëm për të mbështetur familjet dhe të afërmit e tyre përmes remitancave, por edhe për t’u kanalizuar në zhvillimit ekonomik të Shqipërisë, duke përdorur Connect Albania, që angazhon anëtarët e Diasporës si Agjentë Zhvillimi, duke synuar rritjen dhe lehtësimin e investimeve në vendlindje”, thotë më tej ajo.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.