Gabrijela Kryeziu, këshilltarja e deputetes shqiptare në parlamentin kroat

E diel, 14 Prill, 2024
E diel, 14 Prill, 2024

Gabrijela Kryeziu, këshilltarja e deputetes shqiptare në parlamentin kroat

Gabrijela Kryeziu ka përfunduar studimet për Biznes-Ekonomiks, si dhe Master për Marrëdhëniet Ndërkombëtare e Diplomaci në Universitetin Ndërkombëtar Libertas, Zagreb. Ajo e filloi praktikën pranë Parlamentit Kroat dhe sot është këshilltare e deputetes, Ermina Lekaj Prljaskaj. Gabriela në një intervistë rrëfen historinë  e fillimit të praktikës profesionale dhe eksperiencën e fituar.

Pse aplikuat për një praktikë në Zyrën e Deputetes Ermina Lekaj Prljaskaj ?

Praktika profesionale u ofron studentëve përvojë të re pune dhe mundësi për të përparuar në karrierën e tyre të ardhshme. Ndër kërkesat për praktikë profesionale që u kam dorëzuar kompanive dhe institucioneve të shumta, kam marrë një përgjigje pozitive nga Zyra e Anëtarit të Pavarur të Parlamentit Lekaj Prljaskaj. Besoj se programi i praktikës në universitete është jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe se në këtë mënyrë ne i hapim dyert për tregun e punës. Pas kësaj mundësie dhe përvojës, më në fund punova për një kohë në Parlamentin Kroat si sekretar administrativ i Klubit të Përfaqësuesve të Pakicave Kombëtare.

Cilat janë përshtypjet tuaja për punën tuaj deri më tani?

Puna në Zyrën e Anëtares së Parlamentit, e cila është e pavarur dhe përfaqëson pesë pakica kombëtare, është me të vërtetë dinamike. Puna përfshin punë në zyrë dhe në terren, ku udhëtojmë në të gjithë Republikën e Kroacisë, por edhe përtej kufijve të vendit tonë të bukur. Në udhëtime të shumta biznesi, kam takuar shumë politikanë, nëpunës civilë, aktivistë, vullnetarë që me të vërtetë kanë një karrierë të respektuar pas tyre, por edhe përvoja jetësore. Sidoqoftë, pjesa më e bukur e punës sime është kur shohim se si bashkëqytetarët tanë që janë anëtarë të një pakice kombëtare janë integruar në shoqërinë kroate dhe në fund të fundit qëllimi përfundimtar i punës me pakicat është promovimi i kulturës dhe zakoneve dhe lidhja me vendet e origjinës.

A keni hasur situata më të vështira?

Sigurisht, kjo punë, si çdo tjetër, sjell situata të vështira, por varet nga ne se si do të merremi me situata të tilla dhe në fund të gjejmë zgjidhjen e problemeve. Net të shumta pa gjumë, udhëtime të gjata, largësia nga familja në këtë biznes janë të përditshme dhe unë isha i vetëdijshëm për këtë kur fillova karrierën time.

Çfarë keni mësuar në vendin e punës si këshilltar?

Si këshilltare, mësova se si funksionon sistemi, pse rrjetëzimi është i rëndësishëm në botën e biznesit dhe pse njohja e kulturës së njerëzve dhe gjuhëve të tjera është e rëndësishme.

A mendoni se ka shumë pak praktika gjatë studimeve tuaja në Republikën e Kroacisë?

Unë mendoj se rregulli i praktikës është një projekt jashtëzakonisht i mirë për studentët. Përmes praktikës profesionale, ne mund të njohim sektorin për të cilin jemi të interesuar dhe më në fund të vendosim nëse e shohim veten në një sektor të veçantë.

A ju ka ndihmuar studimi, përkatësisht fusha që po studioni në punën tuaj?

Studimi universitar i Ekonomisë së Biznesit dhe studimi pasuniversitar i Marrëdhënieve Ndërkombëtare dhe Diplomacisë më kanë ndihmuar shumë në punën time. Me ndihmën e njohurive teorike që mora nga lektorët tanë të shkëlqyer në Universitetin Libertas, unë dija në praktikë se si të reagoja në situata të caktuara. Më në fund, me njohuritë e fituara në Universitetin Libertas dhe punën time, fitova përvojë të konsiderueshme në tregun e punës.

Pse është e rëndësishme të bësh praktikë profesionale?

