Bari/ Mjekja shqiptare bën vaksinën, apeli: Pse është i rëndësishëm vaksinimi

E enjte, 28 Janar, 2021
E enjte, 28 Janar, 2021

Bari/ Mjekja shqiptare bën vaksinën, apeli: Pse është i rëndësishëm vaksinimi

Arianita Nebi është një prej mjekeve shqiptarë në Itali që ka marrë tashmë dozën e parë të vaksinës Pfizer në shtetin fqinj. Aktualisht Arianita punon në Spitalin di Venere në Bari.

Në një prononcim për Diaspora Shqiptare Dr. Nebi tregon mbi gjendjen shëndetësorë në 24 orët e para pas marrjes së vaksinës. “Mbas vaksinës vetëm pak dhimbje në deltoide (24-48h)”, thotë Arianita. (Vijon poshte fotos)

Mjeke e diplomuar në Bari dhe po ashtu e specializuar në kirurgji po atje, Dr.Nebi punon në urgjencën e spitalit të Venere të Barit ku dhe trajtojnë shumë pacient të infektuar me COVID1-9. Ajo na tregon se shumë prej tyre kanë pasur nevojë për ventilim të asistuar, të tjrë në terapi intensive apo reanimacion.

Përsa i përket fushatës vaksinore në Bari po ecën mirë, intensive dhe e përkrahur nga pothuaj të gjithë, na tregon dr. Nebi.

“Mbas një viti të vështirë, që na ka parë të interesuar në mënyrë pak a shumë të drejtpërdrejtë të gjithëve, dua të dëshmoj se nuk kam frikë të mbështes fushatën e vaksinimit sepse ajo ç’kam përjetuar si mjeke e emergjencës në spitalin e Bari-t dhe si nënë e një fëmije që për 21 ditë luftoi dhe fitoi mbi armikun e padukshem më bën të sensibilizoj, falë edhe gazetës tuaj, këtë temë kaq delikate. Shpresoj që pas mjekëve, infermierëve dhe gjithë personelit që drejtpërdrejt trajton pacientët Covid të kenë mundësinë të vaksinohen edhe mësuesit dhe personeli që punon nëpër kopshte, shkolla e universitete. Shëndeti është i rëndësishëm, por shumë i rëndësishëm është edhe arsimi i brezave të rinj. Kujdesi nuk është asnjëherë i tepërt, përgjegjësia jonë është të mbrojmë jo me tepër vetveten, por kategoritë që po u cenuan nga infeksioni kanë rreziqe të mëdha për shëndetin dhe për jetën.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Arianita Nebi është një prej mjekeve shqiptarë në Itali që ka marrë tashmë dozën e parë të vaksinës Pfizer në shtetin fqinj. Aktualisht Arianita punon në Spitalin di Venere në Bari.

Në një prononcim për Diaspora Shqiptare Dr. Nebi tregon mbi gjendjen shëndetësorë në 24 orët e para pas marrjes së vaksinës. “Mbas vaksinës vetëm pak dhimbje në deltoide (24-48h)”, thotë Arianita. (Vijon poshte fotos)

Mjeke e diplomuar në Bari dhe po ashtu e specializuar në kirurgji po atje, Dr.Nebi punon në urgjencën e spitalit të Venere të Barit ku dhe trajtojnë shumë pacient të infektuar me COVID1-9. Ajo na tregon se shumë prej tyre kanë pasur nevojë për ventilim të asistuar, të tjrë në terapi intensive apo reanimacion.

Përsa i përket fushatës vaksinore në Bari po ecën mirë, intensive dhe e përkrahur nga pothuaj të gjithë, na tregon dr. Nebi.

“Mbas një viti të vështirë, që na ka parë të interesuar në mënyrë pak a shumë të drejtpërdrejtë të gjithëve, dua të dëshmoj se nuk kam frikë të mbështes fushatën e vaksinimit sepse ajo ç’kam përjetuar si mjeke e emergjencës në spitalin e Bari-t dhe si nënë e një fëmije që për 21 ditë luftoi dhe fitoi mbi armikun e padukshem më bën të sensibilizoj, falë edhe gazetës tuaj, këtë temë kaq delikate. Shpresoj që pas mjekëve, infermierëve dhe gjithë personelit që drejtpërdrejt trajton pacientët Covid të kenë mundësinë të vaksinohen edhe mësuesit dhe personeli që punon nëpër kopshte, shkolla e universitete. Shëndeti është i rëndësishëm, por shumë i rëndësishëm është edhe arsimi i brezave të rinj. Kujdesi nuk është asnjëherë i tepërt, përgjegjësia jonë është të mbrojmë jo me tepër vetveten, por kategoritë që po u cenuan nga infeksioni kanë rreziqe të mëdha për shëndetin dhe për jetën.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.