“Takimi i Mjekësisë”, Brataj: Ne ëndërronim takime të tilla kur ishim Diasporë

E mërkurë, 22 Maj, 2024
E mërkurë, 22 Maj, 2024

“Takimi i Mjekësisë”, Brataj: Ne ëndërronim takime të tilla kur ishim Diasporë

“COVID-19 – Sfidat, vështirësitë dhe menaxhimi i situatës nga mjekët në vend dhe në Diasporë”, ishte tema rreth së cilës panelistët mbajtën fjalën e tyre shkencore në pjesën e dytë të takimit “Takimi i Mjekësisë në Diasporë”.

Pjesa e dytë nisi me fjalën e specialistëve shqiptarë, më pas fjalën e morën mjekët specialistë në Diasporë.

Mira Rakacolli, Zv.Ministre e Shendetesise dhe Mbrojtjes Sociale bëri një prezantim të punës së bërë përgjatë periudhës së vështirë të pandemisë.

Najada Çomo, shefe e infektivite në spitalin e infektivit në QSUT: “Përshëndes të gjithë mjekët në Diasporë për kontributin e tyre në këtë pandemi. Shqipëria u njoh me këtë virus më 9 mars 2020, ku u konstatuan dy rastet e para. Ne e vlerësuam që në fillim këtë infeksion për rrezikun që kishte, pavarësisht se shumë njerëz e konsideruan si një grip normal.”

Silvana Bala, mjeke në spitalin Shefqet Ndroqi foli rreth përballimit të COVID-19 pas shërimit. Sipas saj një kujdes i veçantë duhet treguar edhe për periudhën e rehabilitimit post-COVID.

Kristo Papa, mjek specialist në Londër foli rreth problemeve të zemrës dhe ndërhyrjeve në zemër dhe metodologjinë Ekmo shumë efikase në ndërhyrjet e zemrës.

Specialistja e mjekësisë së urgjencës, familjes dhe psikoterapisë, njëkohësisht dhe kryetare e “Federatës së Mjekëve në Evropë”, Aurora Dollenberg foli për përvojën e saj në trajtimin specific të rasteve COVID: “Unë sot do flas në emër të Federatës. Të gjithë si Diasporë kemi dashur të jemi prezentë në fushën e shëndetësisë në Shqipëri duke sjell ekeperiencën tonë. Në konferencën e mbajtur në fund të vitit të kaluar ne sollën një protokoll të fazave të ndryshme të trajtimit të COVID. Në këtë përvojë ishte e gjithë përvoja jonë si mjek e përbledhur, sepse trajtimi i COVID është shumë specifik, individual, pasi secili pacientë duhet të kurohet në mënyrë indivduale. Edhe ne si federataa po lobojmë që Shqipëria të sigurojë sa më shumë vaksina.”

Në pjesën e tretë me temë “Vaksina, një lehtësim për sistemin shëndetësor dhe jetën e qytetarëve”, panelistët floën rreth punës së bërë për sjelljen e vaksinave në janar të këtij viti, si dhe punën e bërë për menaxhimin e urgjencave shëndetësore.

Eugena Tomini, zv ministere e shëndetësisë u shpreh falenderuese për organizimin e një takimi që bën bashkë mjekët shqiptarë kudo që janë: “Ju falenderoj për këtë organizim shumë korrekt, pavarësisht distancës ne jemi afër me njëri-tjetrin. Falenderoj shumë mjekët e Diasporës për kontributin. Përsa I përket sfidave të vaksinimit, është një sfidë me të cilën po përballet e gjithë botës. Angazhimi i strukturave përgjegjëse dhe qeverisë shqiptare ka qenë maksimale për të qenë prezent në Shqipëri me vaksina të kualifikuara nga vaksinat që po përdoren ndërkombëtarisht”, u shpreh Tomini, teksa bëri një pasqyrim të menaxhimit të vaksinave në Shqipëri.

Silva Bino, shefe departamenti të Epidiemologjisë tregoi se dikur kur ajo ishte Diasporë ëndërronte takime të tillë me kolegët në Shqipëri: “Jam shumë e lumtur për këtë takim, sepse unë vetë para shumë vitesh kam qenë pjesë e Diasporës shqiptare, por në atë kohë nuk bëheshin takime të tilla. “

Skënder Brataj, shef i Urgjencës në QSUT bëri një pasqyrim të punës së bërë për përmirësimin e shërbimit të urgjencës: “Për fatin e mirë ka mbërritur dita që kudo të jemi të kemi një zë të përbashkët. Shumë nga kolegët i njoh dhe kemi bashkëpunuar së bashku. Do ishte shumë mirë që të shtohen bashkëpunimet institucionale me mjekët e Diasporës.” Brataj foli për punën e bërë gjatë këtyre viteve për systemin e urgjencës.

