Kanada / “Shqiptar dhe krenar”, një projekt i frymëzuar nga vendlindja  

E hënë, 30 Nëntor, 2020
E hënë, 30 Nëntor, 2020

Kanada / “Shqiptar dhe krenar”, një projekt i frymëzuar nga vendlindja  

Davidi është një kanadez i thjeshtë, i cili ka dëgjuar dhe lexuar për historinë dhe kulturën e lashtë shqiptare, dhe mundohet të gjej lidhje me shqiptarët në Kanada. Duke shëtitur dhe hulumtuar nëpër internet, ai ka gjetur  “Albanian and Proud”, që është një dyqan online me produkte me simbole kombëtare shqiptare. Aty ka porositur dhe ka blere disa bluza me shqiponjë, dhe nuk ka hezituar të tregojë në rrjetet e tij sociale se ato bluza e kanë frymëzuar ta vizitojë Shqipërinë. Pastaj, ka mësuar edhe disa fjalë shqip që kur të shkojë në Shqipëri të ketë mundësi të komunikojë me banorët lokalë. “Në fakt, Davidi nuk është i vetmi shtetas i huaj që ka blerë veshje me simbolet tona, ka edhe shtetas të tjerë që s’janë shqiptarë, por duke pasur miq që janë në një lidhje me shqiptarë blejnë produkte me simbolet tona, që u lënë përshtypje”- thotë me entuziazëm Klodian Lusha, shqiptari që jeton në qytetin Kitchener, Ontario, dhe që para ca kohësh ka hapur dyqanin online me produkte shqiptare “Albanian and Proud”.
Në një bisedë për gazetën “Diaspora Shqiptare” Klodiani tregon se “Albanian and Proud” është një biznes familjar online i inspiriruar nga dashuria dhe historia e vendit të tij të lindjes, Shqipërisë. “Gëzimi dhe frymëzimi ynë më i madh është kur shikoj të rinj shqiptarë kudo në botë si në Kanada, Australi, Amerikë, Angli, etj., duke veshur bluza me simbolet tona ku shkruhet “Shqiptar”. “Proud Albanian, “I am Pellazgo- Ilir”, “Dardanians”etj, që e tregojnë praninë tonë kudo që jetojmë. Për këtë besoj se shumë shpejt do të sjell edhe veshje tradicionale kombëtare që janë punime artizanale nga Shqipëria, pasi duam qe t’i mbështesim duart e arta në vendlindje”- shprehet Klodiani. Ideja i ka ardhur nga dashuria e madhe që ai ka për vendlindjen. Duke e ditur historinë , kulturën dhe besën e shqiptarëve, është shumë e thjeshtë të merr inspirim. Ai tregon se edhe targat e makinës së tij  i ka të personalizuara ku shkruhet “Albania”, për ta treguar krenarinë që ndjen për prejardhjen e tij. Në këtë kontekst “duke parë që për ne shqiptarët në emigrim është pak e vështirë që të gjesh veshje shqiptare që të jenë moderne dhe me origjinalitet vendosa që të hap dyqanin online “Albanian and Proud” që të gjithë shqiptarët kudo në botë të kenë mundësi të porosisin për veten dhe të afërmit e tyre në mënyre të shpejtë dhe të thjeshtë. Realizimi ka marrë kohë pak në fillim pasi donim që produktet tona të jenë sa më cilësore dhe të veçanta, prandaj gjatë gjithë kësaj kohe kemi punuar me dizajnerë profesionistë e të famshëm nga Shqipëria dhe Kosova”.
“Gjatë periudhës së pandemisë COVID- 19 ka ka pasur një rritje të shitjeve edhe tek biznesi ynë, sepse njerëzit nga frika janë detyruar të qëndrojnë të mbyllur në shtepitë e tyre, dhe për pasojë të shpenzojnë më shumë kohë online. Por, pa marrë parasysh përfitimet, unë shpresoj që pandemia të kalojë sa më me pak pasoja, dhe ne të takohemi në ditë më të mira nëpër organizimet e shqiptarëve në komunitetin tonë në rritje” lutet Klodiani.
Rrugëtimi i tij deri këtu është i ngjashëm me shumë shqiptarë të tjerë të larguar nga atdheu viteve të fundit. Ai ka lindur në Golaj të Hasit, Shqipëri më 1993. Në vitin 2005 zhvendoset me familjen në Durrës, ku ka vazhduar studimet e larta në Universitetin “Aleksandër Moisiu” në Durrës për Financë-Bankë, ku më vonë detyrohet t’i ndërpres ato në mes, për shkaqe ekonomike të familjes që nuk ishin edhe aq të mira.
Klodian Lusha emigron në Kitchener, Ontario më 2016 pasi kishte jetuar disa vite në Londër, Angli. Klodiani duke marrë shkas dashurinë dhe mallin për Shqipërinë, dhe duke marrë inspirim nga historia dhe kultura e mrekullueshme e vendlindjes së tij vendos të hap një dyqan online për shitje rrobash, po me emër “patriotik”, në mënyrë që të gjithë të interesuarit shqiptarë në botë të kenë mundësi të vishen me simbole shqiptare, që po merr çdo ditë e më shumë një emër të mirë për shërbimin cilësor që ka treguar.
Në interesimin tonë se si a ka pritur komuniteti shqiptar këtë lloj biznesi me simbole kombëtare, Klodiani shprehet: “Komuniteti shqiptar këtu në Kanada është i mrekullueshëm dhe e ka përkrahur idenë time që nga fillimi.  Ne të gjithë shqiptarët që jetojmë në Kanada, kemi shumë mall për vendlindjen, dhe duke pasë veshje me simbole shqiptare na bën të jemi krenarë dhe më afër atdheut”- shprehet ai.

