Vetëm 20 vjeç / Njihuni me shqiptaren në Kanada që programon lojra për Apple

E enjte, 30 Korrik, 2020
E enjte, 30 Korrik, 2020

Vetëm 20 vjeç / Njihuni me shqiptaren në Kanada që programon lojra për Apple

Gazeta “The Guardian” i kushton një shkrim studentes shqiptare Albiona Ajeti e cila jeton  në Charlottetown të Kanadasë. Albiona dhe vëllai i saj zhvillojnë lojëra celulari, të cilat janë bërë pjesë e platformës Apple.

Suksesi i saj ka tërhequr edhe vëmendjen e mediave në Kanada, ku “The Guardian” i ka kushtuar faqen e parë të gazetës.

Ajo ka emigruar sëbashku me familjen e saj drejt Kanadasë në vitin 2012 kur ishte në klasë të shtatë.

Iu desh rreth një vit për të mësuar anglishten, një gjuhë që ajo flet tani me lehtësi.

“Ky ishte padyshim një vit sfidues”, ka thënë Ajeti nga Ontario shkruan “The Guardian”. “Për fat të mirë, kisha një sistem të madh që më ndihmoi në shkollë. Ishte një periudhë adaptimi dhe një shok kulturor”.

Në vitin 2018, Albiona u nderua me çmimin si studentja me arritjen më të madhe nga P.E.I. Salla e Famshme e Biznesit.

Po në 2018, shqiptarja nga Ferizaj dha kontributin e saj si vullnetare për komunitetin, duke dhënë mësime kompjuterike për të moshuarit, në Bibliotekën Publike të Qendrës së Konfederatës.

Ajo shprehet se më pas ka vendosur që një vit të qëndrojë pushim dhe kjo e ka ndihmuar që të mësoj se si të kodojë (programimin kompjuterik) në vetëm disa muaj dhe kjo solli shpërblimin me një bursë nga Western Union Global Scholarship në vitin 2019.

Së fundmi ajo ka nisur të punojë si drejtoreshë kreative për UNICEF-in në Universitetin e Waterloos.

Në krijimin e lojërave mbështetjen më të madhe ajo e ka pasur nga vëllai i saj Qëndrimi i cili është një i diplomuar në dizajnim të video-lojërave dhe animacione në kolegjin Holland.

Loja e fundit e tyre në “Apple Store” quhet “Crazy Tire”, një lojë ku synimi është të drejtosh një rrotë që rrotullohet nëpër platforma të ndryshme pa rënë dhe të marrësh sa më tepër monedha që është e mundur.

Albiona është shumë modeste me arritjet e saj. “Nuk besoj se është gjë e madhe”, thotë ajo për zhvillimin e video-lojërave.

Gazeta “The Guardian” i kushton një shkrim studentes shqiptare Albiona Ajeti e cila jeton  në Charlottetown të Kanadasë. Albiona dhe vëllai i saj zhvillojnë lojëra celulari, të cilat janë bërë pjesë e platformës Apple.

Suksesi i saj ka tërhequr edhe vëmendjen e mediave në Kanada, ku “The Guardian” i ka kushtuar faqen e parë të gazetës.

Ajo ka emigruar sëbashku me familjen e saj drejt Kanadasë në vitin 2012 kur ishte në klasë të shtatë.

Iu desh rreth një vit për të mësuar anglishten, një gjuhë që ajo flet tani me lehtësi.

“Ky ishte padyshim një vit sfidues”, ka thënë Ajeti nga Ontario shkruan “The Guardian”. “Për fat të mirë, kisha një sistem të madh që më ndihmoi në shkollë. Ishte një periudhë adaptimi dhe një shok kulturor”.

Në vitin 2018, Albiona u nderua me çmimin si studentja me arritjen më të madhe nga P.E.I. Salla e Famshme e Biznesit.

Po në 2018, shqiptarja nga Ferizaj dha kontributin e saj si vullnetare për komunitetin, duke dhënë mësime kompjuterike për të moshuarit, në Bibliotekën Publike të Qendrës së Konfederatës.

Ajo shprehet se më pas ka vendosur që një vit të qëndrojë pushim dhe kjo e ka ndihmuar që të mësoj se si të kodojë (programimin kompjuterik) në vetëm disa muaj dhe kjo solli shpërblimin me një bursë nga Western Union Global Scholarship në vitin 2019.

Së fundmi ajo ka nisur të punojë si drejtoreshë kreative për UNICEF-in në Universitetin e Waterloos.

Në krijimin e lojërave mbështetjen më të madhe ajo e ka pasur nga vëllai i saj Qëndrimi i cili është një i diplomuar në dizajnim të video-lojërave dhe animacione në kolegjin Holland.

Loja e fundit e tyre në “Apple Store” quhet “Crazy Tire”, një lojë ku synimi është të drejtosh një rrotë që rrotullohet nëpër platforma të ndryshme pa rënë dhe të marrësh sa më tepër monedha që është e mundur.

Albiona është shumë modeste me arritjet e saj. “Nuk besoj se është gjë e madhe”, thotë ajo për zhvillimin e video-lojërave.