Gjithashtu mjeku Altin Ndrio i cili prej vitesh jeton dhe punën në Portugali foli rreth procesit të vaksinimit në vendin ku ai jeton.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

“COVID-19 – Sfidat, vështirësitë dhe menaxhimi i situatës nga mjekët në vend dhe në Diasporë”, ishte tema rreth së cilës panelistët mbajtën fjalën e tyre shkencore në pjesën e dytë të takimit “Takimi i Mjekësisë në Diasporë”.

Pjesa e dytë nisi me fjalën e specialistëve shqiptarë, më pas fjalën e morën mjekët specialistë në Diasporë.

Mira Rakacolli, Zv.Ministre e Shendetesise dhe Mbrojtjes Sociale bëri një prezantim të punës së bërë përgjatë periudhës së vështirë të pandemisë.

Najada Çomo, shefe e infektivite në spitalin e infektivit në QSUT: “Përshëndes të gjithë mjekët në Diasporë për kontributin e tyre në këtë pandemi. Shqipëria u njoh me këtë virus më 9 mars 2020, ku u konstatuan dy rastet e para. Ne e vlerësuam që në fillim këtë infeksion për rrezikun që kishte, pavarësisht se shumë njerëz e konsideruan si një grip normal.”

Silvana Bala, mjeke në spitalin Shefqet Ndroqi foli rreth përballimit të COVID-19 pas shërimit. Sipas saj një kujdes i veçantë duhet treguar edhe për periudhën e rehabilitimit post-COVID.

Kristo Papa, mjek specialist në Londër foli rreth problemeve të zemrës dhe ndërhyrjeve në zemër dhe metodologjinë Ekmo shumë efikase në ndërhyrjet e zemrës.

Specialistja e mjekësisë së urgjencës, familjes dhe psikoterapisë, njëkohësisht dhe kryetare e “Federatës së Mjekëve në Evropë”, Aurora Dollenberg foli për përvojën e saj në trajtimin specific të rasteve COVID: “Unë sot do flas në emër të Federatës. Të gjithë si Diasporë kemi dashur të jemi prezentë në fushën e shëndetësisë në Shqipëri duke sjell ekeperiencën tonë. Në konferencën e mbajtur në fund të vitit të kaluar ne sollën një protokoll të fazave të ndryshme të trajtimit të COVID. Në këtë përvojë ishte e gjithë përvoja jonë si mjek e përbledhur, sepse trajtimi i COVID është shumë specifik, individual, pasi secili pacientë duhet të kurohet në mënyrë indivduale. Edhe ne si federataa po lobojmë që Shqipëria të sigurojë sa më shumë vaksina.”

Në pjesën e tretë me temë “Vaksina, një lehtësim për sistemin shëndetësor dhe jetën e qytetarëve”, panelistët floën rreth punës së bërë për sjelljen e vaksinave në janar të këtij viti, si dhe punën e bërë për menaxhimin e urgjencave shëndetësore.

Eugena Tomini, zv ministere e shëndetësisë u shpreh falenderuese për organizimin e një takimi që bën bashkë mjekët shqiptarë kudo që janë: “Ju falenderoj për këtë organizim shumë korrekt, pavarësisht distancës ne jemi afër me njëri-tjetrin. Falenderoj shumë mjekët e Diasporës për kontributin. Përsa I përket sfidave të vaksinimit, është një sfidë me të cilën po përballet e gjithë botës. Angazhimi i strukturave përgjegjëse dhe qeverisë shqiptare ka qenë maksimale për të qenë prezent në Shqipëri me vaksina të kualifikuara nga vaksinat që po përdoren ndërkombëtarisht”, u shpreh Tomini, teksa bëri një pasqyrim të menaxhimit të vaksinave në Shqipëri.

Silva Bino, shefe departamenti të Epidiemologjisë tregoi se dikur kur ajo ishte Diasporë ëndërronte takime të tillë me kolegët në Shqipëri: “Jam shumë e lumtur për këtë takim, sepse unë vetë para shumë vitesh kam qenë pjesë e Diasporës shqiptare, por në atë kohë nuk bëheshin takime të tilla. “

Skënder Brataj, shef i Urgjencës në QSUT bëri një pasqyrim të punës së bërë për përmirësimin e shërbimit të urgjencës: “Për fatin e mirë ka mbërritur dita që kudo të jemi të kemi një zë të përbashkët. Shumë nga kolegët i njoh dhe kemi bashkëpunuar së bashku. Do ishte shumë mirë që të shtohen bashkëpunimet institucionale me mjekët e Diasporës.” Brataj foli për punën e bërë gjatë këtyre viteve për systemin e urgjencës.

