Botime në Diasporë/ “Këndime për shkollat e para” e Lumo Skëndos në 1910

E enjte, 28 Tetor, 2021
E enjte, 28 Tetor, 2021

Botime në Diasporë/ “Këndime për shkollat e para” e Lumo Skëndos në 1910

Mit’hat Frashëri njihet për krijimtarinë e tij dhe publicistikën krahas politikës dhe diplomacisë.

Libri “Këndime për shkollat e para” (Këndime per rështatë filltarë) është ndër botimet e para të tij dhe është botuar në Selanik në shtypshkronjën “Mbrothësija” e Kristo Luarasit.

Në këtë libër dedikuar për fëmijët jepen shpjegime për kafshët dhe shkronjat e përdorura nuk janë ato që përdorim sot të gjuhës letrare. Librin mund ta lexoni këtu.

Kjo është ndër botimet e para të Frashërit bashkë me “Naim be Frashëri” (Sofje, 1901); “Dhetregonjë: librë për në shkollë” (Sofje, 1902); “Naim Beg Frashëri: (traduzione dall’albanese)” (Catanzaro, 1903); “Këndime: pas programit të mësonjëtorevet të para” (Stamboll, 1912); “Hi dhe shpuzë: frymëzime, novela, kujtime” (1915); “L’ Affaire de l’Epire: le martyre d’un puple” (Sofie, 1915); “Letra mi një udhëtim në Svicrë” (1915); “Pour l’Albanie” (Lausanne, 1919); “Albanais et sllaves” (Lausanne, 1919); “Le Mouvement anti-italien en Albanie” (1920); “L’ Albanie: le petrole albanias – le budget 1921-1922 – commerce de tabacs” nga Léon Husson, G. Recoing dhe Mid’hat Frashëri (me pseudonimin Adriatiku); “Albania: zece ani de istoria albanezâ” (1921); “Le Différend albano-serbe” (Constanza, 1921); “Albanie: panorama politique” (Paris, 1922); “Plagët tona: çë na mungon?: çë duhet të kemi” (1924); “Gruaja: librë për gratë dhe për burratë: dedikuarë trupit arsimor Shqiptar” (1928).

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Mit’hat Frashëri njihet për krijimtarinë e tij dhe publicistikën krahas politikës dhe diplomacisë.

Libri “Këndime për shkollat e para” (Këndime per rështatë filltarë) është ndër botimet e para të tij dhe është botuar në Selanik në shtypshkronjën “Mbrothësija” e Kristo Luarasit.

Në këtë libër dedikuar për fëmijët jepen shpjegime për kafshët dhe shkronjat e përdorura nuk janë ato që përdorim sot të gjuhës letrare. Librin mund ta lexoni këtu.

Kjo është ndër botimet e para të Frashërit bashkë me “Naim be Frashëri” (Sofje, 1901); “Dhetregonjë: librë për në shkollë” (Sofje, 1902); “Naim Beg Frashëri: (traduzione dall’albanese)” (Catanzaro, 1903); “Këndime: pas programit të mësonjëtorevet të para” (Stamboll, 1912); “Hi dhe shpuzë: frymëzime, novela, kujtime” (1915); “L’ Affaire de l’Epire: le martyre d’un puple” (Sofie, 1915); “Letra mi një udhëtim në Svicrë” (1915); “Pour l’Albanie” (Lausanne, 1919); “Albanais et sllaves” (Lausanne, 1919); “Le Mouvement anti-italien en Albanie” (1920); “L’ Albanie: le petrole albanias – le budget 1921-1922 – commerce de tabacs” nga Léon Husson, G. Recoing dhe Mid’hat Frashëri (me pseudonimin Adriatiku); “Albania: zece ani de istoria albanezâ” (1921); “Le Différend albano-serbe” (Constanza, 1921); “Albanie: panorama politique” (Paris, 1922); “Plagët tona: çë na mungon?: çë duhet të kemi” (1924); “Gruaja: librë për gratë dhe për burratë: dedikuarë trupit arsimor Shqiptar” (1928).

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.