Botime në Diasporë/ RASSEGNA ITALO-ALBANESE botohej në Napoli më 1919-ën

E hënë, 15 Gusht, 2022
E hënë, 15 Gusht, 2022

Botime në Diasporë/ RASSEGNA ITALO-ALBANESE botohej në Napoli më 1919-ën

RASSEGNA ITALO-ALBANESE (Pasqyrë Italo-shqiptare) ishte një e përkohshme mujore. Rubrikat ishin të ndryshme, politike, kultorore, historike, gjuhësore, si dhe lajme aktualiteti.

Kjo revistë botohej në gjuhën italiane, si dhe pjesërisht në shqip dhe frëngjisht. Numri i parë doli në vitin 1919 në Palermo, Itali dhe vijoi publikimin deri në vitin 1927.

Revista “RASSEGNA ITALO-ALBANESE” synon të forcojë gjithnjë e më shumë miqësinë e sinqertë mes popullit shqiptar dhe italian. Gjithashtu synon të promovojë dhe ndihmojë studentët shqiptarë që duan të studiojnë në Itali, si dhe të jetë një përkrahëse e komunitetit shqiptarë në Itali”.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

 

RASSEGNA ITALO-ALBANESE (Pasqyrë Italo-shqiptare) ishte një e përkohshme mujore. Rubrikat ishin të ndryshme, politike, kultorore, historike, gjuhësore, si dhe lajme aktualiteti.

Kjo revistë botohej në gjuhën italiane, si dhe pjesërisht në shqip dhe frëngjisht. Numri i parë doli në vitin 1919 në Palermo, Itali dhe vijoi publikimin deri në vitin 1927.

Revista “RASSEGNA ITALO-ALBANESE” synon të forcojë gjithnjë e më shumë miqësinë e sinqertë mes popullit shqiptar dhe italian. Gjithashtu synon të promovojë dhe ndihmojë studentët shqiptarë që duan të studiojnë në Itali, si dhe të jetë një përkrahëse e komunitetit shqiptarë në Itali”.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.