Gjithashtu mjeku Altin Ndrio i cili prej vitesh jeton dhe punën në Portugali foli rreth procesit të vaksinimit në vendin ku ai jeton.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

“COVID-19 – Sfidat, vështirësitë dhe menaxhimi i situatës nga mjekët në vend dhe në Diasporë”, ishte tema rreth së cilës panelistët mbajtën fjalën e tyre shkencore në pjesën e dytë të takimit “Takimi i Mjekësisë në Diasporë”.

Pjesa e dytë nisi me fjalën e specialistëve shqiptarë, më pas fjalën e morën mjekët specialistë në Diasporë.

Mira Rakacolli, Zv.Ministre e Shendetesise dhe Mbrojtjes Sociale bëri një prezantim të punës së bërë përgjatë periudhës së vështirë të pandemisë.

Najada Çomo, shefe e infektivite në spitalin e infektivit në QSUT: “Përshëndes të gjithë mjekët në Diasporë për kontributin e tyre në këtë pandemi. Shqipëria u njoh me këtë virus më 9 mars 2020, ku u konstatuan dy rastet e para. Ne e vlerësuam që në fillim këtë infeksion për rrezikun që kishte, pavarësisht se shumë njerëz e konsideruan si një grip normal.”

Silvana Bala, mjeke në spitalin Shefqet Ndroqi foli rreth përballimit të COVID-19 pas shërimit. Sipas saj një kujdes i veçantë duhet treguar edhe për periudhën e rehabilitimit post-COVID.

Kristo Papa, mjek specialist në Londër foli rreth problemeve të zemrës dhe ndërhyrjeve në zemër dhe metodologjinë Ekmo shumë efikase në ndërhyrjet e zemrës.

Specialistja e mjekësisë së urgjencës, familjes dhe psikoterapisë, njëkohësisht dhe kryetare e “Federatës së Mjekëve në Evropë”, Aurora Dollenberg foli për përvojën e saj në trajtimin specific të rasteve COVID: “Unë sot do flas në emër të Federatës. Të gjithë si Diasporë kemi dashur të jemi prezentë në fushën e shëndetësisë në Shqipëri duke sjell ekeperiencën tonë. Në konferencën e mbajtur në fund të vitit të kaluar ne sollën një protokoll të fazave të ndryshme të trajtimit të COVID. Në këtë përvojë ishte e gjithë përvoja jonë si mjek e përbledhur, sepse trajtimi i COVID është shumë specifik, individual, pasi secili pacientë duhet të kurohet në mënyrë indivduale. Edhe ne si federataa po lobojmë që Shqipëria të sigurojë sa më shumë vaksina.”

Në pjesën e tretë me temë “Vaksina, një lehtësim për sistemin shëndetësor dhe jetën e qytetarëve”, panelistët floën rreth punës së bërë për sjelljen e vaksinave në janar të këtij viti, si dhe punën e bërë për menaxhimin e urgjencave shëndetësore.

Eugena Tomini, zv ministere e shëndetësisë u shpreh falenderuese për organizimin e një takimi që bën bashkë mjekët shqiptarë kudo që janë: “Ju falenderoj për këtë organizim shumë korrekt, pavarësisht distancës ne jemi afër me njëri-tjetrin. Falenderoj shumë mjekët e Diasporës për kontributin. Përsa I përket sfidave të vaksinimit, është një sfidë me të cilën po përballet e gjithë botës. Angazhimi i strukturave përgjegjëse dhe qeverisë shqiptare ka qenë maksimale për të qenë prezent në Shqipëri me vaksina të kualifikuara nga vaksinat që po përdoren ndërkombëtarisht”, u shpreh Tomini, teksa bëri një pasqyrim të menaxhimit të vaksinave në Shqipëri.

Silva Bino, shefe departamenti të Epidiemologjisë tregoi se dikur kur ajo ishte Diasporë ëndërronte takime të tillë me kolegët në Shqipëri: “Jam shumë e lumtur për këtë takim, sepse unë vetë para shumë vitesh kam qenë pjesë e Diasporës shqiptare, por në atë kohë nuk bëheshin takime të tilla. “

Skënder Brataj, shef i Urgjencës në QSUT bëri një pasqyrim të punës së bërë për përmirësimin e shërbimit të urgjencës: “Për fatin e mirë ka mbërritur dita që kudo të jemi të kemi një zë të përbashkët. Shumë nga kolegët i njoh dhe kemi bashkëpunuar së bashku. Do ishte shumë mirë që të shtohen bashkëpunimet institucionale me mjekët e Diasporës.” Brataj foli për punën e bërë gjatë këtyre viteve për systemin e urgjencës.

Gjithashtu mjeku Altin Ndrio i cili prej vitesh jeton dhe punën në Portugali foli rreth procesit të vaksinimit në vendin ku ai jeton.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.