Mbahet aktiviteti “Digi Diaspora 2”, fokus, krijimi i një rrjeti profesional

E hënë, 25 Tetor, 2021
E hënë, 25 Tetor, 2021

Mbahet aktiviteti “Digi Diaspora 2”, fokus, krijimi i një rrjeti profesional

U zhvillua ditën e sotme aktiviteti “Digi Diaspora 2 – Meetup #2”, një takim virtual me qëllimin e ofrimit të njohurive në fushën e IT-së, duke angazhuar profesionistë të kualifikuar nga Diaspora shqiptare. Synimi kryesor i eventit është forcimi i kapaciteteve të bizneseve lokale dhe komunitetit digjital, si dhe rrjetëzimi profesional. Pjesëmarrësit nga vende të ndryshme të botës, si SHBA, Kanada, Zvicra etj. ndanë eksperiencat dhe njohuritë e tyre profesionale në fushën e teknologjisë, duke dhënë një panoramë të situatës së industrisë informatike.

U theksua zhvillimi i dukshëm i kapaciteteve të profesionistëve shqiptarë, të cilët janë bërë dhe faktor në investimin dhe krijimin e sipërmarrjeve të reja, si brenda dhe jashtë vendit.

Në këtë organizim në platformën ZOOM, iu’u dha mundësia të gjithë të interesuarve të bënin pyetje rreth temës së teknologjisë, duke u thelluar tek avantazhet dhe diasavantazhet e ushtrimit të profesionit në Diasporë.

Lexo edhe: Digi Diaspora/ Takimi i parë, teknologjia në funksion të sipërmarrjes

U prezantua Platforma e Rrjetit të Profesionistëve, në të cilën tashmë janë regjistruar mbi 2200 profile, 1400 prej të cilëve janë profesionistë të fushave të ndryshme, 400 organizata dhe shoqata, 400 biznese dhe sipërmarrje shqiptare në botë. Platforma “Digjitalizimi i veprave shqiptare”, me 184 vepra të publikuara dhe lehtësisht të prekshme nga publiku etj.

Programi organizohet nga Shoqata Shqiptare e Teknologjisë së Informacionit (AITA), e mbështetur nga Programi i Migracionit dhe Diasporës – financuar nga Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunimin Ekonomik e Zhvillim (BMZ) dhe zbatuar nga Agjencia Gjermane për Bashkëpunimin Ndërkombëtar (GIZ). Partnerë të tjerë në këtë projekt janë Fondi Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës që përfaqësohet me anë të Rrjetit të Profesionistëve, si dhe Innovate Albania, që përfaqëson disa organizata dhe komunitetin e inovacionit dhe start-ups në Shqipëri, Kosovë dhe më gjerë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

U zhvillua ditën e sotme aktiviteti “Digi Diaspora 2 – Meetup #2”, një takim virtual me qëllimin e ofrimit të njohurive në fushën e IT-së, duke angazhuar profesionistë të kualifikuar nga Diaspora shqiptare. Synimi kryesor i eventit është forcimi i kapaciteteve të bizneseve lokale dhe komunitetit digjital, si dhe rrjetëzimi profesional. Pjesëmarrësit nga vende të ndryshme të botës, si SHBA, Kanada, Zvicra etj. ndanë eksperiencat dhe njohuritë e tyre profesionale në fushën e teknologjisë, duke dhënë një panoramë të situatës së industrisë informatike.

U theksua zhvillimi i dukshëm i kapaciteteve të profesionistëve shqiptarë, të cilët janë bërë dhe faktor në investimin dhe krijimin e sipërmarrjeve të reja, si brenda dhe jashtë vendit.

Në këtë organizim në platformën ZOOM, iu’u dha mundësia të gjithë të interesuarve të bënin pyetje rreth temës së teknologjisë, duke u thelluar tek avantazhet dhe diasavantazhet e ushtrimit të profesionit në Diasporë.

Lexo edhe: Digi Diaspora/ Takimi i parë, teknologjia në funksion të sipërmarrjes

U prezantua Platforma e Rrjetit të Profesionistëve, në të cilën tashmë janë regjistruar mbi 2200 profile, 1400 prej të cilëve janë profesionistë të fushave të ndryshme, 400 organizata dhe shoqata, 400 biznese dhe sipërmarrje shqiptare në botë. Platforma “Digjitalizimi i veprave shqiptare”, me 184 vepra të publikuara dhe lehtësisht të prekshme nga publiku etj.

Programi organizohet nga Shoqata Shqiptare e Teknologjisë së Informacionit (AITA), e mbështetur nga Programi i Migracionit dhe Diasporës – financuar nga Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunimin Ekonomik e Zhvillim (BMZ) dhe zbatuar nga Agjencia Gjermane për Bashkëpunimin Ndërkombëtar (GIZ). Partnerë të tjerë në këtë projekt janë Fondi Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës që përfaqësohet me anë të Rrjetit të Profesionistëve, si dhe Innovate Albania, që përfaqëson disa organizata dhe komunitetin e inovacionit dhe start-ups në Shqipëri, Kosovë dhe më gjerë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.