Botime në Diasporë/ “SHCYPTARI”, kalendari i botuar në Napoli më 1904-ën

E enjte, 28 Tetor, 2021
E enjte, 28 Tetor, 2021

Botime në Diasporë/ “SHCYPTARI”, kalendari i botuar në Napoli më 1904-ën

“SHCYPTARI” ishte kalendari i botuar në vitin 1904 në Napoli, Itali.  Ky kalendar përmbante materiale letrare e kulturore, didaktike, gazmore etj..

Gjithashtu kalendari përmbante dhe lajme e kronika të kohës dhe kalendarin fetar.

Ky kalendar u botua në Napoli në vitet 1904, 1905 dhe 1906.

Në hyrje të kalendarit shkruhet:

“Vieta 1904. Vieta 1904 përshin 366 dit. Prennvera nise me 21 t’martsit. Vera me 21 t’qershorit. Vieshta me 23 t’shtatorit. Dimni me 22 t’dhetorit”

Një pjesë nga brendësia e kalendarit, muaji mars dhe prill 1904:

Martsi

Martsi kaa 31 dit. N ket muei dita shtun gui sahat (Chastuer) e 31 chasta. Miesdita me 1 e deri m 11 asht 6.10 – me 11 e deri me 21 m’ 5.56 – me 21 e deri  n’marim m 5.42.

Dielli leen m’12.35 – 12.7 – 11.39.”

Prilli

Prilli kan 30 dit. N ket muei dita shton gni sahat (Chastuer) e 50 chasta. Miesdita me 1 e deri me 11 asht m 5.28 me 11 e deri me 21 m’5.14, me 21 e deri n’marim m 5.

Dielli leen m’11.11 – 10.43 – 10.15.”

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.  

“SHCYPTARI” ishte kalendari i botuar në vitin 1904 në Napoli, Itali.  Ky kalendar përmbante materiale letrare e kulturore, didaktike, gazmore etj..

Gjithashtu kalendari përmbante dhe lajme e kronika të kohës dhe kalendarin fetar.

Ky kalendar u botua në Napoli në vitet 1904, 1905 dhe 1906.

Në hyrje të kalendarit shkruhet:

“Vieta 1904. Vieta 1904 përshin 366 dit. Prennvera nise me 21 t’martsit. Vera me 21 t’qershorit. Vieshta me 23 t’shtatorit. Dimni me 22 t’dhetorit”

Një pjesë nga brendësia e kalendarit, muaji mars dhe prill 1904:

Martsi

Martsi kaa 31 dit. N ket muei dita shtun gui sahat (Chastuer) e 31 chasta. Miesdita me 1 e deri m 11 asht 6.10 – me 11 e deri me 21 m’ 5.56 – me 21 e deri  n’marim m 5.42.

Dielli leen m’12.35 – 12.7 – 11.39.”

Prilli

Prilli kan 30 dit. N ket muei dita shton gni sahat (Chastuer) e 50 chasta. Miesdita me 1 e deri me 11 asht m 5.28 me 11 e deri me 21 m’5.14, me 21 e deri n’marim m 5.

Dielli leen m’11.11 – 10.43 – 10.15.”

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.