Certifikohen mësuesit e parë për mësimin e gjuhës shqipe në Diasporë

E mërkurë, 22 Maj, 2024
E mërkurë, 22 Maj, 2024

Certifikohen mësuesit e parë për mësimin e gjuhës shqipe në Diasporë

Mësuesit e gjuhës shqipe në Diasporë tashmë nuk do të njihen vetëm si mësuesit vullnetarë të gjuhës shqipe të komuniteteve shqiptare pjesë e të cilëve janë, por ata do të jenë pjesë e një regjistri shtetëtor i cili garanton cilësinë e mësimdhënies në Diasporë. Nisur si propozim i Ministrit të Shtetit për Diasporën, Z. Pandeli Majko dhe miratuar rreth dy vite më parë (shkurt 2019) nga Këshilli i Ministrave ky regjistër ditën e djeshme është plotësuar me 26 mësues, të cilët kanë aplikuar dhe përmbushur kriteret

Alma Hani, mësuese Gjuhë shqipe dhe Letërsi në Radhos Greqi, Anila Berberi, mësuese Histori dhe Gjeografi në Parma, Itali, Ardian Shaqiri, mësues fillore në Zyrih, Zvicër, Ariana Hoxha, mësuese fillore në Macerata, Itali.

Blerta Hoxha, mësuese fillore në Trieste itali; Boralda Papajani, mësuese gjuhë dhe letërsi në Athinë, Greqi; Brunilda Toshkësi, mësuese gjuhë dhe letërsi në Selanik, Greqi; Danjela Gripshi, mësuese gjuhë dhe letërsi në Regio Emilia, Itali.

Dhurata Gjoni, mësuese fillore në La Spezia, Itali; Eriola Ndoka, mësuese gjuhë shqipe dhe letërsi në Piacenza, Itali. Erjona Sula, mësuese gjuhë shqipe dhe letërsi në Selanik, Greqi.

Ermira Hoxha, mësuese fillore në Vimercate, Itali; Erona Hasula, mësuese gjuhë shqipe dhe letërsi La Spezia Itali; Esmeralda Sadiku, mësuese gjuhës shqipe dhe letërsi në Laives, Itali.

Flora Sallabanda, mësuese Biologji-Kimi në Madrid, Spanjë; Leonora Zefi, mësuese gjuhë shqipe, Trento, Itali. Majlinda Lipi, mësuese gjuhë dhe letërsi në Katerini, Greqi; Merita Ymeri, mësuese fillore në Stockholm, Suedi; Mimoza Dako, mësuese gjuhë dhe letërsi në Glattbrugg, Zvicër; Sonila Otobashi, mësuese gjeografi në Parma, Itali. Valbona Duka, mësuese gjuhë dhe letërsi në Terni, Itali; Vaxhid Sejdiu, mësues letërsi dhe gjuhë shqipe në Uster, Zvicër; Violeta Skopeci, mësuese histori dhe gjeografi në Selanik, Greqi; Zamira Begeja, menaxher arti në Leçe, Itali.

Jerida Kulla, në Kretë Greqi; Pjerin Lleshi në Athinë, Greqi; Diana Hanxhari në Merata, Itali, Veronika Luci në Tinos Greqi; Juliana Sinani

Valbona Hoxha në Brescia, Itali. Alma Zekollari në Athinë, Greqi; Renata Durro në Athinë, Greqi; Valbona Mara në Kavallë, Greqi; Eriketa Qortazja në Athinë, Greqi; Amarilda Qerama në Patër, Greqi; Anila Kadija në Londër, Britani.

Mësuesit shqiptarë prej vitesh japi kontributin e tyre në mësimdhënien e gjuhës shqipe në vendin ku jetojnë. Një mision ky, që përvecse profesionistë i shndërron ata në misionarë të ruajtjes dhe trashegimit të gjuhës, traditave dhe kulturës shqiptare.

 

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Mësuesit e gjuhës shqipe në Diasporë tashmë nuk do të njihen vetëm si mësuesit vullnetarë të gjuhës shqipe të komuniteteve shqiptare pjesë e të cilëve janë, por ata do të jenë pjesë e një regjistri shtetëtor i cili garanton cilësinë e mësimdhënies në Diasporë. Nisur si propozim i Ministrit të Shtetit për Diasporën, Z. Pandeli Majko dhe miratuar rreth dy vite më parë (shkurt 2019) nga Këshilli i Ministrave ky regjistër ditën e djeshme është plotësuar me 26 mësues, të cilët kanë aplikuar dhe përmbushur kriteret

Alma Hani, mësuese Gjuhë shqipe dhe Letërsi në Radhos Greqi, Anila Berberi, mësuese Histori dhe Gjeografi në Parma, Itali, Ardian Shaqiri, mësues fillore në Zyrih, Zvicër, Ariana Hoxha, mësuese fillore në Macerata, Itali.

Blerta Hoxha, mësuese fillore në Trieste itali; Boralda Papajani, mësuese gjuhë dhe letërsi në Athinë, Greqi; Brunilda Toshkësi, mësuese gjuhë dhe letërsi në Selanik, Greqi; Danjela Gripshi, mësuese gjuhë dhe letërsi në Regio Emilia, Itali.

Dhurata Gjoni, mësuese fillore në La Spezia, Itali; Eriola Ndoka, mësuese gjuhë shqipe dhe letërsi në Piacenza, Itali. Erjona Sula, mësuese gjuhë shqipe dhe letërsi në Selanik, Greqi.

