Botime në Diasporë/ “FLAMURI I SHQIPERIS” botohej në dy gjuhë më 1904-ën

E enjte, 28 Tetor, 2021
E enjte, 28 Tetor, 2021

Botime në Diasporë/ “FLAMURI I SHQIPERIS” botohej në dy gjuhë më 1904-ën

“FLAMURI I SHQIPERIS = LA BANDIERA ALBANESE”  ishte një revistë politike, shoqërore, letrare etj.. Revisa botohej në dy gjuhë shqip dhe italisht. Drejtor i revistës ishte Jeronim De Rada.

Numri parë u botua më 1 janar 1904. Revista dilte dy herë në muaj dhe kushtonte 50 cent, ndërsa abonimi për një vit kushtonte 10 lira.

Në faqen e parë shkrimi nis kështu:

“Mbi abetare,

Ki numër i Flamurit nuk del me shkronjat ce perdoren sot nde Shqiperi e t’cilat atje kendojne me te shumet, perse ktu nuk gjenden fare. U shtrënguam te kembejme, per nje a dy here ca te paka, e kemi porositur nde nje fabrike ato qe duhen, ndose besojme se s’do t’i mbeten Shqipetarevet kur at ate jen te zotet te ken liri per mesim, si edhe per te tjera gjera.”

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.  

“FLAMURI I SHQIPERIS = LA BANDIERA ALBANESE”  ishte një revistë politike, shoqërore, letrare etj.. Revisa botohej në dy gjuhë shqip dhe italisht. Drejtor i revistës ishte Jeronim De Rada.

Numri parë u botua më 1 janar 1904. Revista dilte dy herë në muaj dhe kushtonte 50 cent, ndërsa abonimi për një vit kushtonte 10 lira.

Në faqen e parë shkrimi nis kështu:

“Mbi abetare,

Ki numër i Flamurit nuk del me shkronjat ce perdoren sot nde Shqiperi e t’cilat atje kendojne me te shumet, perse ktu nuk gjenden fare. U shtrënguam te kembejme, per nje a dy here ca te paka, e kemi porositur nde nje fabrike ato qe duhen, ndose besojme se s’do t’i mbeten Shqipetarevet kur at ate jen te zotet te ken liri per mesim, si edhe per te tjera gjera.”

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.