Botime në Diasporë/ Më 1910-ën botohej “L’ALBANIA NELL’ORA DEL RISORGIMENTO”

E mërkurë, 12 Maj, 2021
E mërkurë, 12 Maj, 2021

Botime në Diasporë/ Më 1910-ën botohej “L’ALBANIA NELL’ORA DEL RISORGIMENTO”

L’ALBANIA NELL’ORA DEL RISORGIMENTO (Shqipëria në orën e rilindjes) ishte një revistë politike dhe letrare në gjuhën italiane dhe shqipe. Drejtues dhe përgjegjës ishte Oreste Buono. Revista u botua në Sicili më 24 qershor 1910.

“Ai prodi skipëtari dÁlbania…

Ju vëllezër përtej detit, përtej maleve, pa ndihmë, por me kurajo në zemër dhe mendje ndritur luftoni pa u trembur…”, nis kështu shkrimi i parë i revistës dedikuar bashkatdhetarëve që luftonin për liri…”, shkruhej në revistën L’ALBANIA NELL’ORA DEL RISORGIMENTO.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.  

L’ALBANIA NELL’ORA DEL RISORGIMENTO (Shqipëria në orën e rilindjes) ishte një revistë politike dhe letrare në gjuhën italiane dhe shqipe. Drejtues dhe përgjegjës ishte Oreste Buono. Revista u botua në Sicili më 24 qershor 1910.

“Ai prodi skipëtari dÁlbania…

Ju vëllezër përtej detit, përtej maleve, pa ndihmë, por me kurajo në zemër dhe mendje ndritur luftoni pa u trembur…”, nis kështu shkrimi i parë i revistës dedikuar bashkatdhetarëve që luftonin për liri…”, shkruhej në revistën L’ALBANIA NELL’ORA DEL RISORGIMENTO.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.