Shqipëri / Përmirësimi i motit stabilizon situatën, ARRSH pastron akset rrugore

E hënë, 18 Janar, 2021
E hënë, 18 Janar, 2021

Shqipëri / Përmirësimi i motit stabilizon situatën, ARRSH pastron akset rrugore

ARRSH (Autoriteti Rrugor Shqiptar) ka lajmëruar përmirësim të gjendjes së akseve rrugore në të gjithë Shqipërinë. Sipas njoftimit zyrtar, reshjet tashmë kanë pushuar dhe rënie gurësh ka pasur vetëm në Elbasan-Rrogozhinë.

Edhe në këtë aks është ndërhyrë menjëherë duke bërë pastrimin e plotë. Të gjitha asket janë të kalueshme dhe pa probleme për qarkullimin rrugor.

Reshjet e shiut dhe të borës kanë pushuar duke sjellë një përmirësim të gjendjes së akseve rrugore.

Në segmentin rrugor Elbasan-Rrogozhinë (Paulesh) ka pasur rrënie gurësh, janë marrë masa menjëherë nga grupi i punës dhe është bërë pastrimi i plotë i aksit rrugor. Vazhdon puna për mirëmbajtjen rutinë. Nuk ka problememe me qarkullimin në të gjitha akset kryesore”, raporton ARRSH.

Gjithashtu emergjencat Civile në Prefekturën e Lezhës njoftojnë se ndonëse shirat kanë vijuar me intensitet të mesëm gjatë natës, niveli i ujit në lumenj, e hidrovore është në rënie. Kujtojmë që përmbytjet kanë nisur që të premten e 8 janarit në gjithë qarkun.

Raportohen se nën ujë janë 1370 ha tokë bujqësore.

Situata në qarkun Lezhë, deri në orën 10.30, të datës 13.01.2021. -Në shkallë qarku, gjatë natës kemi patur reshje me intensitet mesatarë.

-Nga informacionet e ardhura nga shtabet e MC, kemi:

-rezervuarët janë në monitorim dhe vazhdon shkarkimi i tyre;

-në shkallë qarku kemi të përmbytura rreth 1370 ha tokë bujqësore, konkretisht:

-në bashkinë Lezhë 1300 ha tokë bujqësore, me tendencë ulje.

-në bashkinë Kurbin 70 ha tokë bujqësore, me tendencë ulje.

Niveli i ujrave në lumenj dhe hidrovore në qarkun Lezhë.

-lumi Drin, niveli 1 m, renie 1 m;

-lumi Gjadër, niveli 5 m, renie 1.7 m;

-lumi Mat, niveli 1 m, renie 3 m;

– në hidrovorin Balldre, niveli -1.00 m, ska renie.

– në hidrovorin Ishull Shengjin, kanë rënë në kuota normale.,

– në hidrovorët Gocaj dhe Grukë zezë, kanë rënë në kuota normale.

– në hidrovrin Tale, niveli – 0.15 m renie -0.10 cm.

– në hidrovorin Shllinza, ka rënë në kuota normale.

– në hidrovorin Droje, ka rënë në kuota normale.

– hidrovorët punojnë me kapacitet të plotë dhe furrnizohen normalisht me energji elektrike.

-Nivelet e ujrave në kanalet e ujrave të larta në Lezhë dhe në Kurbin, është në ulje dhe po shkojne drejt kuotave normale të tyre.

-në mbeshtetje të bashkisë kemi 15 forca ushtarë dhe 2 makina, të repartit ushtarak Vau i Dejes.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

 

ARRSH (Autoriteti Rrugor Shqiptar) ka lajmëruar përmirësim të gjendjes së akseve rrugore në të gjithë Shqipërinë. Sipas njoftimit zyrtar, reshjet tashmë kanë pushuar dhe rënie gurësh ka pasur vetëm në Elbasan-Rrogozhinë.

Edhe në këtë aks është ndërhyrë menjëherë duke bërë pastrimin e plotë. Të gjitha asket janë të kalueshme dhe pa probleme për qarkullimin rrugor.

Reshjet e shiut dhe të borës kanë pushuar duke sjellë një përmirësim të gjendjes së akseve rrugore.

Në segmentin rrugor Elbasan-Rrogozhinë (Paulesh) ka pasur rrënie gurësh, janë marrë masa menjëherë nga grupi i punës dhe është bërë pastrimi i plotë i aksit rrugor. Vazhdon puna për mirëmbajtjen rutinë. Nuk ka problememe me qarkullimin në të gjitha akset kryesore”, raporton ARRSH.

Gjithashtu emergjencat Civile në Prefekturën e Lezhës njoftojnë se ndonëse shirat kanë vijuar me intensitet të mesëm gjatë natës, niveli i ujit në lumenj, e hidrovore është në rënie. Kujtojmë që përmbytjet kanë nisur që të premten e 8 janarit në gjithë qarkun.

Raportohen se nën ujë janë 1370 ha tokë bujqësore.

Situata në qarkun Lezhë, deri në orën 10.30, të datës 13.01.2021. -Në shkallë qarku, gjatë natës kemi patur reshje me intensitet mesatarë.

-Nga informacionet e ardhura nga shtabet e MC, kemi:

-rezervuarët janë në monitorim dhe vazhdon shkarkimi i tyre;

-në shkallë qarku kemi të përmbytura rreth 1370 ha tokë bujqësore, konkretisht:

-në bashkinë Lezhë 1300 ha tokë bujqësore, me tendencë ulje.

-në bashkinë Kurbin 70 ha tokë bujqësore, me tendencë ulje.

Niveli i ujrave në lumenj dhe hidrovore në qarkun Lezhë.

-lumi Drin, niveli 1 m, renie 1 m;

-lumi Gjadër, niveli 5 m, renie 1.7 m;

-lumi Mat, niveli 1 m, renie 3 m;

– në hidrovorin Balldre, niveli -1.00 m, ska renie.

– në hidrovorin Ishull Shengjin, kanë rënë në kuota normale.,

– në hidrovorët Gocaj dhe Grukë zezë, kanë rënë në kuota normale.

– në hidrovrin Tale, niveli – 0.15 m renie -0.10 cm.

– në hidrovorin Shllinza, ka rënë në kuota normale.

– në hidrovorin Droje, ka rënë në kuota normale.

– hidrovorët punojnë me kapacitet të plotë dhe furrnizohen normalisht me energji elektrike.

-Nivelet e ujrave në kanalet e ujrave të larta në Lezhë dhe në Kurbin, është në ulje dhe po shkojne drejt kuotave normale të tyre.

-në mbeshtetje të bashkisë kemi 15 forca ushtarë dhe 2 makina, të repartit ushtarak Vau i Dejes.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.