Britani / Shqiptarja fiton konkursin për lojrat digjitale

E martë, 1 Dhjetor, 2020
E martë, 1 Dhjetor, 2020

Britani / Shqiptarja fiton konkursin për lojrat digjitale

Sindi Breshani, artistja shqiptare në Londër, është një nga fitueset e konkursit “Women in Games: Student Portfolio Award” në fushën e industrisë së lojrave digjitale.

“Women in Games” është një organizatë jo-fitimprurëse që kërkon një industri, kulturë dhe komunitet lojrash pa diskriminim gjinor, ku barazia e plotë e mundësive, trajtimit dhe kushteve i fuqizon të gjitha gratë për të arritur potencialin e tyre të plotë. Punon në partneritet me ambasadorë individualë dhe partnerë koorporatash për ta bërë barazinë realitet. “Women in Games” operon prej 10 vitesh dhe tani përfaqësohet zyrtarisht në 32 vende të ndryshme.

Shqiptarja Sindi Breshani është vlerësuar për vënien e artit vizual në shërbim të narracionit. Sindi është Asistente Pedagoge pranë “Goldsmiths, University of London” dhe

po kryen Masterin në “Information Experience Design” në Royal College of Art.
Ajo jeton në Londër. Ka lindur dhe është rritur në Shqipëri, më pas ka shkuar për studime në Britani. Sindi ka marrë pjesë në evented dhe kompeticione të ndryshme.

*Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i materialit pa cituar burimin “Diaspora Shqiptare”.

Sindi Breshani, artistja shqiptare në Londër, është një nga fitueset e konkursit “Women in Games: Student Portfolio Award” në fushën e industrisë së lojrave digjitale.

“Women in Games” është një organizatë jo-fitimprurëse që kërkon një industri, kulturë dhe komunitet lojrash pa diskriminim gjinor, ku barazia e plotë e mundësive, trajtimit dhe kushteve i fuqizon të gjitha gratë për të arritur potencialin e tyre të plotë. Punon në partneritet me ambasadorë individualë dhe partnerë koorporatash për ta bërë barazinë realitet. “Women in Games” operon prej 10 vitesh dhe tani përfaqësohet zyrtarisht në 32 vende të ndryshme.

Shqiptarja Sindi Breshani është vlerësuar për vënien e artit vizual në shërbim të narracionit. Sindi është Asistente Pedagoge pranë “Goldsmiths, University of London” dhe

po kryen Masterin në “Information Experience Design” në Royal College of Art.
Ajo jeton në Londër. Ka lindur dhe është rritur në Shqipëri, më pas ka shkuar për studime në Britani. Sindi ka marrë pjesë në evented dhe kompeticione të ndryshme.

*Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i materialit pa cituar burimin “Diaspora Shqiptare”.