SHBA 1918 / Dielli botonte suplementin “THE ADRIATIC REVIEW”

E enjte, 28 Tetor, 2021
E enjte, 28 Tetor, 2021

SHBA 1918 / Dielli botonte suplementin “THE ADRIATIC REVIEW”

“THE ADRIATIC REVIEW” ishte një revistë politike, shoqërore, kulturore e letrare në gjuhën anglisht, pjesërisht edhe shqip. Ajo u botua për muaj nga Federata Pan Shqiptare Vatra në drejtimin e Fan S. Noli. Numri i parë doli në Boston më 1 shtator 1918.

Ky suplementëbotohej si shtojcë e gazetës së njohur “Dielli”. Numri i parë i këtij suplementi hapet me shkrimin “For Free Albania” (Për Shqipërinë e lirë).

“Qëllimi i këtij suplementi është të njohë amerikanë me historinë e popullit shqiptarë dhe përpjekjet e këtij populli për pavarësi. Historia është shumë pak e njohur ndaj ju kërkojmë ndjesë nësë do zgjatemi duke shkruar për luftërat që ky popull ka kauar…”, shkruhet në paragrafin e parë të shkrimit që hap suplementin.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

“THE ADRIATIC REVIEW” ishte një revistë politike, shoqërore, kulturore e letrare në gjuhën anglisht, pjesërisht edhe shqip. Ajo u botua për muaj nga Federata Pan Shqiptare Vatra në drejtimin e Fan S. Noli. Numri i parë doli në Boston më 1 shtator 1918.

Ky suplementëbotohej si shtojcë e gazetës së njohur “Dielli”. Numri i parë i këtij suplementi hapet me shkrimin “For Free Albania” (Për Shqipërinë e lirë).

“Qëllimi i këtij suplementi është të njohë amerikanë me historinë e popullit shqiptarë dhe përpjekjet e këtij populli për pavarësi. Historia është shumë pak e njohur ndaj ju kërkojmë ndjesë nësë do zgjatemi duke shkruar për luftërat që ky popull ka kauar…”, shkruhet në paragrafin e parë të shkrimit që hap suplementin.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.