Botime në Diasporë/ “KALENDARI AFREDITA”, botohej në Stamboll më 1910-ën

E martë, 16 Gusht, 2022
E martë, 16 Gusht, 2022

Botime në Diasporë/ “KALENDARI AFREDITA”, botohej në Stamboll më 1910-ën

“KALENDARI AFREDITA” përmbante materiale kulturore, enciklopedike, letrare, shoqërore dhe fotografi.  Numri i parë u botua në Stamboll në vitin 1910.

Shkrimin e parë botuesi Cile Vreto (me profesion avokat) e niste kështu:

“Këndonësvet të dashur!

Malli dhe dëshira që të mund tí shërbej vendlindjes sime më shtyn të botoj këtë kalendar, të cilin do ta botoj çdo vit si një hapësirë për çdo autor. Puna këtë vit është e vogël, por dëshira është e madhe. Nuk dua të kërkoj lavdi e nderime me këtë botim, por dua që të kuptohet vlera e këtij kalendari të nisur me shumë dëshirë për tí ardhur në ndihmë bashkatdhetarëve tanë…”

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

“KALENDARI AFREDITA” përmbante materiale kulturore, enciklopedike, letrare, shoqërore dhe fotografi.  Numri i parë u botua në Stamboll në vitin 1910.

Shkrimin e parë botuesi Cile Vreto (me profesion avokat) e niste kështu:

“Këndonësvet të dashur!

Malli dhe dëshira që të mund tí shërbej vendlindjes sime më shtyn të botoj këtë kalendar, të cilin do ta botoj çdo vit si një hapësirë për çdo autor. Puna këtë vit është e vogël, por dëshira është e madhe. Nuk dua të kërkoj lavdi e nderime me këtë botim, por dua që të kuptohet vlera e këtij kalendari të nisur me shumë dëshirë për tí ardhur në ndihmë bashkatdhetarëve tanë…”

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.