Praktika profesionale u mundëson studentëve që të njihen me mënyrën e punës në institucione dhe kompani. Duhet të theksoj se përveç praktikës profesionale, fokusi duhet të jetë në vullnetarizmin. Si nxënës i shkollës së mesme, fillova vullnetarizmin në Misionin Katolik Shqiptar në Republikën e Kroacisë, dhe ky vullnetarizëm më mundësoi të njihja kulturën e anëtarëve të pakicës kombëtare shqiptare në Republikën e Kroacisë. Mendoj se është e rëndësishme që si të rinj të bëhemi aktivë në sa më shumë projekte dhe organizata dhe që të jemi të guximshëm në rrugën e arsimimit tonë dhe gjetjes së një pune.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Gabrijela Kryeziu ka përfunduar studimet për Biznes-Ekonomiks, si dhe Master për Marrëdhëniet Ndërkombëtare e Diplomaci në Universitetin Ndërkombëtar Libertas, Zagreb. Ajo e filloi praktikën pranë Parlamentit Kroat dhe sot është këshilltare e deputetes, Ermina Lekaj Prljaskaj. Gabriela në një intervistë rrëfen historinë  e fillimit të praktikës profesionale dhe eksperiencën e fituar.

Pse aplikuat për një praktikë në Zyrën e Deputetes Ermina Lekaj Prljaskaj ?

Praktika profesionale u ofron studentëve përvojë të re pune dhe mundësi për të përparuar në karrierën e tyre të ardhshme. Ndër kërkesat për praktikë profesionale që u kam dorëzuar kompanive dhe institucioneve të shumta, kam marrë një përgjigje pozitive nga Zyra e Anëtarit të Pavarur të Parlamentit Lekaj Prljaskaj. Besoj se programi i praktikës në universitete është jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe se në këtë mënyrë ne i hapim dyert për tregun e punës. Pas kësaj mundësie dhe përvojës, më në fund punova për një kohë në Parlamentin Kroat si sekretar administrativ i Klubit të Përfaqësuesve të Pakicave Kombëtare.

Cilat janë përshtypjet tuaja për punën tuaj deri më tani?

Puna në Zyrën e Anëtares së Parlamentit, e cila është e pavarur dhe përfaqëson pesë pakica kombëtare, është me të vërtetë dinamike. Puna përfshin punë në zyrë dhe në terren, ku udhëtojmë në të gjithë Republikën e Kroacisë, por edhe përtej kufijve të vendit tonë të bukur. Në udhëtime të shumta biznesi, kam takuar shumë politikanë, nëpunës civilë, aktivistë, vullnetarë që me të vërtetë kanë një karrierë të respektuar pas tyre, por edhe përvoja jetësore. Sidoqoftë, pjesa më e bukur e punës sime është kur shohim se si bashkëqytetarët tanë që janë anëtarë të një pakice kombëtare janë integruar në shoqërinë kroate dhe në fund të fundit qëllimi përfundimtar i punës me pakicat është promovimi i kulturës dhe zakoneve dhe lidhja me vendet e origjinës.

A keni hasur situata më të vështira?

Sigurisht, kjo punë, si çdo tjetër, sjell situata të vështira, por varet nga ne se si do të merremi me situata të tilla dhe në fund të gjejmë zgjidhjen e problemeve. Net të shumta pa gjumë, udhëtime të gjata, largësia nga familja në këtë biznes janë të përditshme dhe unë isha i vetëdijshëm për këtë kur fillova karrierën time.

Çfarë keni mësuar në vendin e punës si këshilltar?

Si këshilltare, mësova se si funksionon sistemi, pse rrjetëzimi është i rëndësishëm në botën e biznesit dhe pse njohja e kulturës së njerëzve dhe gjuhëve të tjera është e rëndësishme.

A mendoni se ka shumë pak praktika gjatë studimeve tuaja në Republikën e Kroacisë?

Unë mendoj se rregulli i praktikës është një projekt jashtëzakonisht i mirë për studentët. Përmes praktikës profesionale, ne mund të njohim sektorin për të cilin jemi të interesuar dhe më në fund të vendosim nëse e shohim veten në një sektor të veçantë.

A ju ka ndihmuar studimi, përkatësisht fusha që po studioni në punën tuaj?

Studimi universitar i Ekonomisë së Biznesit dhe studimi pasuniversitar i Marrëdhënieve Ndërkombëtare dhe Diplomacisë më kanë ndihmuar shumë në punën time. Me ndihmën e njohurive teorike që mora nga lektorët tanë të shkëlqyer në Universitetin Libertas, unë dija në praktikë se si të reagoja në situata të caktuara. Më në fund, me njohuritë e fituara në Universitetin Libertas dhe punën time, fitova përvojë të konsiderueshme në tregun e punës.

Pse është e rëndësishme të bësh praktikë profesionale?

Praktika profesionale u mundëson studentëve që të njihen me mënyrën e punës në institucione dhe kompani. Duhet të theksoj se përveç praktikës profesionale, fokusi duhet të jetë në vullnetarizmin. Si nxënës i shkollës së mesme, fillova vullnetarizmin në Misionin Katolik Shqiptar në Republikën e Kroacisë, dhe ky vullnetarizëm më mundësoi të njihja kulturën e anëtarëve të pakicës kombëtare shqiptare në Republikën e Kroacisë. Mendoj se është e rëndësishme që si të rinj të bëhemi aktivë në sa më shumë projekte dhe organizata dhe që të jemi të guximshëm në rrugën e arsimimit tonë dhe gjetjes së një pune.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Gabrijela Kryeziu ka përfunduar studimet për Biznes-Ekonomiks, si dhe Master për Marrëdhëniet Ndërkombëtare e Diplomaci në Universitetin Ndërkombëtar Libertas, Zagreb. Ajo e filloi praktikën pranë Parlamentit Kroat dhe sot është këshilltare e deputetes, Ermina Lekaj Prljaskaj. Gabriela në një intervistë rrëfen historinë  e fillimit të praktikës profesionale dhe eksperiencën e fituar.

