Greqi/Protesta për të drejtat e punëtorëve. Komuniteti shqiptar:Ligji nuk kalon

E martë, 22 Qershor, 2021
E martë, 22 Qershor, 2021

Greqi/Protesta për të drejtat e punëtorëve. Komuniteti shqiptar:Ligji nuk kalon

Sot Greqia është përfshirë nga një grevë e përgjithshme 24 orëshe. Sindikatat e sektorit privat, publik, punëtorëve në marinën tregtare, nëpunësit e gjykatave, e mbarë vendi kundërshton ardhjen në parlament të projektligjit të qeverisë Mitsotakis i cili propozon reforma në çdo fushë, orar i punës, lejet e punëtorëve, kontratat e punës, të drejtat dhe detyrimet e punëtorëve në Greqi.

Sipas grevistëve, projektligji i ri eliminon plotësisht të drejtat e punëtorëve dhe nëpunësve të fituara me beteja pafund ndër dekada. Sot bllokohet qarkullimi i mjeteve të transportit publik në qytetet e mëdha, ndryshime të mëdha në fluturimet ajrore, itineraret e anijeve dhe trenave. Greva nga orët e paradites deri në mesditë në Athinë, Selanik dhe shumë qytete të vendit.

Protestës i është bashkuar edhe komuniteti shqiptar në Chania, në pankartat e të cilëve shkruhet “Komuniteti Shqiptar në Chania: Nuk do kalojë!” (ligji) si dhe “Sindikatat e klasës punëtore në duart tona, JO të punëdhënësve”.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.  

Sot Greqia është përfshirë nga një grevë e përgjithshme 24 orëshe. Sindikatat e sektorit privat, publik, punëtorëve në marinën tregtare, nëpunësit e gjykatave, e mbarë vendi kundërshton ardhjen në parlament të projektligjit të qeverisë Mitsotakis i cili propozon reforma në çdo fushë, orar i punës, lejet e punëtorëve, kontratat e punës, të drejtat dhe detyrimet e punëtorëve në Greqi.

Sipas grevistëve, projektligji i ri eliminon plotësisht të drejtat e punëtorëve dhe nëpunësve të fituara me beteja pafund ndër dekada. Sot bllokohet qarkullimi i mjeteve të transportit publik në qytetet e mëdha, ndryshime të mëdha në fluturimet ajrore, itineraret e anijeve dhe trenave. Greva nga orët e paradites deri në mesditë në Athinë, Selanik dhe shumë qytete të vendit.

Protestës i është bashkuar edhe komuniteti shqiptar në Chania, në pankartat e të cilëve shkruhet “Komuniteti Shqiptar në Chania: Nuk do kalojë!” (ligji) si dhe “Sindikatat e klasës punëtore në duart tona, JO të punëdhënësve”.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.