Franca në karantinë të dytë. Macron: Të premten izolohemi

E mërkurë, 12 Maj, 2021
E mërkurë, 12 Maj, 2021

Franca në karantinë të dytë. Macron: Të premten izolohemi

Franca do të përjetojë një mbyllje të dytë, teksa presidenti Emmanuel Macron bëri të ditur se nuk do të lejohen udhëtimet brenda rajoneve.

BBC shkruan se masat hyjnë në fuqi të premten. Macron tha se njerëzit do të lejohen të dalin nga shtëpitë vetëm për emergjencë apo punë të rëndësishme.

Bizneset jo të rëndësishme, si baret dhe restorantet, do të mbyllen.

Rastet ditore të vdekjeve u rritën në 500 dhe ekspertët dhe zyrtarët thanë se duhet bërë gjithçka “që të mos mbingarkohet sistemi”.

Franca do të përjetojë një mbyllje të dytë, teksa presidenti Emmanuel Macron bëri të ditur se nuk do të lejohen udhëtimet brenda rajoneve.

BBC shkruan se masat hyjnë në fuqi të premten. Macron tha se njerëzit do të lejohen të dalin nga shtëpitë vetëm për emergjencë apo punë të rëndësishme.

Bizneset jo të rëndësishme, si baret dhe restorantet, do të mbyllen.

Rastet ditore të vdekjeve u rritën në 500 dhe ekspertët dhe zyrtarët thanë se duhet bërë gjithçka “që të mos mbingarkohet sistemi”.