Zvicër / Mësuesit shqiptarë bëjnë bilancin

E mërkurë, 22 Maj, 2024
E mërkurë, 22 Maj, 2024

Zvicër / Mësuesit shqiptarë bëjnë bilancin

Këshilli pedagogjik i Shkollës Shqipe-Zvicër u mblodh në një takim online për të diskutuar rreth vijueshmërisë së procesit mësimor në kushtet e reja, pas vendimit të qeverisë zvicerane në lidhje me mësimin tashmë në klasë pas 15 Marsit të këtij viti.

Kjo mbledhje nuk quhet rutinë, pasi çdo herë që mblidhemi kemi dhe shtim të numrit të mësuesëve të rinj, të cilët japin kontributin e tyre pranë kësaj shoqate. Kjo vjen si rrjedhojë e shtimit të pikave shkollore pothuajse në të gjitha kantonet e Zvicrës. Ata janë mësues shqiptarë nga të gjitha trojet shqiptare (18 mësues nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut) ashtu si dhe nxënësit që vijojnë mësimin plotësues të gjuhës shqipe”, shkruan mësuese Mimoza Bejkollari Dako.

Më tej mësuese Dako shton: Deri më tani janë japur 47 pika shkollore ku marrin pjesë rreth 700 nxënës. Pika të tjera shkollore janë në procesin perfundimtar drejt hapjes.

Në mbledhje u diskutua për çeshtje të ndryshme organizative të funksionimit të pikave shkollore, shpërndarjen e librave, përgatitjen e aktiviteteve të planifikuara, shumë prej të cilave, për arsye të pandemisë u anulluan.

Rregjistrimi i mësuesëve të diasporës nga A.S.C.A.P , i cili ka nisur në tetor të vitit 2019, ishte një nga temat që u diskutuan, pasi një numër i madh i mësuesëve , që kanë ardhur kohët e fundit,  nuk ishin  të informuar rreth këtij procesi.

Në mbledhje u theksua dhe roli i bashkëpunimit mes këshillave prindërorë me mësuesit e pikave shkollore përkatëse. Në sajë të këtij bashkëpunimi numri i pikave të reja shkollore ka patur një rritje të konsiderueshmr dhe vazhdon të jetë synimi kryesor i Shkollës Shqipe -Zvicër.

Mbështetja kryesore në mbarëvajtjen e Shkollës Shqipe – Zvicër është Ambasada e RSH, si mbartës zyrtar i mësimit të gjuhës shqipe në Kantonin e Zyrihut. Kontaktet e vazhdueshme dhe bashkëpunimi i ngushtë janë pjesë e padiskutueshme e sukseseve të arritura.

Nga ana tjetër, Drejtoria Arsimore e Kantonit të Zyrihut, në bashkëpunim me Universitetin Pedagogjik të Zyrihut  zhvillojne sistematikisht seminare trajnimi për mësuesit e gjuhës amtare të të gjitha kombësive, në të cilat marrin pjesë dhe mësues te Shkollës Shqipe -Zvicër. Gjithashtu kjo shoqatë ka përfaqësuesen e vet në Shoqatën e Mësuesëve pranë Drejtorisë Arsimoretë Kantonit të Zyrihut.

Në këtë takim ishin pjesëmarrës Vaxhid  Sejdiu( kordinator), Mimoza Dako, Nora Macula, Qefsere Sejdiu, Albulena Isufi, Ardian Shaqiri, Isuf Ismaili, Boralda Kuçi, Feride Licolli, Shkëlzime Kurtaj, Lendita Kokollari, Liljana Doda, Nazmije Kamberi, Jonida Bërdëllima , por për arsye të ndryshme munguan mësueset Renata Balliu Dauti, Jona Xhemajli dhe Arbëresha Ziberi.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Këshilli pedagogjik i Shkollës Shqipe-Zvicër u mblodh në një takim online për të diskutuar rreth vijueshmërisë së procesit mësimor në kushtet e reja, pas vendimit të qeverisë zvicerane në lidhje me mësimin tashmë në klasë pas 15 Marsit të këtij viti.

Kjo mbledhje nuk quhet rutinë, pasi çdo herë që mblidhemi kemi dhe shtim të numrit të mësuesëve të rinj, të cilët japin kontributin e tyre pranë kësaj shoqate. Kjo vjen si rrjedhojë e shtimit të pikave shkollore pothuajse në të gjitha kantonet e Zvicrës. Ata janë mësues shqiptarë nga të gjitha trojet shqiptare (18 mësues nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut) ashtu si dhe nxënësit që vijojnë mësimin plotësues të gjuhës shqipe”, shkruan mësuese Mimoza Bejkollari Dako.

Më tej mësuese Dako shton: Deri më tani janë japur 47 pika shkollore ku marrin pjesë rreth 700 nxënës. Pika të tjera shkollore janë në procesin perfundimtar drejt hapjes.

Në mbledhje u diskutua për çeshtje të ndryshme organizative të funksionimit të pikave shkollore, shpërndarjen e librave, përgatitjen e aktiviteteve të planifikuara, shumë prej të cilave, për arsye të pandemisë u anulluan.

Rregjistrimi i mësuesëve të diasporës nga A.S.C.A.P , i cili ka nisur në tetor të vitit 2019, ishte një nga temat që u diskutuan, pasi një numër i madh i mësuesëve , që kanë ardhur kohët e fundit,  nuk ishin  të informuar rreth këtij procesi.

