KKD ftesë publike KQZ për zgjidhjen e ngërçit me votën e Diasporës

E diel, 28 Shkurt, 2021
E diel, 28 Shkurt, 2021

KKD ftesë publike KQZ për zgjidhjen e ngërçit me votën e Diasporës

Këshilli Koordinues i Diasporës në një letër dërguar kreut të KQZ-së Ilirjan Celibashi dhe institucioneve të tjera përgjegjëse në Shqipëri e fton në një takim virtual, qëllimi i së cilës është zhbllokimi i ngërçit të konstatuar lidhur me votën e shqiptarëve jashtë vendit.

Mark Gjonaj, kreu i KKD-së e duke mos u pajtuar me argumentin e KQZ se kuadri ligjor është bllokuar me arsyetimin e mungesës së konsesusit politik, kërkon që takimi të realizohet sa më shpejt për shkak të kohës së shkurtër deri në zgjedhje, duke propozuar një datë nga 15- 19 shkurt.

“Në situatën ku ndodhemi sot, sipas KQZ-së kuadri ligjor është i bllokuar me arsyetimin se mungon konsesusi politik.Nuk pajtohemi me vonesat e shkaktuara dhe përmes kësaj letre ju ftojmë në një takim virtual me qëllim për të zhbllokuar ngërçin e konstatuar në proçes”, thuhet në letrën e z. Gjonaj.

Këshilli Koordinues i Diasporës bashkë me grupe të tjera intersi në Diasporë, ka marrë pjesë aktive në procesin e realizimit të votës së Diasporës për zgjedhjet e 25 prillit 2021.

Lexo edhe: Vota e Diasporës/Ja cilat janë kërkesat që KKD i ka drejtuar komisionit zgjedhor

“Megjithë ndihmën që kemi dhënë qoftë në konsultimet me grupin e punës të KQZ-së ashtu dhe me propozime dhe zgjidhje konkrete për finalizimin e kuadrit ligjor, konstatojmë zvarritje dhe mungesë vullneti për realizimin e votës së Diasporës”, thuhet mes të tjerash në ftesën për takim.

Aktualisht kuadri ligjor për votën e Diasporës ka ngecur sipas KQZ për shkak të mungesës së konsensusit politik dhe kjo vendos në rrezim realizmin e këtij procesi.

Më poshtë letra e plotë:

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.  

Këshilli Koordinues i Diasporës në një letër dërguar kreut të KQZ-së Ilirjan Celibashi dhe institucioneve të tjera përgjegjëse në Shqipëri e fton në një takim virtual, qëllimi i së cilës është zhbllokimi i ngërçit të konstatuar lidhur me votën e shqiptarëve jashtë vendit.

Mark Gjonaj, kreu i KKD-së e duke mos u pajtuar me argumentin e KQZ se kuadri ligjor është bllokuar me arsyetimin e mungesës së konsesusit politik, kërkon që takimi të realizohet sa më shpejt për shkak të kohës së shkurtër deri në zgjedhje, duke propozuar një datë nga 15- 19 shkurt.

“Në situatën ku ndodhemi sot, sipas KQZ-së kuadri ligjor është i bllokuar me arsyetimin se mungon konsesusi politik.Nuk pajtohemi me vonesat e shkaktuara dhe përmes kësaj letre ju ftojmë në një takim virtual me qëllim për të zhbllokuar ngërçin e konstatuar në proçes”, thuhet në letrën e z. Gjonaj.

Këshilli Koordinues i Diasporës bashkë me grupe të tjera intersi në Diasporë, ka marrë pjesë aktive në procesin e realizimit të votës së Diasporës për zgjedhjet e 25 prillit 2021.

Lexo edhe: Vota e Diasporës/Ja cilat janë kërkesat që KKD i ka drejtuar komisionit zgjedhor

“Megjithë ndihmën që kemi dhënë qoftë në konsultimet me grupin e punës të KQZ-së ashtu dhe me propozime dhe zgjidhje konkrete për finalizimin e kuadrit ligjor, konstatojmë zvarritje dhe mungesë vullneti për realizimin e votës së Diasporës”, thuhet mes të tjerash në ftesën për takim.

Aktualisht kuadri ligjor për votën e Diasporës ka ngecur sipas KQZ për shkak të mungesës së konsensusit politik dhe kjo vendos në rrezim realizmin e këtij procesi.

Më poshtë letra e plotë:

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.