FOTO/ Krerët e Komitetit “Shqipëria e Lirë” në BBC në 1949

E mërkurë, 2 Dhjetor, 2020
E mërkurë, 2 Dhjetor, 2020

FOTO/ Krerët e Komitetit “Shqipëria e Lirë” në BBC në 1949

Komiteti “Shqipëria e Lirë” ishte një organizatë politike e krijuar nga emigrantët shqiptarë jashtë vendit pas luftës së Dytë Botërore.

Në këtë foto në vitin 1949 janë krerët e saj gjatë transmetimit në seksionin shqipt të BBC.

Bëhet fjalë për Midhad Frashëri, Said Kryeziu, Ihsan Toptani, Zef Pali, Anton Logoreci, Nuçi Kota, Vasil Andoni.

Qëllimi i komitetit ishte organizimi i Diasporës shqiptare dhe bashkëpunimi me fuqitë perëndimore në përmbysjen e regjimit komunist të Enver Hoxhës në Shqipëri.

Krijimi i komitetit u iniciua në Romë dhe përfundoi në Paris në verën e vitit 1949.

Foto kortezi e Pjeter Logorecit.

*Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i intervistës pa cituar burimin “Diaspora Shqiptare”. 

Komiteti “Shqipëria e Lirë” ishte një organizatë politike e krijuar nga emigrantët shqiptarë jashtë vendit pas luftës së Dytë Botërore.

Në këtë foto në vitin 1949 janë krerët e saj gjatë transmetimit në seksionin shqipt të BBC.

Bëhet fjalë për Midhad Frashëri, Said Kryeziu, Ihsan Toptani, Zef Pali, Anton Logoreci, Nuçi Kota, Vasil Andoni.

Qëllimi i komitetit ishte organizimi i Diasporës shqiptare dhe bashkëpunimi me fuqitë perëndimore në përmbysjen e regjimit komunist të Enver Hoxhës në Shqipëri.

Krijimi i komitetit u iniciua në Romë dhe përfundoi në Paris në verën e vitit 1949.

Foto kortezi e Pjeter Logorecit.

*Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i intervistës pa cituar burimin “Diaspora Shqiptare”.