Në mbledhje u theksua dhe roli i bashkëpunimit mes këshillave prindërorë me mësuesit e pikave shkollore përkatëse. Në sajë të këtij bashkëpunimi numri i pikave të reja shkollore ka patur një rritje të konsiderueshmr dhe vazhdon të jetë synimi kryesor i Shkollës Shqipe -Zvicër.

Mbështetja kryesore në mbarëvajtjen e Shkollës Shqipe – Zvicër është Ambasada e RSH, si mbartës zyrtar i mësimit të gjuhës shqipe në Kantonin e Zyrihut. Kontaktet e vazhdueshme dhe bashkëpunimi i ngushtë janë pjesë e padiskutueshme e sukseseve të arritura.

Nga ana tjetër, Drejtoria Arsimore e Kantonit të Zyrihut, në bashkëpunim me Universitetin Pedagogjik të Zyrihut  zhvillojne sistematikisht seminare trajnimi për mësuesit e gjuhës amtare të të gjitha kombësive, në të cilat marrin pjesë dhe mësues te Shkollës Shqipe -Zvicër. Gjithashtu kjo shoqatë ka përfaqësuesen e vet në Shoqatën e Mësuesëve pranë Drejtorisë Arsimoretë Kantonit të Zyrihut.

Në këtë takim ishin pjesëmarrës Vaxhid  Sejdiu( kordinator), Mimoza Dako, Nora Macula, Qefsere Sejdiu, Albulena Isufi, Ardian Shaqiri, Isuf Ismaili, Boralda Kuçi, Feride Licolli, Shkëlzime Kurtaj, Lendita Kokollari, Liljana Doda, Nazmije Kamberi, Jonida Bërdëllima , por për arsye të ndryshme munguan mësueset Renata Balliu Dauti, Jona Xhemajli dhe Arbëresha Ziberi.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Këshilli pedagogjik i Shkollës Shqipe-Zvicër u mblodh në një takim online për të diskutuar rreth vijueshmërisë së procesit mësimor në kushtet e reja, pas vendimit të qeverisë zvicerane në lidhje me mësimin tashmë në klasë pas 15 Marsit të këtij viti.

Kjo mbledhje nuk quhet rutinë, pasi çdo herë që mblidhemi kemi dhe shtim të numrit të mësuesëve të rinj, të cilët japin kontributin e tyre pranë kësaj shoqate. Kjo vjen si rrjedhojë e shtimit të pikave shkollore pothuajse në të gjitha kantonet e Zvicrës. Ata janë mësues shqiptarë nga të gjitha trojet shqiptare (18 mësues nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut) ashtu si dhe nxënësit që vijojnë mësimin plotësues të gjuhës shqipe”, shkruan mësuese Mimoza Bejkollari Dako.

Më tej mësuese Dako shton: Deri më tani janë japur 47 pika shkollore ku marrin pjesë rreth 700 nxënës. Pika të tjera shkollore janë në procesin perfundimtar drejt hapjes.

Në mbledhje u diskutua për çeshtje të ndryshme organizative të funksionimit të pikave shkollore, shpërndarjen e librave, përgatitjen e aktiviteteve të planifikuara, shumë prej të cilave, për arsye të pandemisë u anulluan.

Rregjistrimi i mësuesëve të diasporës nga A.S.C.A.P , i cili ka nisur në tetor të vitit 2019, ishte një nga temat që u diskutuan, pasi një numër i madh i mësuesëve , që kanë ardhur kohët e fundit,  nuk ishin  të informuar rreth këtij procesi.

Në mbledhje u theksua dhe roli i bashkëpunimit mes këshillave prindërorë me mësuesit e pikave shkollore përkatëse. Në sajë të këtij bashkëpunimi numri i pikave të reja shkollore ka patur një rritje të konsiderueshmr dhe vazhdon të jetë synimi kryesor i Shkollës Shqipe -Zvicër.

Mbështetja kryesore në mbarëvajtjen e Shkollës Shqipe – Zvicër është Ambasada e RSH, si mbartës zyrtar i mësimit të gjuhës shqipe në Kantonin e Zyrihut. Kontaktet e vazhdueshme dhe bashkëpunimi i ngushtë janë pjesë e padiskutueshme e sukseseve të arritura.

Nga ana tjetër, Drejtoria Arsimore e Kantonit të Zyrihut, në bashkëpunim me Universitetin Pedagogjik të Zyrihut  zhvillojne sistematikisht seminare trajnimi për mësuesit e gjuhës amtare të të gjitha kombësive, në të cilat marrin pjesë dhe mësues te Shkollës Shqipe -Zvicër. Gjithashtu kjo shoqatë ka përfaqësuesen e vet në Shoqatën e Mësuesëve pranë Drejtorisë Arsimoretë Kantonit të Zyrihut.

Në këtë takim ishin pjesëmarrës Vaxhid  Sejdiu( kordinator), Mimoza Dako, Nora Macula, Qefsere Sejdiu, Albulena Isufi, Ardian Shaqiri, Isuf Ismaili, Boralda Kuçi, Feride Licolli, Shkëlzime Kurtaj, Lendita Kokollari, Liljana Doda, Nazmije Kamberi, Jonida Bërdëllima , por për arsye të ndryshme munguan mësueset Renata Balliu Dauti, Jona Xhemajli dhe Arbëresha Ziberi.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.