Kuvendi votoi, shtyhet regjistrimi i popullsisë në Maqedoninë e Veriut

E mërkurë, 12 Maj, 2021
E mërkurë, 12 Maj, 2021

Kuvendi votoi, shtyhet regjistrimi i popullsisë në Maqedoninë e Veriut

Kuvendi i Maqedonisë së Veriut votoi mbrëmjen e djeshme shtyrjen e regjistrimit të popullsisë për në shtator, por edhe zhvendosjen e datës së zgjedhjeve lokale.

Sipas propozim-ligjit të votuar, regjistrimi i popullsisë në vend të 1 prillit që duhej të fillonte dhe të zgjaste deri më 21 prill, tanimë shtyhet për më 5 shtator – 30 shtator të këtij viti. Për këto ndryshime votuan pro 95 deputetë, përfshirë ata të LSDM, BDI, BESA, VMRO-DPMNE dhe E Majta, ndërsa kundër ishin 12 deputetët e koalicionit opozitar shqiptar ASH-AAA.

Po ashtu me 95 vota për janë miratuar edhe ndryshimet e Kodit zgjedhor, përmes të cilit parashihet aplikimi i terminaleve për shenjat e gishtave gjatë votimit dhe shtyrjen e zgjedhjeve lokale për në gjysmën e dytë të muajit tetor. Partitë e maxhorancës gjatë votimit të këtyre ndryshimeve kishin siguruar edhe shumicën sipas parimit të Badenterit. Megjithatë sipas ndryshimeve të ligjit për regjistrimit, ngelet që diaspora të vijoj të regjistrohet deri më 30 shtator.(INA)

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Kuvendi i Maqedonisë së Veriut votoi mbrëmjen e djeshme shtyrjen e regjistrimit të popullsisë për në shtator, por edhe zhvendosjen e datës së zgjedhjeve lokale.

Sipas propozim-ligjit të votuar, regjistrimi i popullsisë në vend të 1 prillit që duhej të fillonte dhe të zgjaste deri më 21 prill, tanimë shtyhet për më 5 shtator – 30 shtator të këtij viti. Për këto ndryshime votuan pro 95 deputetë, përfshirë ata të LSDM, BDI, BESA, VMRO-DPMNE dhe E Majta, ndërsa kundër ishin 12 deputetët e koalicionit opozitar shqiptar ASH-AAA.

Po ashtu me 95 vota për janë miratuar edhe ndryshimet e Kodit zgjedhor, përmes të cilit parashihet aplikimi i terminaleve për shenjat e gishtave gjatë votimit dhe shtyrjen e zgjedhjeve lokale për në gjysmën e dytë të muajit tetor. Partitë e maxhorancës gjatë votimit të këtyre ndryshimeve kishin siguruar edhe shumicën sipas parimit të Badenterit. Megjithatë sipas ndryshimeve të ligjit për regjistrimit, ngelet që diaspora të vijoj të regjistrohet deri më 30 shtator.(INA)

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.