Kosovë / Votuesit nga Diaspora të shqetësuar se mund të manipulohet vota e tyre

E premte, 24 Maj, 2024
E premte, 24 Maj, 2024

Kosovë / Votuesit nga Diaspora të shqetësuar se mund të manipulohet vota e tyre

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave e të Lirive të Njeriut (KMDLNj), ka thënë se shumë votues kryesisht nga Diaspora u janë drejtuar të shqetësuar se nuk janë thirrur me telefon për verifikim dhe, në këtë mënyrë dyshojnë se me votat e tyre mund të manipulohet sikur që po iu mohohet një e drejtë ligjore dhe e drejtë e njeriut, për të votuar dhe për t’u votuar.

“KMDLNj mendon dhe kërkon që të eliminohet çdo pengesë për votuesit nga Diaspora në mënyrë që ata të votojnë madje, KMDLNj kërkon që të krijohen rrethana të përshtatshme dhe lehtësira tjera që do të sigurohen kushte për votim të shpejtë dhe të papengueshëm për votuesit, në përgjithësi dhe atyre nga Diaspora, në veçanti”, thuhet në njoftimin e tyre.

Më tej KMDLNj e sheh me shqetësim të madh mënyrën e komunikimit që bëhet midis anëtarëve të KQZ-së, fyerjeve, akuzave deri te përdorimi i fjalorit që nuk do të duhej të ishte drejtuar opinionit, por se ato duhet të adresohen te organet e hetuesisë.

Njoftimi i plotë:

Votues të shumtë, kryesisht nga Diaspora i janë drejtuar KMDLNj –së, të shqetësuar se nuk janë thirrur me telefon për verifikim dhe, në këtë mënyrë dyshojnë se me votat e tyre mund të manipulohet sikur që po iu mohohet një e drejtë ligjore dhe e drejtë e njeriut, për të votuar dhe për t’u votuar. Pas kësaj, KQZ ka dhënë një sqarim se askujt, me të drejtë vote nuk do t’i mohohet kjo e drejtë në ndërkohë që reagimet kanë vazhduar, sidomos pas fluksit nga Diaspora që kanë ardhur për të votuar e që nuk kanë votuar me postë. KMDLNj mendon dhe kërkon që të eliminohet çdo pengesë për votuesit nga Diaspora në mënyrë që ata të votojnë madje, KMDLNj kërkon që të krijohen rrethana të përshtatshme dhe lehtësira tjera që do të sigurohen kushte për votim të shpejtë dhe të papengueshëm për votuesit, në përgjithësi dhe atyre nga diaspora, në veçanti. Pikërisht në këto rrethana duhet të zbatohet parimi i diskriminimit pozitiv për Diasporën dhe të gjithë ata që kanë qasje të vështirësuar drejt kutive të votimit. Natyrisht, në përputhje me Ligjin për Zgjedhjet.

KMDLNj ka besim te KQZ, pa asnjë dallim se punën e tyre do ta bëjnë me përgjegjësi të plotë, integritet të lartë profesional dhe moral, ashtu siç e parasheh Ligji për Zgjedhjet. Kur e themi këtë e kemi parasysh përvojën e gjatë që e ka KQZ –ë në organizimin dhe mbarëvajtjen e zgjedhjeve.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave e të Lirive të Njeriut (KMDLNj), ka thënë se shumë votues kryesisht nga Diaspora u janë drejtuar të shqetësuar se nuk janë thirrur me telefon për verifikim dhe, në këtë mënyrë dyshojnë se me votat e tyre mund të manipulohet sikur që po iu mohohet një e drejtë ligjore dhe e drejtë e njeriut, për të votuar dhe për t’u votuar.

“KMDLNj mendon dhe kërkon që të eliminohet çdo pengesë për votuesit nga Diaspora në mënyrë që ata të votojnë madje, KMDLNj kërkon që të krijohen rrethana të përshtatshme dhe lehtësira tjera që do të sigurohen kushte për votim të shpejtë dhe të papengueshëm për votuesit, në përgjithësi dhe atyre nga Diaspora, në veçanti”, thuhet në njoftimin e tyre.

Më tej KMDLNj e sheh me shqetësim të madh mënyrën e komunikimit që bëhet midis anëtarëve të KQZ-së, fyerjeve, akuzave deri te përdorimi i fjalorit që nuk do të duhej të ishte drejtuar opinionit, por se ato duhet të adresohen te organet e hetuesisë.

