Botime në Diasporë/ 1 janar 1909 botohej revista “DITURIJA”

E mërkurë, 12 Maj, 2021
E mërkurë, 12 Maj, 2021

Botime në Diasporë/ 1 janar 1909 botohej revista “DITURIJA”

“DITURIJA” ishte një ndër revistat më voluminoze të botuara në Diasporë. Ajo ishte një revistë kulturore, letrare e shkencore me ilustrime, në gjuhën shqipe. Drejtues i revistës ishte Lumo Skendo (pseudonim i Mithat Frashërit).

Numri i parë doli në Selanik, Bukuresht dhe Tiranë më 1 janar 1909 dhe publikimi i revistës vazhdoi deri më 3 dhjetor 1929.

Më 1 janar 1909, në revistën “Diturija”, botoi një fotografi të delegatëve në kongresin e Manastirit, ku ka dhënë imtësisht shpjegime për secilin prej tyre, madje ka sqaruar edhe për ata që nuk dolën në fotografi, ku mungojnë Hilë Mosi (delegat i Shkodrës), G.Cilika (delegat i Korçës), Hafëz Ibrahimi dhe Emin Beu (delegatë të Shkupit), Rauf beu (Fico, delegat i Gjirokastrës-H.L.) dhe Selaheddin beu (nga Prizreni, delegat i Manastirit).

Mithat Frashëri në shkrimet publicistike ai përdori pseudonimet Lumo Skëndo dhe Mali Kokojka, ndërsa në botimet e ndryshme përdori pseudonimin Ismail Malosmani.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.  

“DITURIJA” ishte një ndër revistat më voluminoze të botuara në Diasporë. Ajo ishte një revistë kulturore, letrare e shkencore me ilustrime, në gjuhën shqipe. Drejtues i revistës ishte Lumo Skendo (pseudonim i Mithat Frashërit).

Numri i parë doli në Selanik, Bukuresht dhe Tiranë më 1 janar 1909 dhe publikimi i revistës vazhdoi deri më 3 dhjetor 1929.

Më 1 janar 1909, në revistën “Diturija”, botoi një fotografi të delegatëve në kongresin e Manastirit, ku ka dhënë imtësisht shpjegime për secilin prej tyre, madje ka sqaruar edhe për ata që nuk dolën në fotografi, ku mungojnë Hilë Mosi (delegat i Shkodrës), G.Cilika (delegat i Korçës), Hafëz Ibrahimi dhe Emin Beu (delegatë të Shkupit), Rauf beu (Fico, delegat i Gjirokastrës-H.L.) dhe Selaheddin beu (nga Prizreni, delegat i Manastirit).

Mithat Frashëri në shkrimet publicistike ai përdori pseudonimet Lumo Skëndo dhe Mali Kokojka, ndërsa në botimet e ndryshme përdori pseudonimin Ismail Malosmani.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.