Foto dite / Viti 1917, transporti publik në Shqipëri autobusi Ersekë-Jorgucat

E hënë, 19 Tetor, 2020
E hënë, 19 Tetor, 2020

Foto dite / Viti 1917, transporti publik në Shqipëri autobusi Ersekë-Jorgucat

Transporti publik, autobusi nga Erseka për në Jorgucat (në jug të Gjirokastrës), në kohën e Luftës së Parë Botërore (Viti ~1917). Kolonjë, Shqipëri. Foto nga arkivi i Dhimitër Vangjelit.
Dhimitër Vangjeli (1872-1957), emigruar në Athinë që në moshë të re, kthehet në Ersekë, nga fillimi i viteve 1900 duke çelur një dyqan në tabelën e të cilit shkruhej “Hëmbëltore, Orëndreqës e Fotograf”.
Këtë dyqan falë pasionit të tij për fotografinë, ai brenda një kohe të shkurtër e shndërroi në një laborator fotografik.
Ai shëtiti në të gjithë fshatrat e Kolonjës duke u shndërruar në personin e dashur i cili shkrepi fotografi nga gjitha ciklet e jetës, që nga lindja, pagëzimi, martesa e vdekja. Rreth 1300 negativë prej xhami nga koleksioni i tij u rizbuluan në arkivin e Bashkisë së Ersekës.
*Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i materialit pa cituar burimin “Diaspora Shqiptare”.
Transporti publik, autobusi nga Erseka për në Jorgucat (në jug të Gjirokastrës), në kohën e Luftës së Parë Botërore (Viti ~1917). Kolonjë, Shqipëri. Foto nga arkivi i Dhimitër Vangjelit.
Dhimitër Vangjeli (1872-1957), emigruar në Athinë që në moshë të re, kthehet në Ersekë, nga fillimi i viteve 1900 duke çelur një dyqan në tabelën e të cilit shkruhej “Hëmbëltore, Orëndreqës e Fotograf”.
Këtë dyqan falë pasionit të tij për fotografinë, ai brenda një kohe të shkurtër e shndërroi në një laborator fotografik.
Ai shëtiti në të gjithë fshatrat e Kolonjës duke u shndërruar në personin e dashur i cili shkrepi fotografi nga gjitha ciklet e jetës, që nga lindja, pagëzimi, martesa e vdekja. Rreth 1300 negativë prej xhami nga koleksioni i tij u rizbuluan në arkivin e Bashkisë së Ersekës.
*Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i materialit pa cituar burimin “Diaspora Shqiptare”.