Njoftimi i plotë:

Votues të shumtë, kryesisht nga Diaspora i janë drejtuar KMDLNj –së, të shqetësuar se nuk janë thirrur me telefon për verifikim dhe, në këtë mënyrë dyshojnë se me votat e tyre mund të manipulohet sikur që po iu mohohet një e drejtë ligjore dhe e drejtë e njeriut, për të votuar dhe për t’u votuar. Pas kësaj, KQZ ka dhënë një sqarim se askujt, me të drejtë vote nuk do t’i mohohet kjo e drejtë në ndërkohë që reagimet kanë vazhduar, sidomos pas fluksit nga Diaspora që kanë ardhur për të votuar e që nuk kanë votuar me postë. KMDLNj mendon dhe kërkon që të eliminohet çdo pengesë për votuesit nga Diaspora në mënyrë që ata të votojnë madje, KMDLNj kërkon që të krijohen rrethana të përshtatshme dhe lehtësira tjera që do të sigurohen kushte për votim të shpejtë dhe të papengueshëm për votuesit, në përgjithësi dhe atyre nga diaspora, në veçanti. Pikërisht në këto rrethana duhet të zbatohet parimi i diskriminimit pozitiv për Diasporën dhe të gjithë ata që kanë qasje të vështirësuar drejt kutive të votimit. Natyrisht, në përputhje me Ligjin për Zgjedhjet.

KMDLNj ka besim te KQZ, pa asnjë dallim se punën e tyre do ta bëjnë me përgjegjësi të plotë, integritet të lartë profesional dhe moral, ashtu siç e parasheh Ligji për Zgjedhjet. Kur e themi këtë e kemi parasysh përvojën e gjatë që e ka KQZ –ë në organizimin dhe mbarëvajtjen e zgjedhjeve.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave e të Lirive të Njeriut (KMDLNj), ka thënë se shumë votues kryesisht nga Diaspora u janë drejtuar të shqetësuar se nuk janë thirrur me telefon për verifikim dhe, në këtë mënyrë dyshojnë se me votat e tyre mund të manipulohet sikur që po iu mohohet një e drejtë ligjore dhe e drejtë e njeriut, për të votuar dhe për t’u votuar.

“KMDLNj mendon dhe kërkon që të eliminohet çdo pengesë për votuesit nga Diaspora në mënyrë që ata të votojnë madje, KMDLNj kërkon që të krijohen rrethana të përshtatshme dhe lehtësira tjera që do të sigurohen kushte për votim të shpejtë dhe të papengueshëm për votuesit, në përgjithësi dhe atyre nga Diaspora, në veçanti”, thuhet në njoftimin e tyre.

Më tej KMDLNj e sheh me shqetësim të madh mënyrën e komunikimit që bëhet midis anëtarëve të KQZ-së, fyerjeve, akuzave deri te përdorimi i fjalorit që nuk do të duhej të ishte drejtuar opinionit, por se ato duhet të adresohen te organet e hetuesisë.

Njoftimi i plotë:

Votues të shumtë, kryesisht nga Diaspora i janë drejtuar KMDLNj –së, të shqetësuar se nuk janë thirrur me telefon për verifikim dhe, në këtë mënyrë dyshojnë se me votat e tyre mund të manipulohet sikur që po iu mohohet një e drejtë ligjore dhe e drejtë e njeriut, për të votuar dhe për t’u votuar. Pas kësaj, KQZ ka dhënë një sqarim se askujt, me të drejtë vote nuk do t’i mohohet kjo e drejtë në ndërkohë që reagimet kanë vazhduar, sidomos pas fluksit nga Diaspora që kanë ardhur për të votuar e që nuk kanë votuar me postë. KMDLNj mendon dhe kërkon që të eliminohet çdo pengesë për votuesit nga Diaspora në mënyrë që ata të votojnë madje, KMDLNj kërkon që të krijohen rrethana të përshtatshme dhe lehtësira tjera që do të sigurohen kushte për votim të shpejtë dhe të papengueshëm për votuesit, në përgjithësi dhe atyre nga diaspora, në veçanti. Pikërisht në këto rrethana duhet të zbatohet parimi i diskriminimit pozitiv për Diasporën dhe të gjithë ata që kanë qasje të vështirësuar drejt kutive të votimit. Natyrisht, në përputhje me Ligjin për Zgjedhjet.

KMDLNj ka besim te KQZ, pa asnjë dallim se punën e tyre do ta bëjnë me përgjegjësi të plotë, integritet të lartë profesional dhe moral, ashtu siç e parasheh Ligji për Zgjedhjet. Kur e themi këtë e kemi parasysh përvojën e gjatë që e ka KQZ –ë në organizimin dhe mbarëvajtjen e zgjedhjeve.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.