Artistët shqiptarë në Europë, bëhen bashkë në një festival në Tiranë

E diel, 25 Shkurt, 2024
E diel, 25 Shkurt, 2024

Artistët shqiptarë në Europë, bëhen bashkë në një festival në Tiranë

Festival i muzikës “Different Trains” ka bashkuar edhe këtë vit artistët shqiptarë nga vende të ndryshme e Europës në Tiranë.

Këta artistë çelën mbrëmjen e djeshme festivalin “Different Trains 2020” me një koncert në kuartet harqesh në lulishten përpara Kryeministrisë së Shqipërisë, duke respektuar dhe rregullat për masat anti-covid.

Artistët Kristi Gjezi, Arben Spahiu, Liza Soppi dhe Vlorent Xhafaj u duartrokitën gjatë nga publiku, në këtë takim të parë muzikor pas kësaj periudhe të vështirë.

Festivalit “Different Trains”, tashmë i kthyer në një traditë, nga viti në vit po i shtohen emra të tjerë artistësh shqiptarë, të cilët po ndërtojnë një karrierë të suksesshme në skenat botërore, fitues çmimesh në konkurse të rëndësishme dhe ndër interpretuesit më të mirë të muzikës së dhomës. Por, pavarësisht suksesit, ëndrra e të gjithëve është të kthehen në vendin ku hodhën hapat e parë e të interpretojnë përpara spektatorit shqiptar.

Festivali Different Trains do të vijojë me disa koncerte deri më 13 tetor 2020. Koncerti i dytë do të mbahet datë 4 tetor ditë e dielë në Tarracën e Pallatit të Kulturës. Ai do të jetë një recital i violonçelistit të mirënjohur francez Eric-MariaCouturier. Do të interpretohen Chaconne nga Partita n.2 e Bach version për violonçel, një vepër e kompozitorit shqiptar Thomas Simaku, dhe Sonata kryesore për violonçel e shekullit të XX, ajo e autorit hungarez Zoltan Kodály.

Për arsye të masave preventive kundër Covid 19 të gjitha koncertet do të mbahen në vende të hapura. Publiku është i limituar në 50 persona fizikë.

Festival i muzikës “Different Trains” ka bashkuar edhe këtë vit artistët shqiptarë nga vende të ndryshme e Europës në Tiranë.

Këta artistë çelën mbrëmjen e djeshme festivalin “Different Trains 2020” me një koncert në kuartet harqesh në lulishten përpara Kryeministrisë së Shqipërisë, duke respektuar dhe rregullat për masat anti-covid.

Artistët Kristi Gjezi, Arben Spahiu, Liza Soppi dhe Vlorent Xhafaj u duartrokitën gjatë nga publiku, në këtë takim të parë muzikor pas kësaj periudhe të vështirë.

Festivalit “Different Trains”, tashmë i kthyer në një traditë, nga viti në vit po i shtohen emra të tjerë artistësh shqiptarë, të cilët po ndërtojnë një karrierë të suksesshme në skenat botërore, fitues çmimesh në konkurse të rëndësishme dhe ndër interpretuesit më të mirë të muzikës së dhomës. Por, pavarësisht suksesit, ëndrra e të gjithëve është të kthehen në vendin ku hodhën hapat e parë e të interpretojnë përpara spektatorit shqiptar.

Festivali Different Trains do të vijojë me disa koncerte deri më 13 tetor 2020. Koncerti i dytë do të mbahet datë 4 tetor ditë e dielë në Tarracën e Pallatit të Kulturës. Ai do të jetë një recital i violonçelistit të mirënjohur francez Eric-MariaCouturier. Do të interpretohen Chaconne nga Partita n.2 e Bach version për violonçel, një vepër e kompozitorit shqiptar Thomas Simaku, dhe Sonata kryesore për violonçel e shekullit të XX, ajo e autorit hungarez Zoltan Kodály.

Për arsye të masave preventive kundër Covid 19 të gjitha koncertet do të mbahen në vende të hapura. Publiku është i limituar në 50 persona fizikë.

Festival i muzikës “Different Trains” ka bashkuar edhe këtë vit artistët shqiptarë nga vende të ndryshme e Europës në Tiranë.

Këta artistë çelën mbrëmjen e djeshme festivalin “Different Trains 2020” me një koncert në kuartet harqesh në lulishten përpara Kryeministrisë së Shqipërisë, duke respektuar dhe rregullat për masat anti-covid.

Artistët Kristi Gjezi, Arben Spahiu, Liza Soppi dhe Vlorent Xhafaj u duartrokitën gjatë nga publiku, në këtë takim të parë muzikor pas kësaj periudhe të vështirë.

Festivalit “Different Trains”, tashmë i kthyer në një traditë, nga viti në vit po i shtohen emra të tjerë artistësh shqiptarë, të cilët po ndërtojnë një karrierë të suksesshme në skenat botërore, fitues çmimesh në konkurse të rëndësishme dhe ndër interpretuesit më të mirë të muzikës së dhomës. Por, pavarësisht suksesit, ëndrra e të gjithëve është të kthehen në vendin ku hodhën hapat e parë e të interpretojnë përpara spektatorit shqiptar.

Festivali Different Trains do të vijojë me disa koncerte deri më 13 tetor 2020. Koncerti i dytë do të mbahet datë 4 tetor ditë e dielë në Tarracën e Pallatit të Kulturës. Ai do të jetë një recital i violonçelistit të mirënjohur francez Eric-MariaCouturier. Do të interpretohen Chaconne nga Partita n.2 e Bach version për violonçel, një vepër e kompozitorit shqiptar Thomas Simaku, dhe Sonata kryesore për violonçel e shekullit të XX, ajo e autorit hungarez Zoltan Kodály.

Për arsye të masave preventive kundër Covid 19 të gjitha koncertet do të mbahen në vende të hapura. Publiku është i limituar në 50 persona fizikë.