Të rinjtë shqiptarë drejt Silicon Valley-t

E mërkurë, 21 Prill, 2021
E mërkurë, 21 Prill, 2021

Të rinjtë shqiptarë drejt Silicon Valley-t

Disa të rinj shqiptarë të cilët kanë nisur start-up-et e tyre patën shansin të vizitojnë virtualisht nga afër “Silicon Valley-n” në SHBA.

Përmes një projekti të përbashkët mes Agjencisë Kombëtare të Shoqërisë së Informacionit dhe Junior Achievement of Albania (AADF), të rinjtë e talentuar patën mundësi të prezantojnë idetë e tyre te biznesit para investitorëve amerikanë dhe kanadezë.

Finalizimin e projektit të iniciuar nga kryeministri Rama, e lajmëroi drejtoresha e AKSHI-it Linda Karçanaj. “U finalizua një ëndërr për të rinj shqiptarë të talentuar që projektin e tyre start-up ta nisin mes më të mirëve. Privilegji im që u ndodha mes tyre në këtë ditë të madhe!”, u shpreh Karçanaj. Pjesë e kësaj mundësie janë bërë disa dhjetëra të rinj të cilët pas një trajnimi të gjatë me ekspertë ndërkombëtarë u përpoqën të bindin investitorët për idenë e tyre start-up. Start-up-et e përzgjedhura ishin pjesë e një programi intensiv përmes workshop-esh në lidhje me zhvillimin e idesë së tyre të biznesit. Të rinjtë shqiptarë u trajnuan me disa kurrikula të njohura ndërkombëtare për inkubimin/akselerimin e start-up-eve.

Programi zgjati disa muaj dhe përfshiu trajnime dhe konsulencë me trajnues të njohur. Në fazën finale të programit, të rinjtë e përzgjedhur mundën të vizitojnë virtualisht Silicon Valley-n duke u takuar me investitorë të mundshëm nga SHBA-ja dhe Kanadaja si dhe duke u njohur me eksperienca të ngjashme me qëllim krijimin e bashkëpunimeve. / TCH

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

 

Disa të rinj shqiptarë të cilët kanë nisur start-up-et e tyre patën shansin të vizitojnë virtualisht nga afër “Silicon Valley-n” në SHBA.

Përmes një projekti të përbashkët mes Agjencisë Kombëtare të Shoqërisë së Informacionit dhe Junior Achievement of Albania (AADF), të rinjtë e talentuar patën mundësi të prezantojnë idetë e tyre te biznesit para investitorëve amerikanë dhe kanadezë.

Finalizimin e projektit të iniciuar nga kryeministri Rama, e lajmëroi drejtoresha e AKSHI-it Linda Karçanaj. “U finalizua një ëndërr për të rinj shqiptarë të talentuar që projektin e tyre start-up ta nisin mes më të mirëve. Privilegji im që u ndodha mes tyre në këtë ditë të madhe!”, u shpreh Karçanaj. Pjesë e kësaj mundësie janë bërë disa dhjetëra të rinj të cilët pas një trajnimi të gjatë me ekspertë ndërkombëtarë u përpoqën të bindin investitorët për idenë e tyre start-up. Start-up-et e përzgjedhura ishin pjesë e një programi intensiv përmes workshop-esh në lidhje me zhvillimin e idesë së tyre të biznesit. Të rinjtë shqiptarë u trajnuan me disa kurrikula të njohura ndërkombëtare për inkubimin/akselerimin e start-up-eve.

Programi zgjati disa muaj dhe përfshiu trajnime dhe konsulencë me trajnues të njohur. Në fazën finale të programit, të rinjtë e përzgjedhur mundën të vizitojnë virtualisht Silicon Valley-n duke u takuar me investitorë të mundshëm nga SHBA-ja dhe Kanadaja si dhe duke u njohur me eksperienca të ngjashme me qëllim krijimin e bashkëpunimeve. / TCH

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.