Shuhet regjisori Muharrem Fejzo, mjeshtri i filmit “Mësonjtorja”

E premte, 4 Dhjetor, 2020
E premte, 4 Dhjetor, 2020

Shuhet regjisori Muharrem Fejzo, mjeshtri i filmit “Mësonjtorja”

Regjisori i njohur Muharrem Fejzo është shuar në moshën 87-vjeçare nga COVID.

Lajmin e trishtë e ka dhënë djali i tij, Joe Artid Fejzo me anë të një postimi në rrjete sociale.

“Lamtumirë babo. Pusho në paqe në krahët e të madhit Zot, e të gjithë të dashurve atje sipër. Më fal që nuk të përkëdhela dot, e stë dhashë dot një got uje, nuk mertiton një ikje të tillë. Artisti ynë. Miku ynë. Babai i përgjëruar. Bashkëshorti i jetës”,  shkruan ai.

Muharrem Fejzo kreu Liceun Artistik për skulpturë në 1954-ën. Fillimisht nisi punë si skenograf në operetat “Rusalka”, “Nusja e shitur”.

Ka realizuar disa buste në Shqipëri, si atë të “Zonjës Çure” etj. Më 1966 diplomohet për aktor dhe më tek si regjisor në Institutin e Lartë të Arteve.

Ka bërë regjinë e filmave më të rëndësishëm në kinematografinë tonë, si “Mësonjtorja”, “Muri i gjallë”, “Operacion zjarri”, “Pranverë e hidhur”, “Mëngjese të reja”.

Ai mbante titullin “Naim Frashëri” dhe “Mjeshtër i madh”.

Regjisori i njohur Muharrem Fejzo është shuar në moshën 87-vjeçare nga COVID.

Lajmin e trishtë e ka dhënë djali i tij, Joe Artid Fejzo me anë të një postimi në rrjete sociale.

“Lamtumirë babo. Pusho në paqe në krahët e të madhit Zot, e të gjithë të dashurve atje sipër. Më fal që nuk të përkëdhela dot, e stë dhashë dot një got uje, nuk mertiton një ikje të tillë. Artisti ynë. Miku ynë. Babai i përgjëruar. Bashkëshorti i jetës”,  shkruan ai.

Muharrem Fejzo kreu Liceun Artistik për skulpturë në 1954-ën. Fillimisht nisi punë si skenograf në operetat “Rusalka”, “Nusja e shitur”.

Ka realizuar disa buste në Shqipëri, si atë të “Zonjës Çure” etj. Më 1966 diplomohet për aktor dhe më tek si regjisor në Institutin e Lartë të Arteve.

Ka bërë regjinë e filmave më të rëndësishëm në kinematografinë tonë, si “Mësonjtorja”, “Muri i gjallë”, “Operacion zjarri”, “Pranverë e hidhur”, “Mëngjese të reja”.

Ai mbante titullin “Naim Frashëri” dhe “Mjeshtër i madh”.