Nga Bergamo në Botëror me Shqipërinë, përralla e basketbollistit Ferdi Bedini

E mërkurë, 2 Dhjetor, 2020
E mërkurë, 2 Dhjetor, 2020

Nga Bergamo në Botëror me Shqipërinë, përralla e basketbollistit Ferdi Bedini

Nga Bergamo me kombëtaren e basketbollit i përfshirë në kualifikimet e Botërorit, jo me skuadrën italiane por me Shqipërinë. Shqiptari Ferdi Bedini i lindur dhe i rritur në Bergamo kërkon rezultatin historik, por të vështirë për të shkuar në Kupën e Botës kundër SHBA-ve. E vështirë e pothuajse e pamundur për Shqipërinë, por në këtë histori është përralla e bukur e Ferdi Bedinit.

I lindur në 1999 në Bergamo me dyshtetësi italiane dhe shqiptare, ai prej vitesh ka zgjedhur të veshë fanellën e kombëtares shqiptare duke iu përgjigjur thirrjes për ekipet e reja. Ai arrin kulmin e karrierës në moshën 21-vjeçare, një karrierë që është ende në ngjitje.

Bedin u rrit në “Bergamo Basket”, tre vite “në stolin rezervë” nga 2016 deri në 2019 në ligën B deri në gjysmëfinalen e Playoff të A2, ende nuk e ka vendosur veten në nivel profesional.

Në fushë dhe në A2 ka luajtur shumë pak, më pak se 100 minuta në dy vite, dhe pse publiku e kujton se ka qenë hero në moshën 19-vjeçare me koshin e fitores vendimtare të playff kundër Mantova-s në 2019.

Tashmë, pas një sezoni në kategorine B, është sërish në Bergamo si njeriu i nëntë: duhet të fitojë hapësirë dhe minuta me grintën e tij, fizikun që nuk i mungon, duke përsorur një talent ende në zhvillim: Do të luajë ndaj Portugalisë në 26 dhe 29 nëntor dy gara të vlefshme për kualifikimin në Botërorin 2023 ndaj Bjellorusisë dhe Portugalisë. Pikërisht për këtë është anuluar derbi Treviljo-Bergamo, i cili do të hapte të dielën kampionatin por do të luhet në mars.

Nga Bergamo me kombëtaren e basketbollit i përfshirë në kualifikimet e Botërorit, jo me skuadrën italiane por me Shqipërinë. Shqiptari Ferdi Bedini i lindur dhe i rritur në Bergamo kërkon rezultatin historik, por të vështirë për të shkuar në Kupën e Botës kundër SHBA-ve. E vështirë e pothuajse e pamundur për Shqipërinë, por në këtë histori është përralla e bukur e Ferdi Bedinit.

I lindur në 1999 në Bergamo me dyshtetësi italiane dhe shqiptare, ai prej vitesh ka zgjedhur të veshë fanellën e kombëtares shqiptare duke iu përgjigjur thirrjes për ekipet e reja. Ai arrin kulmin e karrierës në moshën 21-vjeçare, një karrierë që është ende në ngjitje.

Bedin u rrit në “Bergamo Basket”, tre vite “në stolin rezervë” nga 2016 deri në 2019 në ligën B deri në gjysmëfinalen e Playoff të A2, ende nuk e ka vendosur veten në nivel profesional.

Në fushë dhe në A2 ka luajtur shumë pak, më pak se 100 minuta në dy vite, dhe pse publiku e kujton se ka qenë hero në moshën 19-vjeçare me koshin e fitores vendimtare të playff kundër Mantova-s në 2019.

Tashmë, pas një sezoni në kategorine B, është sërish në Bergamo si njeriu i nëntë: duhet të fitojë hapësirë dhe minuta me grintën e tij, fizikun që nuk i mungon, duke përsorur një talent ende në zhvillim: Do të luajë ndaj Portugalisë në 26 dhe 29 nëntor dy gara të vlefshme për kualifikimin në Botërorin 2023 ndaj Bjellorusisë dhe Portugalisë. Pikërisht për këtë është anuluar derbi Treviljo-Bergamo, i cili do të hapte të dielën kampionatin por do të luhet në mars.