Australi / Fëmijët festojnë me ritmet e “Xhamadani vija-vija”

E diel, 17 Janar, 2021
E diel, 17 Janar, 2021

Australi / Fëmijët festojnë me ritmet e “Xhamadani vija-vija”

Në Perth të Australisë shqiptarët u mblodhën për të festuar së bashku ditën e Pavarësisë së Shqipërisë.

Por surpriza e aktivitetit ishte kënga “Xhamadani vija-vija” e sjellë ngë fëmijët shqiptarë atje.

Më herët, për festimet e ditës së Flamurit në Melburn u ngrit simboli kombëtar në Federation Square të Melbournit mes shumë shqiptarëve të emocionuar për këtë ceremoni.

Bashkë me ngritjen e flamurit simbolik u ngritën dhe shtatë flamuj të tjerë në shesh. Zona sapo ka dalë nga një izolim prej me shumë se 110 ditësh.

Javën e kaluar flamuri shqiptar u ngrit në parkun e Komonuelthit në Kanberra, duke shënuar kështu edhe çeljen zyrtare të ambasadës shqiptare atje.

Në Perth të Australisë shqiptarët u mblodhën për të festuar së bashku ditën e Pavarësisë së Shqipërisë.

Por surpriza e aktivitetit ishte kënga “Xhamadani vija-vija” e sjellë ngë fëmijët shqiptarë atje.

Më herët, për festimet e ditës së Flamurit në Melburn u ngrit simboli kombëtar në Federation Square të Melbournit mes shumë shqiptarëve të emocionuar për këtë ceremoni.

Bashkë me ngritjen e flamurit simbolik u ngritën dhe shtatë flamuj të tjerë në shesh. Zona sapo ka dalë nga një izolim prej me shumë se 110 ditësh.

Javën e kaluar flamuri shqiptar u ngrit në parkun e Komonuelthit në Kanberra, duke shënuar kështu edhe çeljen zyrtare të ambasadës shqiptare atje.