Dyqani i tij www.albanianandproud.com bën shpërndarjen e produkteve në mbarë botën, ndërsa shitjet më të mëdha i ka në Kanada, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Evropë, ndërsa sapo të hyni në faqe ju pret edhe përshëndetja në gjuhën shqipe “Mirë se erdhët!”. Edhe aty shpjegohet se “Albanian and Proud” është një lidhje veshjesh dhe aksesorësh familjarë, të frymëzuar nga dashuria për vendin tonë dhe historinë e tij.

Davidi është një kanadez i thjeshtë, i cili ka dëgjuar dhe lexuar për historinë dhe kulturën e lashtë shqiptare, dhe mundohet të gjej lidhje me shqiptarët në Kanada. Duke shëtitur dhe hulumtuar nëpër internet, ai ka gjetur  “Albanian and Proud”, që është një dyqan online me produkte me simbole kombëtare shqiptare. Aty ka porositur dhe ka blere disa bluza me shqiponjë, dhe nuk ka hezituar të tregojë në rrjetet e tij sociale se ato bluza e kanë frymëzuar ta vizitojë Shqipërinë. Pastaj, ka mësuar edhe disa fjalë shqip që kur të shkojë në Shqipëri të ketë mundësi të komunikojë me banorët lokalë. “Në fakt, Davidi nuk është i vetmi shtetas i huaj që ka blerë veshje me simbolet tona, ka edhe shtetas të tjerë që s’janë shqiptarë, por duke pasur miq që janë në një lidhje me shqiptarë blejnë produkte me simbolet tona, që u lënë përshtypje”- thotë me entuziazëm Klodian Lusha, shqiptari që jeton në qytetin Kitchener, Ontario, dhe që para ca kohësh ka hapur dyqanin online me produkte shqiptare “Albanian and Proud”.
Në një bisedë për gazetën “Diaspora Shqiptare” Klodiani tregon se “Albanian and Proud” është një biznes familjar online i inspiriruar nga dashuria dhe historia e vendit të tij të lindjes, Shqipërisë. “Gëzimi dhe frymëzimi ynë më i madh është kur shikoj të rinj shqiptarë kudo në botë si në Kanada, Australi, Amerikë, Angli, etj., duke veshur bluza me simbolet tona ku shkruhet “Shqiptar”. “Proud Albanian, “I am Pellazgo- Ilir”, “Dardanians”etj, që e tregojnë praninë tonë kudo që jetojmë. Për këtë besoj se shumë shpejt do të sjell edhe veshje tradicionale kombëtare që janë punime artizanale nga Shqipëria, pasi duam qe t’i mbështesim duart e arta në vendlindje”- shprehet Klodiani. Ideja i ka ardhur nga dashuria e madhe që ai ka për vendlindjen. Duke e ditur historinë , kulturën dhe besën e shqiptarëve, është shumë e thjeshtë të merr inspirim. Ai tregon se edhe targat e makinës së tij  i ka të personalizuara ku shkruhet “Albania”, për ta treguar krenarinë që ndjen për prejardhjen e tij. Në këtë kontekst “duke parë që për ne shqiptarët në emigrim është pak e vështirë që të gjesh veshje shqiptare që të jenë moderne dhe me origjinalitet vendosa