Itali/ Anita Likmeta synon të krijojë rrjet për startup-et e teknologjisë

E mërkurë, 21 Prill, 2021
E mërkurë, 21 Prill, 2021

Itali/ Anita Likmeta synon të krijojë rrjet për startup-et e teknologjisë

Anita Likmeta, ka emigruar drejt Italisë rreth vitit 1997 kur ishte vetëm 11 vjeç. Ajo ka nisur angazhimet e saj profesionale, si gazetare për gazetën italiane ”Il Fatto Quotidiano”, për të vazhduar me “Il Giornale” dhe aktualisht shkruan për “Huffington Post Italia”. Likmeta është përfshirë gjerësisht në fushën e sipërmarrjes dhe inovacionit, ku së bashku me disa të rinj shqiptarë ka qenë dhe organizatore e disa aktiviteteve për startup-et e teknologjisë. Anita është dhe Ambasadore e Programit “Connect Albania” për Diasporën, projekt i cili funksionon pranë “Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare”. Në një intervistë, ajo tregon për situatën aktuale në Itali dhe projektin ku ajo është e angazhuar. “Connect Albania është një mekanizëm inovator, i cili fton të gjithë anëtarët e Diasporës të marrin pjesë në një axhendë zhvillimi në Shqipëri”, – tregon shqiptarja e suksesshme.

“Conect Albania” është një mekanizëm, që nëpërmjet Diasporës synon të tërheqë investime në Shqipëri”, tregon Likmeta për “Wake Up”.

“Viti 2020 ka qenë i vështirë për të gjithë, por teknologjia ka përparuar, kështu që sektori im ka qenë një sektor me fakt. Është rritur ndjeshëm përdorimi i programeve teknologjike. Por përvecc teknologjisë unë jam e apasionuar edhe pas gazetarisë, kam shkruar për disa gazeta italiane dhe kam marrë pjesë në shumë programe. Kam dëshirë të krijoi një rrjet bashkëpunëtorësh në Shqipëri për të rinjtë, si dhe për të krijuar bashkëpunime me Italinë. Do të kthehem në Shqipëri në prill dhe shpresoj të kem mundësinë të krijoi një urë bashkëpunimi me Universitetin e Tiranës.”

Anita Likmeta ka studiuar në Francë, ku dhe ka realizuar një dokumentar, pjesë e të cilit është edhe një intervistë me shkrimtarin Ismail Kadar: “Dokumentarin e kam realizuar në Francë dhe zgjodha Ismail Kadaren, sepse është një shkrimtar i madh dhe ka shumë për të folur për historinë e Shqipërisë në periudhën e komunizmit. Dokumentari nuk është ende publik, sepse ende nuk është i plotë.”

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Anita Likmeta, ka emigruar drejt Italisë rreth vitit 1997 kur ishte vetëm 11 vjeç. Ajo ka nisur angazhimet e saj profesionale, si gazetare për gazetën italiane ”Il Fatto Quotidiano”, për të vazhduar me “Il Giornale” dhe aktualisht shkruan për “Huffington Post Italia”. Likmeta është përfshirë gjerësisht në fushën e sipërmarrjes dhe inovacionit, ku së bashku me disa të rinj shqiptarë ka qenë dhe organizatore e disa aktiviteteve për startup-et e teknologjisë. Anita është dhe Ambasadore e Programit “Connect Albania” për Diasporën, projekt i cili funksionon pranë “Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare”. Në një intervistë, ajo tregon për situatën aktuale në Itali dhe projektin ku ajo është e angazhuar. “Connect Albania është një mekanizëm inovator, i cili fton të gjithë anëtarët e Diasporës të marrin pjesë në një axhendë zhvillimi në Shqipëri”, – tregon shqiptarja e suksesshme.

“Conect Albania” është një mekanizëm, që nëpërmjet Diasporës synon të tërheqë investime në Shqipëri”, tregon Likmeta për “Wake Up”.

“Viti 2020 ka qenë i vështirë për të gjithë, por teknologjia ka përparuar, kështu që sektori im ka qenë një sektor me fakt. Është rritur ndjeshëm përdorimi i programeve teknologjike. Por përvecc teknologjisë unë jam e apasionuar edhe pas gazetarisë, kam shkruar për disa gazeta italiane dhe kam marrë pjesë në shumë programe. Kam dëshirë të krijoi një rrjet bashkëpunëtorësh në Shqipëri për të rinjtë, si dhe për të krijuar bashkëpunime me Italinë. Do të kthehem në Shqipëri në prill dhe shpresoj të kem mundësinë të krijoi një urë bashkëpunimi me Universitetin e Tiranës.”

Anita Likmeta ka studiuar në Francë, ku dhe ka realizuar një dokumentar, pjesë e të cilit është edhe një intervistë me shkrimtarin Ismail Kadar: “Dokumentarin e kam realizuar në Francë dhe zgjodha Ismail Kadaren, sepse është një shkrimtar i madh dhe ka shumë për të folur për historinë e Shqipërisë në periudhën e komunizmit. Dokumentari nuk është ende publik, sepse ende nuk është i plotë.”

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.