Pse aplikuat për një praktikë në Zyrën e Deputetes Ermina Lekaj Prljaskaj ?

Praktika profesionale u ofron studentëve përvojë të re pune dhe mundësi për të përparuar në karrierën e tyre të ardhshme. Ndër kërkesat për praktikë profesionale që u kam dorëzuar kompanive dhe institucioneve të shumta, kam marrë një përgjigje pozitive nga Zyra e Anëtarit të Pavarur të Parlamentit Lekaj Prljaskaj. Besoj se programi i praktikës në universitete është jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe se në këtë mënyrë ne i hapim dyert për tregun e punës. Pas kësaj mundësie dhe përvojës, më në fund punova për një kohë në Parlamentin Kroat si sekretar administrativ i Klubit të Përfaqësuesve të Pakicave Kombëtare.

Cilat janë përshtypjet tuaja për punën tuaj deri më tani?

Puna në Zyrën e Anëtares së Parlamentit, e cila është e pavarur dhe përfaqëson pesë pakica kombëtare, është me të vërtetë dinamike. Puna përfshin punë në zyrë dhe në terren, ku udhëtojmë në të gjithë Republikën e Kroacisë, por edhe përtej kufijve të vendit tonë të bukur. Në udhëtime të shumta biznesi, kam takuar shumë politikanë, nëpunës civilë, aktivistë, vullnetarë që me të vërtetë kanë një karrierë të respektuar pas tyre, por edhe përvoja jetësore. Sidoqoftë, pjesa më e bukur e punës sime është kur shohim se si bashkëqytetarët tanë që janë anëtarë të një pakice kombëtare janë integruar në shoqërinë kroate dhe në fund të fundit qëllimi përfundimtar i punës me pakicat është promovimi i kulturës dhe zakoneve dhe lidhja me vendet e origjinës.

A keni hasur situata më të vështira?

Sigurisht, kjo punë, si çdo tjetër, sjell situata të vështira, por varet nga ne se si do të merremi me situata të tilla dhe në fund të gjejmë zgjidhjen e problemeve. Net të shumta pa gjumë, udhëtime të gjata, largësia nga familja në këtë biznes janë të përditshme dhe unë isha i vetëdijshëm për këtë kur fillova karrierën time.

Çfarë keni mësuar në vendin e punës si këshilltar?

Si këshilltare, mësova se si funksionon sistemi, pse rrjetëzimi është i rëndësishëm në botën e biznesit dhe pse njohja e kulturës së njerëzve dhe gjuhëve të tjera është e rëndësishme.

A mendoni se ka shumë pak praktika gjatë studimeve tuaja në Republikën e Kroacisë?

Unë mendoj se rregulli i praktikës është një projekt jashtëzakonisht i mirë për studentët. Përmes praktikës profesionale, ne mund të njohim sektorin për të cilin jemi të interesuar dhe më në fund të vendosim nëse e shohim veten në një sektor të veçantë.

A ju ka ndihmuar studimi, përkatësisht fusha që po studioni në punën tuaj?

Studimi universitar i Ekonomisë së Biznesit dhe studimi pasuniversitar i Marrëdhënieve Ndërkombëtare dhe Diplomacisë më kanë ndihmuar shumë në punën time. Me ndihmën e njohurive teorike që mora nga lektorët tanë të shkëlqyer në Universitetin Libertas, unë dija në praktikë se si të reagoja në situata të caktuara. Më në fund, me njohuritë e fituara në Universitetin Libertas dhe punën time, fitova përvojë të konsiderueshme në tregun e punës.

Pse është e rëndësishme të bësh praktikë profesionale?

Praktika profesionale u mundëson studentëve që të njihen me mënyrën e punës në institucione dhe kompani. Duhet të theksoj se përveç praktikës profesionale, fokusi duhet të jetë në vullnetarizmin. Si nxënës i shkollës së mesme, fillova vullnetarizmin në Misionin Katolik Shqiptar në Republikën e Kroacisë, dhe ky vullnetarizëm më mundësoi të njihja kulturën e anëtarëve të pakicës kombëtare shqiptare në Republikën e Kroacisë. Mendoj se është e rëndësishme që si të rinj të bëhemi aktivë në sa më shumë projekte dhe organizata dhe që të jemi të guximshëm në rrugën e arsimimit tonë dhe gjetjes së një pune.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.