Calvet Journal/Tre autorët shqiptarë në listën e 100 librave të domosdoshëm

E diel, 14 Prill, 2024
E diel, 14 Prill, 2024

Calvet Journal/Tre autorët shqiptarë në listën e 100 librave të domosdoshëm

Ismail Kadare, Gazmend Kapllani dhe Luljeta Lleshanaku janë tre autorët shqiptarë në listën e 100 libarve të domosdoshëm për tu lexuar.

Ka qenë Calver Journal ajo që është përpjekur të bëjë një listë me emrat dhe titujt e domosdoshëm ku autorët shqiptarë janë bashkë me Kundera e nobelisteve, Svetlana Alexsievich etj.

Sipas Calvert Journal, përzgjedhja është bërë duke pyetur shkrimtare, poete dhe akademike që kanë ndihmuar të veçohen 100 libra nga Europa Qednrore e Lindore, Rusia dhe Azia Qendrore të botuar në gjuhën angleze.

Ka mes 100 titujve letërsi klasike, fiksion, kujtime, rrëfime historike: një frymëmarrje letrare nga vendet.

Postkomuniste shumë prej së cilës mbetet e pa përkthyer ndonëse është testament për shekujt mbi përvojat njerëzore në një rajon të shënjuar nga trazirat politike.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.  

 

 

Ismail Kadare, Gazmend Kapllani dhe Luljeta Lleshanaku janë tre autorët shqiptarë në listën e 100 libarve të domosdoshëm për tu lexuar.

Ka qenë Calver Journal ajo që është përpjekur të bëjë një listë me emrat dhe titujt e domosdoshëm ku autorët shqiptarë janë bashkë me Kundera e nobelisteve, Svetlana Alexsievich etj.

Sipas Calvert Journal, përzgjedhja është bërë duke pyetur shkrimtare, poete dhe akademike që kanë ndihmuar të veçohen 100 libra nga Europa Qednrore e Lindore, Rusia dhe Azia Qendrore të botuar në gjuhën angleze.

Ka mes 100 titujve letërsi klasike, fiksion, kujtime, rrëfime historike: një frymëmarrje letrare nga vendet.

Postkomuniste shumë prej së cilës mbetet e pa përkthyer ndonëse është testament për shekujt mbi përvojat njerëzore në një rajon të shënjuar nga trazirat politike.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.  

 

 

Ismail Kadare, Gazmend Kapllani dhe Luljeta Lleshanaku janë tre autorët shqiptarë në listën e 100 libarve të domosdoshëm për tu lexuar.

Ka qenë Calver Journal ajo që është përpjekur të bëjë një listë me emrat dhe titujt e domosdoshëm ku autorët shqiptarë janë bashkë me Kundera e nobelisteve, Svetlana Alexsievich etj.

Sipas Calvert Journal, përzgjedhja është bërë duke pyetur shkrimtare, poete dhe akademike që kanë ndihmuar të veçohen 100 libra nga Europa Qednrore e Lindore, Rusia dhe Azia Qendrore të botuar në gjuhën angleze.

Ka mes 100 titujve letërsi klasike, fiksion, kujtime, rrëfime historike: një frymëmarrje letrare nga vendet.

Postkomuniste shumë prej së cilës mbetet e pa përkthyer ndonëse është testament për shekujt mbi përvojat njerëzore në një rajon të shënjuar nga trazirat politike.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.