Milot Rashica, djali i artë i futbollit shqiptar

E premte, 31 Korrik, 2020
E premte, 31 Korrik, 2020

 Milot Rashica, djali i artë i futbollit shqiptar

Futbollisti shqiptar me famë botërore që aktivizohet me skuadrën e Werder Bremen në Gjermani dhe me kombëtaren e Kosovës ka dhënë një intervistë mjaftë interesante në lidhje me jetën dhe karierën e tij.

Teksa po fliste për fëmijërijn, Rashica u shpreh se ka lindur në Vushtri dhe deri në moshën 18-vjeçare ka jetuar në Kosovë.

Ai shprehet se gjithë familjen dhe shoqërinë e ka pasur në vendlindje.

Rashica:

Si çdo njeri në Kosovë edhe fëmijëria ime nuk ka qenë me e mira pasi familja nuk i ka pasur shumë mundësi për të na mundësuar një të ardhme të mirë.

Por, jam falenderus ndaj tyre, në veccanti ndaj babait i cili ka sakrifikuar shumë ndaj vetes që të arrij këtu ku jam.

Jam shumë krenar për prejardhjen dhe shpresoj që t’i bëj të gjithë krenar.

Sa i përket ëndërrës së tij për t’u bërë futbollist, ai shprehet se ëndrra e babait të tij ka qenë që ai të bëhej stomatolog dhe ka insistuar në dëshirën e tij, por këmbëngulja e Milotit për futbollin dhe arritjet e tij kanë bërë që ai të “dorëzohet”.

Si ka qenë eksperienca e parë jashtë Kosovës, pra transferimi në Holandë?

Unë kam pasur fatin që kam qenë pjesë e grupmoshave të Shqipërisë dhe kemi pasur grumbullimi nëpër turne të gjitha dhe para se me u transferuar në Holandë, kam qenë disi i pregatitur por normalisht ka qenë e vështirë.

Milot Rashica u shpreh se kualifikimi në Kampionatin Evropian është një ëndërr e çdo futbollisti të Kosovës.

Edhe pse e sheh ndeshje shumë të vështirë ai beson se do ta bëjnë ëndrrën realitet.

“Kjo është jashtëzakonisht e madhe për tifozët për shtetin, është ëndërr edhe për lojtarët që me u kualifikua në një kompeticion të madh. Vullneti dhe dëshira është shumë e madhe. Atmosfera është shumë e mirë dhe kjo është ajo që na jep vullnet dhe motiv“,  u shpreh Rashica në “Ndrrimi i Natës”.

“Presion ka kapak por edhe kundërshtari nuk duhet të nënvlerësuar se kanë bërë ndeshje shumë të mirë“.

Kjo është ëndrra jonë por është e çdo tifozi të Kosovës që me marr pjesë në kampionatin Europian“, tha ndër të tjerash ylli i Werder Bremenit.

Futbollisti shqiptar me famë botërore që aktivizohet me skuadrën e Werder Bremen në Gjermani dhe me kombëtaren e Kosovës ka dhënë një intervistë mjaftë interesante në lidhje me jetën dhe karierën e tij.

Teksa po fliste për fëmijërijn, Rashica u shpreh se ka lindur në Vushtri dhe deri në moshën 18-vjeçare ka jetuar në Kosovë.

Ai shprehet se gjithë familjen dhe shoqërinë e ka pasur në vendlindje.

Rashica:

Si çdo njeri në Kosovë edhe fëmijëria ime nuk ka qenë me e mira pasi familja nuk i ka pasur shumë mundësi për të na mundësuar një të ardhme të mirë.

Por, jam falenderus ndaj tyre, në veccanti ndaj babait i cili ka sakrifikuar shumë ndaj vetes që të arrij këtu ku jam.

Jam shumë krenar për prejardhjen dhe shpresoj që t’i bëj të gjithë krenar.

Sa i përket ëndërrës së tij për t’u bërë futbollist, ai shprehet se ëndrra e babait të tij ka qenë që ai të bëhej stomatolog dhe ka insistuar në dëshirën e tij, por këmbëngulja e Milotit për futbollin dhe arritjet e tij kanë bërë që ai të “dorëzohet”.

Si ka qenë eksperienca e parë jashtë Kosovës, pra transferimi në Holandë?

Unë kam pasur fatin që kam qenë pjesë e grupmoshave të Shqipërisë dhe kemi pasur grumbullimi nëpër turne të gjitha dhe para se me u transferuar në Holandë, kam qenë disi i pregatitur por normalisht ka qenë e vështirë.

Milot Rashica u shpreh se kualifikimi në Kampionatin Evropian është një ëndërr e çdo futbollisti të Kosovës.

Edhe pse e sheh ndeshje shumë të vështirë ai beson se do ta bëjnë ëndrrën realitet.

“Kjo është jashtëzakonisht e madhe për tifozët për shtetin, është ëndërr edhe për lojtarët që me u kualifikua në një kompeticion të madh. Vullneti dhe dëshira është shumë e madhe. Atmosfera është shumë e mirë dhe kjo është ajo që na jep vullnet dhe motiv“,  u shpreh Rashica në “Ndrrimi i Natës”.

“Presion ka kapak por edhe kundërshtari nuk duhet të nënvlerësuar se kanë bërë ndeshje shumë të mirë“.

Kjo është ëndrra jonë por është e çdo tifozi të Kosovës që me marr pjesë në kampionatin Europian“, tha ndër të tjerash ylli i Werder Bremenit.