Ermira Hoxha, mësuese fillore në Vimercate, Itali; Erona Hasula, mësuese gjuhë shqipe dhe letërsi La Spezia Itali; Esmeralda Sadiku, mësuese gjuhës shqipe dhe letërsi në Laives, Itali.

Flora Sallabanda, mësuese Biologji-Kimi në Madrid, Spanjë; Leonora Zefi, mësuese gjuhë shqipe, Trento, Itali. Majlinda Lipi, mësuese gjuhë dhe letërsi në Katerini, Greqi; Merita Ymeri, mësuese fillore në Stockholm, Suedi; Mimoza Dako, mësuese gjuhë dhe letërsi në Glattbrugg, Zvicër; Sonila Otobashi, mësuese gjeografi në Parma, Itali. Valbona Duka, mësuese gjuhë dhe letërsi në Terni, Itali; Vaxhid Sejdiu, mësues letërsi dhe gjuhë shqipe në Uster, Zvicër; Violeta Skopeci, mësuese histori dhe gjeografi në Selanik, Greqi; Zamira Begeja, menaxher arti në Leçe, Itali.

Jerida Kulla, në Kretë Greqi; Pjerin Lleshi në Athinë, Greqi; Diana Hanxhari në Merata, Itali, Veronika Luci në Tinos Greqi; Juliana Sinani

Valbona Hoxha në Brescia, Itali. Alma Zekollari në Athinë, Greqi; Renata Durro në Athinë, Greqi; Valbona Mara në Kavallë, Greqi; Eriketa Qortazja në Athinë, Greqi; Amarilda Qerama në Patër, Greqi; Anila Kadija në Londër, Britani.

Mësuesit shqiptarë prej vitesh japi kontributin e tyre në mësimdhënien e gjuhës shqipe në vendin ku jetojnë. Një mision ky, që përvecse profesionistë i shndërron ata në misionarë të ruajtjes dhe trashegimit të gjuhës, traditave dhe kulturës shqiptare.

 

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Mësuesit e gjuhës shqipe në Diasporë tashmë nuk do të njihen vetëm si mësuesit vullnetarë të gjuhës shqipe të komuniteteve shqiptare pjesë e të cilëve janë, por ata do të jenë pjesë e një regjistri shtetëtor i cili garanton cilësinë e mësimdhënies në Diasporë. Nisur si propozim i Ministrit të Shtetit për Diasporën, Z. Pandeli Majko dhe miratuar rreth dy vite më parë (shkurt 2019) nga Këshilli i Ministrave ky regjistër ditën e djeshme është plotësuar me 26 mësues, të cilët kanë aplikuar dhe përmbushur kriteret

Alma Hani, mësuese Gjuhë shqipe dhe Letërsi në Radhos Greqi, Anila Berberi, mësuese Histori dhe Gjeografi në Parma, Itali, Ardian Shaqiri, mësues fillore në Zyrih, Zvicër, Ariana Hoxha, mësuese fillore në Macerata, Itali.

Blerta Hoxha, mësuese fillore në Trieste itali; Boralda Papajani, mësuese gjuhë dhe letërsi në Athinë, Greqi; Brunilda Toshkësi, mësuese gjuhë dhe letërsi në Selanik, Greqi; Danjela Gripshi, mësuese gjuhë dhe letërsi në Regio Emilia, Itali.

Dhurata Gjoni, mësuese fillore në La Spezia, Itali; Eriola Ndoka, mësuese gjuhë shqipe dhe letërsi në Piacenza, Itali. Erjona Sula, mësuese gjuhë shqipe dhe letërsi në Selanik, Greqi.

Ermira Hoxha, mësuese fillore në Vimercate, Itali; Erona Hasula, mësuese gjuhë shqipe dhe letërsi La Spezia Itali; Esmeralda Sadiku, mësuese gjuhës shqipe dhe letërsi në Laives, Itali.

Flora Sallabanda, mësuese Biologji-Kimi në Madrid, Spanjë; Leonora Zefi, mësuese gjuhë shqipe, Trento, Itali. Majlinda Lipi, mësuese gjuhë dhe letërsi në Katerini, Greqi; Merita Ymeri, mësuese fillore në Stockholm, Suedi; Mimoza Dako, mësuese gjuhë dhe letërsi në Glattbrugg, Zvicër; Sonila Otobashi, mësuese gjeografi në Parma, Itali. Valbona Duka, mësuese gjuhë dhe letërsi në Terni, Itali; Vaxhid Sejdiu, mësues letërsi dhe gjuhë shqipe në Uster, Zvicër; Violeta Skopeci, mësuese histori dhe gjeografi në Selanik, Greqi; Zamira Begeja, menaxher arti në Leçe, Itali.

Jerida Kulla, në Kretë Greqi; Pjerin Lleshi në Athinë, Greqi; Diana Hanxhari në Merata, Itali, Veronika Luci në Tinos Greqi; Juliana Sinani

Valbona Hoxha në Brescia, Itali. Alma Zekollari në Athinë, Greqi; Renata Durro në Athinë, Greqi; Valbona Mara në Kavallë, Greqi; Eriketa Qortazja në Athinë, Greqi; Amarilda Qerama në Patër, Greqi; Anila Kadija në Londër, Britani.

Mësuesit shqiptarë prej vitesh japi kontributin e tyre në mësimdhënien e gjuhës shqipe në vendin ku jetojnë. Një mision ky, që përvecse profesionistë i shndërron ata në misionarë të ruajtjes dhe trashegimit të gjuhës, traditave dhe kulturës shqiptare.

 

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.