që të hap dyqanin online “Albanian and Proud” që të gjithë shqiptarët kudo në botë të kenë mundësi të porosisin për veten dhe të afërmit e tyre në mënyre të shpejtë dhe të thjeshtë. Realizimi ka marrë kohë pak në fillim pasi donim që produktet tona të jenë sa më cilësore dhe të veçanta, prandaj gjatë gjithë kësaj kohe kemi punuar me dizajnerë profesionistë e të famshëm nga Shqipëria dhe Kosova”.
“Gjatë periudhës së pandemisë COVID- 19 ka ka pasur një rritje të shitjeve edhe tek biznesi ynë, sepse njerëzit nga frika janë detyruar të qëndrojnë të mbyllur në shtepitë e tyre, dhe për pasojë të shpenzojnë më shumë kohë online. Por, pa marrë parasysh përfitimet, unë shpresoj që pandemia të kalojë sa më me pak pasoja, dhe ne të takohemi në ditë më të mira nëpër organizimet e shqiptarëve në komunitetin tonë në rritje” lutet Klodiani.
Rrugëtimi i tij deri këtu është i ngjashëm me shumë shqiptarë të tjerë të larguar nga atdheu viteve të fundit. Ai ka lindur në Golaj të Hasit, Shqipëri më 1993. Në vitin 2005 zhvendoset me familjen në Durrës, ku ka vazhduar studimet e larta në Universitetin “Aleksandër Moisiu” në Durrës për Financë-Bankë, ku më vonë detyrohet t’i ndërpres ato në mes, për shkaqe ekonomike të familjes që nuk ishin edhe aq të mira.
Klodian Lusha emigron në Kitchener, Ontario më 2016 pasi kishte jetuar disa vite në Londër, Angli. Klodiani duke marrë shkas dashurinë dhe mallin për Shqipërinë, dhe duke marrë inspirim nga historia dhe kultura e mrekullueshme e vendlindjes së tij vendos të hap një dyqan online për shitje rrobash, po me emër “patriotik”, në mënyrë që të gjithë të interesuarit shqiptarë në botë të kenë mundësi të vishen me simbole shqiptare, që po merr çdo ditë e më shumë një emër të mirë për shërbimin cilësor që ka treguar.
Në interesimin tonë se si a ka pritur komuniteti shqiptar këtë lloj biznesi me simbole kombëtare, Klodiani shprehet: “Komuniteti shqiptar këtu në Kanada është i mrekullueshëm dhe e ka përkrahur idenë time që nga fillimi.  Ne të gjithë shqiptarët që jetojmë në Kanada, kemi shumë mall për vendlindjen, dhe duke pasë veshje me simbole shqiptare na bën të jemi krenarë dhe më afër atdheut”- shprehet ai.

Dyqani i tij www.albanianandproud.com bën shpërndarjen e produkteve në mbarë botën, ndërsa shitjet më të mëdha i ka në Kanada, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Evropë, ndërsa sapo të hyni në faqe ju pret edhe përshëndetja në gjuhën shqipe “Mirë se erdhët!”. Edhe aty shpjegohet se “Albanian and Proud” është një lidhje veshjesh dhe aksesorësh familjarë, të frymëzuar nga dashuria për vendin tonë dhe historinë e tij.