Të rrëfesh Shqipërinë në italisht, takim online me autoren Ismete Selmanaj Leba

E martë, 16 Gusht, 2022
E martë, 16 Gusht, 2022

Të rrëfesh Shqipërinë në italisht, takim online me autoren Ismete Selmanaj Leba

Më 5 qershor shoqata “Shqiponjat e Mëndafshta” në bashkëpunim me “Albania News” organizojnë një takim promovues të autores shqiptare Ismete Selmanaj Leba, inxhiniere dhe shkrimtare shqiptare që jeton në Itali prej vitit 1992.

Leba është e njohur në panoramën letrare italiane, shqiptare dhe europiane për prirjen e saj për të rrëfyer nëpërmjet të shkrimeve dhe romaneve, tema sociale të rëndësishme. Fituese e shume çmimeve letrare, ajo përshkruan histori grash, burrash dhe fëmijësh. Duke përshkruar me delikatesë realitetin dhe problematikat sociale përmes historish të dëgjuara dhe përjetimeve e eksperiencave personale.

Takimi do të zhvillohet më datë 5 qershor 2021, në orën 18.00, online, drejperdrejte në faqen Facebook të shoqatës “Shqiponjat e mëndafshta” dhe “Albania News”, në respekt të rregullores anticovid.

Moderatore e këtij takimi do të jete avokatja Mirsada Alla, pjestare e shoqatës “Shqiponjat e mendafshta”, bashke me presidenten e kësaj shoqate Dott.ssa Aurela Hasku.

Të ftuara në këtë takim do jenë Prof.ssa Maria Rosa Vitanza, e cila ka përshkruar dhe komentuar botimin e fundit të shkrimtares, libër ky në shitje prej marsit 2021. Profesoresha Vitanza mbulon disa role të ndryshme akademik.

Një tjetër e ftuar nderi është Dott.ssa Anna Lattanzi- përgjegjëse e zyrës së shtypit dhe komunikimit të shtëpisë botuese “Besa” di Livio Muci. Zonja Lattanzi ka vizituar disa herë Shqipërinë dhe ndjek me interes zhvillimet në rajon, sidomos ata me përmbajtjen e botimeve dhe të shkrimtarëve.

Do të ndërhyjnë në takim, me anë të leximit të disa pjesëve të marra nga librat e autores, edhe disa nga anëtaret e shoqatës “Shqiponjat e mëndafshta”

Ky është një projekt promovues i shkrimtarëve dhe librave. Projekti përmban një seri takimesh që ky grup vajzash të shoqatës me punë dhe këmbëngulje po e realizojnë. Qëllimin kryesor mbetet njohja dhe shpërndarja e kulturës, letërsisë, duke shërbyer si një hapësirë njohjeje të autoreve italo-shqiptarë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Më 5 qershor shoqata “Shqiponjat e Mëndafshta” në bashkëpunim me “Albania News” organizojnë një takim promovues të autores shqiptare Ismete Selmanaj Leba, inxhiniere dhe shkrimtare shqiptare që jeton në Itali prej vitit 1992.

Leba është e njohur në panoramën letrare italiane, shqiptare dhe europiane për prirjen e saj për të rrëfyer nëpërmjet të shkrimeve dhe romaneve, tema sociale të rëndësishme. Fituese e shume çmimeve letrare, ajo përshkruan histori grash, burrash dhe fëmijësh. Duke përshkruar me delikatesë realitetin dhe problematikat sociale përmes historish të dëgjuara dhe përjetimeve e eksperiencave personale.

Takimi do të zhvillohet më datë 5 qershor 2021, në orën 18.00, online, drejperdrejte në faqen Facebook të shoqatës “Shqiponjat e mëndafshta” dhe “Albania News”, në respekt të rregullores anticovid.

Moderatore e këtij takimi do të jete avokatja Mirsada Alla, pjestare e shoqatës “Shqiponjat e mendafshta”, bashke me presidenten e kësaj shoqate Dott.ssa Aurela Hasku.

Të ftuara në këtë takim do jenë Prof.ssa Maria Rosa Vitanza, e cila ka përshkruar dhe komentuar botimin e fundit të shkrimtares, libër ky në shitje prej marsit 2021. Profesoresha Vitanza mbulon disa role të ndryshme akademik.

Një tjetër e ftuar nderi është Dott.ssa Anna Lattanzi- përgjegjëse e zyrës së shtypit dhe komunikimit të shtëpisë botuese “Besa” di Livio Muci. Zonja Lattanzi ka vizituar disa herë Shqipërinë dhe ndjek me interes zhvillimet në rajon, sidomos ata me përmbajtjen e botimeve dhe të shkrimtarëve.

Do të ndërhyjnë në takim, me anë të leximit të disa pjesëve të marra nga librat e autores, edhe disa nga anëtaret e shoqatës “Shqiponjat e mëndafshta”

Ky është një projekt promovues i shkrimtarëve dhe librave. Projekti përmban një seri takimesh që ky grup vajzash të shoqatës me punë dhe këmbëngulje po e realizojnë. Qëllimin kryesor mbetet njohja dhe shpërndarja e kulturës, letërsisë, duke shërbyer si një hapësirë njohjeje të autoreve italo-shqiptarë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.