Shqiptarja pjesë e Fushatës Ndërkombëtare për Kërkime të Asteroidëve

E mërkurë, 2 Dhjetor, 2020
E mërkurë, 2 Dhjetor, 2020

Shqiptarja pjesë e Fushatës Ndërkombëtare për Kërkime të Asteroidëve

Shqiptarja Pranvera Hyseni është zyrtarisht pjesë e Fushatës Ndërkombëtare për Kërkime të Asteroidëve.

Interesimi i saj për astronomi ka nisur që në moshë të re. Madje një asteroid që nga viti 2017 mban emrin e saj.

Pas një pune intensive për të çuar më tej pasionin e saj për astrologjinë, Pranvera Hyseni tanimë është pjesë e Fushatës Ndërkombëtare për Kërkime të Asteroidëve.
Këtë e ka bërë të ditur vet ajo në profilin e saj në Facebook duke ndarë edhe disa të dhëna shtesë të punës që bën.
“Nga sot, zyrtarisht do të jem pjesë e Fushatës Ndërkombëtare për Kërkime të Asteroidëve. Të dhënat sigurohen nga Instituti për Astronomi në Universitetin e Hawaii-t, duke përdorur teleskopin me aparaturë 1.8 metra Pan-STARRS për të bërë imazhe përgjatë ekliptikës. Që nga fillimi i kësaj fushate në tetor 2006, pjesëmarrësit kanë bërë mbi 1,500 zbulime të asteroideve. Deri më sot 62 janë numëruar dhe vendosur në katalogun zyrtar të organeve të vogla botërore të mirëmbajtura nga Bashkimi Astronomik Ndërkombëtar (IAU, Paris)”, ka shkruar Hyseni.
Ky projekt do të zgjasë nga data 11 shtator deri më 6 tetor.

Shqiptarja Pranvera Hyseni është zyrtarisht pjesë e Fushatës Ndërkombëtare për Kërkime të Asteroidëve.

Interesimi i saj për astronomi ka nisur që në moshë të re. Madje një asteroid që nga viti 2017 mban emrin e saj.

Pas një pune intensive për të çuar më tej pasionin e saj për astrologjinë, Pranvera Hyseni tanimë është pjesë e Fushatës Ndërkombëtare për Kërkime të Asteroidëve.
Këtë e ka bërë të ditur vet ajo në profilin e saj në Facebook duke ndarë edhe disa të dhëna shtesë të punës që bën.
“Nga sot, zyrtarisht do të jem pjesë e Fushatës Ndërkombëtare për Kërkime të Asteroidëve. Të dhënat sigurohen nga Instituti për Astronomi në Universitetin e Hawaii-t, duke përdorur teleskopin me aparaturë 1.8 metra Pan-STARRS për të bërë imazhe përgjatë ekliptikës. Që nga fillimi i kësaj fushate në tetor 2006, pjesëmarrësit kanë bërë mbi 1,500 zbulime të asteroideve. Deri më sot 62 janë numëruar dhe vendosur në katalogun zyrtar të organeve të vogla botërore të mirëmbajtura nga Bashkimi Astronomik Ndërkombëtar (IAU, Paris)”, ka shkruar Hyseni.
Ky projekt do të zgjasë nga data 11 shtator deri më 6 tetor.