Zgjedhje 2021/Ruçi: Vota e shqiptarëve jashtë vendit forcon lidhjet me Diasporën

E mërkurë, 22 Maj, 2024
E mërkurë, 22 Maj, 2024

Zgjedhje 2021/Ruçi: Vota e shqiptarëve jashtë vendit forcon lidhjet me Diasporën

Në Shqipëri ka nisur sesioni i fundit parlamentar për këtë legjislaturë. Në nisje të tij kreu i Kuvendit Gramoz Ruçi përmendi punën e kryer gjatë kësaj kohe nga Parlamenti ku një rëndësi të veçantë ka edhe Kodi Zgjedhor.

Në zgjedhjet e 25 prillit tha kreu i Kuvendit Gramoz Ruçi për herë të parë shqiptarët jashtë vendit do të votojnë nga vendi ku jetojnë.

“Në këto zgjedhje, për herë të parë, mundësohet që emigrantët shqiptarë të votojnë nga vendet ku janë, duke e lidhur edhe më fort Diasporën me zhvillimet politike dhe kontributet për të ardhmen e vendit. U bëj thirrje KQZ-së të hartojë procedura sa më praktikë e fleksible për realizimin e këtij procesi dhe emigrantëve ta shfrytëzojnë maksimalisht këtë mundësi e të kontribojnë për të ardhmen e Shqipërisë”, u shpreh ndër të tjera.

Duke përmendur sfidat e kësaj legjislature Ruçi tha se do të nisë edhe puna për ngritjen e Institutit Parlamentar, si një shërbim i ri modernizues i Kuvendit, i cili do të realizohet në bashkëpunim me Institutin Kombëtar Demokrat të Shteteve të Bashkuara, me mbështetjen e Qeverise së Zvicrës.

 

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Në Shqipëri ka nisur sesioni i fundit parlamentar për këtë legjislaturë. Në nisje të tij kreu i Kuvendit Gramoz Ruçi përmendi punën e kryer gjatë kësaj kohe nga Parlamenti ku një rëndësi të veçantë ka edhe Kodi Zgjedhor.

Në zgjedhjet e 25 prillit tha kreu i Kuvendit Gramoz Ruçi për herë të parë shqiptarët jashtë vendit do të votojnë nga vendi ku jetojnë.

“Në këto zgjedhje, për herë të parë, mundësohet që emigrantët shqiptarë të votojnë nga vendet ku janë, duke e lidhur edhe më fort Diasporën me zhvillimet politike dhe kontributet për të ardhmen e vendit. U bëj thirrje KQZ-së të hartojë procedura sa më praktikë e fleksible për realizimin e këtij procesi dhe emigrantëve ta shfrytëzojnë maksimalisht këtë mundësi e të kontribojnë për të ardhmen e Shqipërisë”, u shpreh ndër të tjera.

Duke përmendur sfidat e kësaj legjislature Ruçi tha se do të nisë edhe puna për ngritjen e Institutit Parlamentar, si një shërbim i ri modernizues i Kuvendit, i cili do të realizohet në bashkëpunim me Institutin Kombëtar Demokrat të Shteteve të Bashkuara, me mbështetjen e Qeverise së Zvicrës.

 

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Në Shqipëri ka nisur sesioni i fundit parlamentar për këtë legjislaturë. Në nisje të tij kreu i Kuvendit Gramoz Ruçi përmendi punën e kryer gjatë kësaj kohe nga Parlamenti ku një rëndësi të veçantë ka edhe Kodi Zgjedhor.

Në zgjedhjet e 25 prillit tha kreu i Kuvendit Gramoz Ruçi për herë të parë shqiptarët jashtë vendit do të votojnë nga vendi ku jetojnë.

“Në këto zgjedhje, për herë të parë, mundësohet që emigrantët shqiptarë të votojnë nga vendet ku janë, duke e lidhur edhe më fort Diasporën me zhvillimet politike dhe kontributet për të ardhmen e vendit. U bëj thirrje KQZ-së të hartojë procedura sa më praktikë e fleksible për realizimin e këtij procesi dhe emigrantëve ta shfrytëzojnë maksimalisht këtë mundësi e të kontribojnë për të ardhmen e Shqipërisë”, u shpreh ndër të tjera.

Duke përmendur sfidat e kësaj legjislature Ruçi tha se do të nisë edhe puna për ngritjen e Institutit Parlamentar, si një shërbim i ri modernizues i Kuvendit, i cili do të realizohet në bashkëpunim me Institutin Kombëtar Demokrat të Shteteve të Bashkuara, me mbështetjen e Qeverise së Zvicrës.

 

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.